|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
7.8.2012 14:41:00   
Janncica
vidi ti ko ti je u petak,tj,ko menja Pljesu i idi kod njega(bar bih ja tako) i kad se Pljesa vrati ti opet kod njega. U sustini svi su oni ok,a i to je samo ctg.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 226
7.8.2012 14:42:13   
frau gabriela
Ne znam ko ce mi biti na porodjaju. Ne znam cak ni gde cu da se porodim :) Za zemunsko porodiliste sam cula lepe komentare, pa sam mislila tu, a i najblize mi je. Svakako bih volela da izbegnem N. Front. Onda me je sokirala prica oko placanja epidurala tih famoznih 50.000 (20+30), ali sa druge strane ako je to zvanican cenovnik, za razliku od drugih nezvanicnih po ostalim porodilistima, onda mi to zvuci postenije, nego da mi tih dodatnih 300 eur iskamce na crno. Trudnocu vodim u DZ Novi Neograd i ginekolog me forsira da se odlucim za porodiliste (30. nedelja sam). Treba mi UZ pregled za uput za trudnicke vezbe (posto moj ginekolog u dz ne radi uz), i onda sam zakazala u zemunskoj bolnici, a najbrze kod kog sam mogla da zakazem je dr. Avramovic, sledece nedelje. Pljesa, kog svi hvale je slobodan tek od 30.8. a to mi je kasno da cekam zbog vezbi. Sva sam sludjena u svemu ovome, nijednog od tih lekara iz zemunske bolnice ne znam, tako da ne znam sta cu da platim 30.000 din za izabranog lekara, kada su oni meni svi isti. Mogu da se odlucim samo na osnovu vasih komentara

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 227
7.8.2012 15:15:27   
Zemunka85
Frau, otprilike smo u istom sosu, s tim sto ces ti docekati Pljesu za porodjaj i platiti onoga kojeg zelis (njega ili nekog drugog), a ja sam 35+4. Po terminu bih i ja trebala da ga docekam, ali krene li i maaaalo ranije, nista od toga. A sve indikacije su da ce, jer zuri nedelju dana od pocetka. U svakom slucaju, ti si do osmog meseca u DZ, zvanicno. I ja sam bila u DZ na NBG. Mada sam privatno vodila trudnocu. Meni je i na NBG radjen UZ. U osmom mesecu me je "predao zemunskoj", ali nema sta da radis tamo do CTGa tj 9. meseca. Ja sam ipak sredinom 8. otisla kod Pljese da navatam red :-) i dogovor je bio da se vidimo sad u petak, ali eto. Znam ja da je to zeznuto preko leta. Tako da - za to idi kod Avramovicke, a posle se prebaci kod Pljese ako zelis, imas fore.

Jannice,

u petak je MACKIC. A citala si sta se pisalo. Tacno, ili ne, ja bih da ga izbegnrm, kada vec mogu. Da odmah navatam neku od ove dve i bar tu zauzmem red, pa ako doguram do termina - PLJESA?
Samo ne znam do kad ja moram da saopstim ime toga lekara kog bih platila. Po teoriji, docekacu ga, jer se vraca 30 - mislim da je po rasporedu tada u porodilistu. Ili dan pre/posle, ali sta ako krene ranije? Osta ja bez epija? Ili?

(odgovor članu frau gabriela)
Direktna veza do poruke: 228
8.8.2012 7:35:00   
Gigojle

IZVORNA PORUKA: Zemunka85
Jos saznah da je u petak na poliklinica dr mackic, tako da gigojlo, seticu te se :-)

Daleko mu lepa kuća...
Dok sam bila u porodilištu, neke ženice su hvalile dr Lapčević, dr Kovačević i dr Avramović. Nisam imala kontakt sa njima, tako da ne pričam iz prve ruke. Na mene je dobar utisak ostavio i dr Banjanin, on je dr medicine - jako je mlad.

Direktna veza do poruke: 229
8.8.2012 10:02:42   
Zemunka85
Ipak sam ja danas otisla kod DR Lapcevic :D. Sledeci CTG u sredu - tada je DR Kovacevic :D.
Dada znam DR Banjanin ko je.

LM, danas upoznah zenicu kojoj su za epidural trazili BOGA OCA - molbu neku koju je trebao da potpise nacelnik, krvnu sliku, biohemiju, karlicne mere, misljenje pulmologa, kardiologa .. svasta nesto .. ovde neko pisa, da joj NISTA nisu trazili.
Ne kapiram. Isto DR Pljesa.
Jedino ako ima veze sto ova zenica ima preko 30god?

(odgovor članu Gigojle)
Direktna veza do poruke: 230
8.8.2012 13:53:21   
Janncica
da li ste radile 4d uz u bolnici? meni zakazali za 2 nedelje,a tad cu biti 20 nedelja,a sestra mi kad je zakazivala kaze da je to rano i jos nije kao mogla da mi zakaze kod lapcevicke....poludela sam danas. A lapcevicka mi rekla da zakazem kod nje.

Direktna veza do poruke: 231
9.8.2012 13:04:22   
Zemunka85
Ne. Ja sam privatno. U 21. nedelji. Taj drugi EUZ (4d ukoliko zelis) se, koliko znam radi 20-24. Tada se beba najbolje vidi.
A kako mozes da vodis trudnocu u bolnici? Ja sam jedini kontakt sa njima imala kada sam lezala na odrzavanju i sada kada sam usla u 9. (danas :-)) na CTGu.
Dr Lapcevic ti je ponovo na Poliklinici samo jos 21. u ovom mesecu, pa vidi.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 232
9.8.2012 14:44:28   
Janncica
ona ide na godisnji???? Nisam znala.... U svakom slucaju sam sad uradila uz,pa ne treba do sledeceg meseca. A i za dve nedelje radim 4d,tako da cu videti sa tim doktorom sta dalje.
Meni je rekla da zakazem taj 4d uz u bolnici,ne vodim ja trudnocu u bolnici.
Imam uput iz Silerove pa mogu.
Oni u Silerovoj ni ne rade uz.Odmah me je prepustila poliklinici.user posted image

Direktna veza do poruke: 233
9.8.2012 14:48:18   
Zemunka85
Ne ne ne nije ne ide, nego je takav raspored.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 234
9.8.2012 14:50:56   
Janncica
user posted image user posted image nemoj me strecati...user posted image uz mogu da zakazem samo krajem meseca za sledeci mesec ili ako mi ona sama zakaze. Komplikovani su.A sto si bila na ctg-u u bolnici danas,ako si bila juce na poliklinici? Bas nas je malo u Zemunskoj sa foruma.user posted image

Direktna veza do poruke: 235
9.8.2012 14:59:27   
Zemunka85
Hehe nene juce sam bila na CTGu na poliklinici, a danas sam usla u 9i po PM.
U sredu opet CTG, a u UTORAK idrm do bolnice da se dogovorim sa njom oko epidurala.

Rekoh, ako treba raspored ko je gde kada, imam za ceo Avgust :-)

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 236
14.8.2012 21:33:49   
Zemunka85
Zeeeeeneeeeee? Niiiko, aaaaa?
Definitivno sam sledeca :-).
Ja danas bila na dopleru kod Lapcevicke, sutra kod DR ZIVKOVIC da ugovorim epidural, otvorena sam prst, beba 3150 i eeeeto :-).

Direktna veza do poruke: 237
15.8.2012 13:25:15   
Gigojle
Srećno, Zemunka85!

Direktna veza do poruke: 238
15.8.2012 19:57:17   
Zemunka85
Hvala, GIGOJLE.
Evo me sad sa razgovora. Dogovorila epidural.

I Pljesa i Dr Zivkovic su na odmoru do 28. :-). Videcemo ko ce mi na kraju zapasti..

Odlucih se za Dr Lapcevic, a anesteziolog ce biti taj drugi, izgleda :-).

(odgovor članu Gigojle)
Direktna veza do poruke: 239
15.8.2012 20:49:15   
Janncica
Dobra je lapcevicka... Srecno Zemunka i ocekujem detaljan izvestaj kako je u porodilistu,kao i sta sve treba za tebe i bebu...i vec znas te tako stvari...
ja cu sledece nedelje na 4d,ako me puste... user posted image

Direktna veza do poruke: 240
15.8.2012 21:44:34   
Zemunka85
Hvaaaala.
Imamo mi jos 3,5 nedelje. Pa kad bude :-). Polako se spremamooooo..
Pisem jos do tad.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 241
15.8.2012 21:58:51   
Milica82
Dobro vece svima :)
Ja imam jedno pitanje. Da li je neko imao nekakvo iskustvo sa dr Devicem. Ja sam usla u 9-ti mesec i sad u petak idem prvi put u Zemunsku bolnicu da me pregledaju posto je doslo vreme za to, a moj ginekolog iz dz je na odmoru do 27-og. U petak je dezuran dr Devic i idem kod njega popodne pa me samo zanima da li je neko imao iskustva.
Hvala

Direktna veza do poruke: 242
16.8.2012 8:43:38   
Janncica
Cula sam za tog doktora,ali stvarno ne znam kakav je. Svi su oni tamo manje vise ok,tako da se ne sekiras,a nadam se da ce se javiti neko ko zna da ti malo detaljnije kaze.

(odgovor članu Milica82)
Direktna veza do poruke: 243
16.8.2012 10:38:57   
Zemunka85
Isto.
Ima par njih koje mesam. Cula sam i znam da znam koji je taj, ali sada ne mogu da razaznam :D.
Kada skontam, napisacu utiske. Ali samo iz vizite i sa hodnika, posto me nikada nije niti pregledao, niti sam imala ikakvih kontakata sa njim.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 244
16.8.2012 20:59:04   
Milica82
Nista onda, ja vam sutra prenosim moje utiske o ovom doktoru pa ce nekome mozda znaciti :)

Direktna veza do poruke: 245
18.8.2012 10:44:33   
Milica82
Evo samo da vam javim moje utiske o doktoru Devicu. Veoma je prijatan, ima do 40 god. Potpuno je ok, pregledao me je i saznam da sam otvorena 1,5 prst i da beba planira da izadje pre termina :). Malo sam se bila uplasila pa mi je i pritisak bio malo veci pa sad moram da ga pratim tri puta dnevno do utorka da vidimo da li ce me primiti u bolnicu. U svakom slucaju sasvim normalan doktor koji mi je cak rekao da od utorka mogu da imam odnose sa suprugom jer ce to biti bolje i za mene i za bebu :). To me je bas nasmejalo slatko!

(odgovor članu Milica82)
Direktna veza do poruke: 246
18.8.2012 12:19:47   
Zemunka85
Super :D.
Ja i dalje ne kontam ko je to.
Mesam Devica i Dukica. Za jednog znam ko je, drugog ne :D.

Kada je tebi termin? Je l ti on izabrani lekar, zbog epidurala, ili ... ?

Isto sam i ja saznala u Utorak. Bas sam se iznenadila.
Beba terminska, veca, zrela, kao i posteljica, ja otvorena prst - sto je za mene bio SOK, posto sam zacementirana celom duzinom sve vreme (a kontrakcije od 16. nedelje) - od pocetka, pa sve do predzadnje kontrole, koja je bila pre nedelju dana :D. Isto kao i ti, nije mi bilo svejedno, kada shvatim da sve to poooolako na neki nacin pocinje :D. Taj dan i sutradan sam dosta razmisljala, ali mislim da mi nije uticalo na pritisak. Juce sam merila - moj standardni 120/70.

Kako ti je sada? Imaju razni nacini za spustanje istog, sve u zavisnosti koliko je uporan i visok.
Verujem da to znas, a verujem i da ti to ne treba, jer se vratio u normalu, m?

Ja sutra idem kod DR Lapcevic, ona je dezurna u porodilistu. Da odradim CTG, tako smo se dogovorile.
Iako nema nikakvih naznaka, ja sam spremna na to i da me zadrzi ...

Videcemo .... :D

(odgovor članu Milica82)
Direktna veza do poruke: 247
18.8.2012 14:01:21   
Janncica
jeste vi radile 4d uz u zemunskoj? Bas nemam nikoga da pitam je l to ekspertni ili samo 4d.

Direktna veza do poruke: 248
19.8.2012 1:29:57   
Zemunka85
A da pitas doktora :-)?
Ekspertni je ako gleda sve organe detaljno, a 4d ako mozes videti bebu kao bice, a ne crtice i tackice, kao na obicnom UZ :-). Ne znam kako da objasnim.
Ja verujem da u bolnici, taj EUZ nije 4d.
Ja sam EUZ radila kad i dabl, na IMD tada su ji rekli da sledeci EUZ treba da se radi 20-24 nedelje, ali da mora da mora da napomene da oni nemaju 4d.
Pa sam uradila u ANALIFEu kod Zivanica. Koliko skontah, on je za to alfa i omega i stvarno su se "klanjali" tom izvestaju, gde god sam odnela. Covek nije pricljiv, ali kazu da njegovo "Sve je ok" vredi vise od mnogih prica koje traju. E sad, jedino sto izvalih je da, ako je sve dobro, samo kopira vec spremljen tekst :-). Ali ok..bitno da je sve dobro, a neka pise sta god.
Treba dosta ranije zakazati, ja sam radila u 21. nedelji tacno.

Ja sutra u 10 kod Lapcevicke na CTG. Bebica je danas eeeeeekstremno nemirna user posted image

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 249
20.8.2012 11:47:51   
Milica82
Nikako da se javim od cetvrtka! Meni je termin 13.09. mada kazu da ce beba ranije da izadje, a s obzirom kako se mrda ne bi me nista cudilo. Nije meni Devic izabrani lekar posto ja idem prirodno, bez epidurala, nego se on zadesio kao dezuran tada. Elem, ja u petak opet isla u deset uvece u zemunsku bolnicu. Bas sam se bila uplasila posto sam bila sa roditeljima negde i kad smo seli u kola u povratku ja sam osetila kako je nesto ispalo iz mene, prva trudnoca i nemam pojma sta to moze da bude. Otisli smo do bolnice i bila je dezurna neka doktorka Mijailovic-Borlja, ridjokosa neka, skroz ok zenica, koja me pregledala i rekla da sam i dalje isto otvorena ali da je to ispao cepic tj. to je priprema materice za porodjaj.
Inace merim pritisak od cetvrtka tri puta dnevno i potpuno mi je normalan kao i8 kroz celu trudnocu 120/70. Bas sam se bila uplasila ono vece!
Sto se tice 4d, ja mislim da ga nemaju u zemunskoj ali ja ga nisam uopste ni radila, ni smo sve bez problema videli i na najobicnijem 2d, ali bukvalno sve.

Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here