Mariya -> RE: Gosti kod Vas i Vi u gostima (5.2.2017 14:03:27)
|
Branki ti jesi prava domaćica[sm=bravo.gif] Pa pošto nisu bili na rođendanu nego sad dolaze da čestitaju,mislim da je red da im spremiš nešto [sm=smiley36.gif] Ja u takvim slučajevima spremam. Nešto slano ako imam vremena i nešto slatko obavezno kad već nisu došli na tortu. Imam nekoliko sjajnih recepata za brze tortice pa spremim to. Inače mene je moja mama učila da se u goste nikad ne ide praznih ruku. To na znači da poneseš pečeno pile i tortu već nešto malo. Čokoladu, kutiju keksa, 100g kafe. I kod komšinice kad idem ponesem 2 bananice barem za njene devojčice. Kad idemo na igranje kod drugara iz vrtića isto,barem neki keksić, štapiće,kesicu smokija. I oni nama uvek donesu nešto. Meni se to podrazumeva i očekujem od drugih. A već sam ranije na nekoj temi pisala o bivšoj kumi koja nikad ali NIKAD nije spremila ništa domaće za nas za ovih 16 godina koliko se znamo. U najboljem slučaju kupi neko pecivo u pekari. Nikad ne peče pogačice,kiflice,ne daj Bože kolače. Smoki,kokice, semenke suncokreta je ono što mi možemo da očekujemo kod nje. (i uvek odlazimo kući gladni od nje.) da ma ne shvatite pogrešno, ne očekujem ja da ona mene nahrani i spremi fantastičan ručak nego je meni to što neko spremi nešto svojim rukama za posluženje odraz osim kulture i lepog vaspitanja i odraz poštovanja,znači da me ceni i voli toliko da spremi nešto za mene tj nas.
|
|
|
|