|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proliv kod beba
3.6.2011 11:12:31   
jovicaa
e sad vec brinem. i treci put je kakio i sad se opet napreze.
dala sam mu pirincanu kasu, samo voda i pirincane pahuljice bez ad mleka, to bi trebalo da steze. ali sta za rucak da mu dam?

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 201
3.6.2011 11:15:19   
Anoniman
Šargarepu i krompir sa malo pirinča ili kukuruznog griza.... Skuvaj i pirinač, pa u toj vodi izblendiraj parčence banane i malko posoli (da ne dehidrira)... Ništa drugo nemoj davati

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 202
3.6.2011 11:18:34   
jovicaa
hvala user posted image
ovo trece kakanje nije strasno, proliv je ali nije obilan.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 203
6.6.2011 13:58:11   
jovicaa
koliko dugo kod beba moze da traje proliv?
evo aleks vec cetvrti dan ima. nesto mi se oduzilo. nema temp, nisu preobilne stolice, samo ih ima oko 5 i kako koja, neka je bas proliv providni zeleni, a neke su kao malo bolje, pa opet to zeleno.
kupili smo neki imunno kid ili tako nesto. daje se jedna kesica dnevno, dala sam mu juce i prekjuce ali danas je kakio vec tri puta i jednom je bila ta zelena stolica, a ostale retke.
da li se ovako nesto jos nekom desavalo?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 204
6.6.2011 18:33:12   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: jovicaa

evo aleks vec cetvrti dan ima. nesto mi se oduzilo. nema temp, nisu preobilne stolice, samo ih ima oko 5 i kako koja, neka je bas proliv providni zeleni, a neke su kao malo bolje, pa opet to zeleno.
kupili smo neki imunno kid ili tako nesto. daje se jedna kesica dnevno, dala sam mu juce i prekjuce ali danas je kakio vec tri puta i jednom je bila ta zelena stolica, a ostale retke.

bilo bi lepo da mi neko odgovori

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 205
6.6.2011 18:43:17   
ielena
Iz iskustva sa mojim malcem, moze da se oduzi. Cini mi se da je jednom prilikom to bilo 10-ak dana, mada ne tako intenzivne dijareje. Najstrasnije mi je bilo to sto mu je guza bila osuta katastrofalno. Pio je probiotik dva puta dnevno i davala sam mu Orosal. 

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 206
6.6.2011 18:55:57   
jovicaa
da li moze da dodje do proliva zbog prelaska sa jedinice na dvojku dohrane?

< Poruku je uredio jovicaa -- 6.6.2011 18:56:27 >

(odgovor članu ielena)
Direktna veza do poruke: 207
6.6.2011 19:36:48   
ielena
Ne verujem, svakako ne tako drasticno.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 208
7.6.2011 8:18:04   
Anoniman

bilo bi lepo da mi neko odgovori

jovicee, sve do 6 stolica se toleriše kao normalno, a koliko dugo - pa ne dugo. Striktno mu koriguj ishranu (pisala sam na jednoj od prethodnih strana, tako možeš hraniti i bebca od 6 meseci) i kupi ono ad mleko FL- free lactosa. Kad bebe imaju proliv, laktoza ih dodatno iritira. Uzmi u apoteci smectu ili enterofuril, to bi trebalo da pomogne kod stezanja stolice... Ako ne prođe još koji dan, obavezno kod doktora! user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 209
7.6.2011 8:19:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: n i n a

Stroga dijeta - šargarepa, krompir, pirinač, palenta, jabuka, banana i NIŠTA VIŠE!!!
Uzmi mu ad mleko FL (free lactoza) imaš od Novolac-a, Milupe, Nestle i to neka pije bar nedelju dana.
Daj mu Probiotic Forte (jedini probiotik koji prof. priznaje za delotvoran)- rastvoriš kapsulicu u hranu.
Bez hleba, keksa i svega ostalog sa glutenom.
Pridržavaj se ovog nedelju dana i ako ni onda ne bude bolje, obavezno kod lekara.
Nudi mu tečnosti (vodu sa elektrolitima) i blagi čaj od nane - računaj da ti popije 1l za 24h obavezno
Srećno!!!

Evo jovicee da se ne mlatiš po forumu, znam kakva je to muka sa prolivom user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 210
7.6.2011 10:06:37   
Anoniman
E ovako, imam pitanje - može li beba da se prokaki od tikvica? Kako vaše bebe reaguju na tikvice?
Jovica i ja imamo sličan problem. I ja sam Ninu prebacila sa Impamila 1 na Impamil 2 i ona je dobila proliv. E sad, nije to baš teški proliv pa da ga ima 5-6 puta dnevno, nego ima jednom dnevno stolicu i ta jedna je prolivasta. To se počelo dešavatio otkako je prešla na 2. Onda sam je ja vratila na 1 i malo je bilo bolje, nije imala toliko prolivastu kaku. Juče je ručala home made tikvice sa piletinom, i opet je juče uveče i danas ujutru imala prolivastu kaku. Sad više stvarno ne znam da li je od mleka, tikvica, ma ništa više ne znam. Inače, poslednjih 10ak dana nema sredine - ili izbaci tvrdi brabonjak iz sebe (koji možda deluje kao neki čep iznutra user posted image ) ili ima prolivastu kaku.

Mišljenje?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 211
7.6.2011 10:12:06   
Anoniman
Mislim da su tikvice najblaža varijanta povrća, ali svako drugačije reaguje user posted image
Može proliv da bude i od zuba i to baš intenzivan. Je l' vašim bebcima izlazi koji zubić???

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 212
7.6.2011 10:15:23   
Anoniman
Nina, hvala što si se javila.
Moja beba, osim standardnog konstantnog balavljenja, nema naznaka da će joj izbijati zubi. Desni nisu beličasti ni alarmantno crveni , nisu promenili oblik, ne nazire se ništa što bi nagovestilo izbijanje. Na dodir takođe ne bih rekla da je nešto pred izbijanjem.

Inače, poslednjih 2 dana je nesnosno plačljiva, razdražljiva, totalno drugačija nego inače. Temperaturu nema.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 213
7.6.2011 10:18:37   
indy_25
Moja sara oduvjek tako kaki od kako sam pretsla da je dojim i da joj dajem povrce i voce. Nema pravila nekad joj je kao brabonjci nekad tecna nekad kasasta ko kikiriki puter. Valjda kako jede tako se i mjenja stolica. A sto se tice zuba mojoj Sari nije bilo ni bjelicasto niti crveno kad joj je izasao zub u 6 mjesecu iznenada ali nije bila placljiva prvi put. Samo je tada kakila puno vise proljev je imala i zacrvenila bi joj se guza.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 214
7.6.2011 10:19:14   
Anoniman
Luki je već izbio zubić... nisam ni znala, nego me je ugrizao dok sam ga doila... imače mu se tih dana proredila kaka

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 215
7.6.2011 10:20:41   
Anoniman
Bubo strpi se koji dan, pa ćeš videti kako napreduje... Malo joj koriguj ishranu, daj joj i onaj Hipp-ov sokić od šargarepe (to će sigurno voleti user posted image ), a meni su rekli da bebama gore pada kad kreću zametci zuba, nego samo izbijanje - to ti je ono kad se zubi spuštaju u desni - tako je meni objašnjeno user posted image . I stvarno, moj Mihajlo je gore spavao kad su se nameštali zubi nego kad su izlazili.Daj joj i jedan bacilak infantis u ručak, da je malo probiotici srede, to je baš za bebe i može samo pomoći user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 216
7.6.2011 10:26:13   
Anoniman
Hvala vam puno, drugarke.

Inače, moguće bre i da su zubi, sad kad čitam vaša iskustva sa iznenadnim izbijanjima. Jako je nervozna, stalno bi da se nosi, noću se budi - odjednom brizne u plač, a to NIKAD nije radila, baš vidim promenu kod deteta u poslednjih par dana. Baš ću da vidim šta će se desiti.
Inače, ja joj bila dala bananu prvi put kad se to desilo - steglo je jaaaako, jedva se iskakila. Nema sredine, ili proliv, ili kamen user posted image . A za ostalo ću isto da probam, hvala!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 217
7.6.2011 14:14:19   
jovicaa
bubo tek sad vidim ove tvoje poruke! i kod nas je ista situacija, odjednom je opet poceo da se budi nocu i place, sto nikad ranije nije radio.
ali kod nas je malo tezi proliv, ima 5-6 kaka dnevno, nisu preobilne, ali ... jao ma ne znam vise ni sama! danas se vracamo na nan 1 pa videcemo...
vec pocinje da me izludjuje taj proliv, tj miris. uvukao mi se u svaku poru .. svuda ga osecam, sve mi smrdi na njegauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 218
7.6.2011 14:14:52   
jovicaa
i da hvala vam punouser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 219
7.6.2011 14:19:55   
Klarita
Jovice, zar niste isli kod lekara...ili jeste...cini mi se da si juce negde pisala da cete da ideteuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 220
7.6.2011 14:41:35   
jovicaa
ja sam htela ali kao kaze mm necemo, sta znam, mozda odemo ipak danas, hocu da vidim da li je od mleka prvo, pa ako nije to, idemouser posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 221
7.6.2011 14:43:18   
Olga75
jovice , mozda je proliv od vrucine  user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 222
7.6.2011 14:45:24   
Anoniman
Jovice, meni bo'me izgleda da će momak i devojka zajedno i zube da dobiju user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 223
7.6.2011 14:46:29   
jovicaa
ne znam... evo da ti opisem, ipak si ti najstrucnijauser posted image
kaki oko 5 puta dnevno, stolice nisu jako obilne, poneke su zelene, uglavnom je proliv, nekad se malo popravi na sracku(s oprostenjem), smrdi jako, ali slabije nego prva dva dana. traje vec 5 dana. cini mi se da ga mleko iritira, a i to je jedino sto smo promenili presli sa nana 1 na nan 2
dajem mu neki probiotik kid imuno, tako nesto. pije mleko standardno, dajem mu jos i kuvani krompir, pirinac, bananu. on normalno jede. ne znam sta da radimuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 224
7.6.2011 14:47:21   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Jovice, meni bo''me izgleda da će momak i devojka zajedno i zube da dobiju user posted image

moguce moguceuser posted image
ali fora je u tome sto nema u ustima nekih simptoma, nisu mu otekli desni, ne bele se....

< Poruku je uredio jovicaa -- 7.6.2011 14:48:06 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here