Figaro88 -> RE: Mil fej (15.3.2013 15:09:27)
|
Kad smo vec kod Francuske recept za kroasane[sm=bravo.gif] 5g suvog kvasca 45ml tople vode 220g brasna 8g belog secera 9g soli 160ml toplog mleka 30ml biljnog ulja 150g rashladjenog butera 1 jaje 15 ml vode Pomesati kvasac,toplu vodu i 1 kasicicu secera,pa pustiti da nadodje.Sipati brasno u posudu za mesenje.U mleko umesati 2 kasicice soli i secera.Pomesati sa brasnom zajedno sa kvascem i uljem.Mesiti dok ne postane glatko.Pustiti da naraste tri puta vece nego sto je bilo,ispumpati nezno pa opet nek naraste duplo.Premesiti nezno pa ohladiti 20 min. Puter umutiti da bude lak za mazanje,ali ne premekan.Razvuci testo u pravougaonik pa namazati buterom dve trecine,ostavljajuci ivice ne namazane.Presaviti testo pa opet razvuci,namazati ponovo.Presaviti pa posuti brasnom i staviti u frizider na 2 sata.Razmotati,posuti brasnom i nezno ispumpati.Pa opet premazati dva puta,presaviti,zamotati i vratiti u frizider na 2 sata.Kada se ohladi razvite u pravougaonik,secite na kocke,pa svaku kocku na trougao.Urolati svaki trougao,Staviti na pleh i pustiti da odstoje.Onda ih premazati jajetom umucenim sa kasikom vode.Peci na 245 stepeni 12 do 15 minuta.
|
|
|
|