Mil fej (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Figaro88 -> Mil fej (15.3.2013 10:54:10)

Moj omiljeni kolac,ali nemam recept koji mi se svidja vec stalno kupujem.Nasla sam na internetu neke nase recepte ali nje to to.Pa ako neko zna lep recept nek pise[sm=bravo.gif]




MarijaBg -> RE: Mil fej (15.3.2013 11:49:42)

mmmmm, ovo sam prvi put probala u Francuskoj, savrsen je... Kod nas nisam nasla takav, tamo ima puuuno korica, a i bukvalan prevod je 1000 kora... Krem je slican onom za krempite ili princes krofne [sm=smiley1.gif]




indy_25 -> RE: Mil fej (15.3.2013 11:51:16)

mmm nisam nikad probala moracu ga probati :)




Figaro88 -> RE: Mil fej (15.3.2013 14:30:12)

Da,ima puno korica(lisnato testo) i krem od zumanaca i vanile,i stavlja se voce(ja volim sa malinama).
Ovaj koji kupujem ima i slatku pavlaku,pa bude kremast a izmedju one korice i kiselkaste maline,mnam,mnjam......




Olga75 -> RE: Mil fej (15.3.2013 14:32:03)

pa ja moram mamu da pitam , ja nisam bas neki ljubitelj
al kad mi da pouzdan recept ( mislim , koliko kad meni nije nesto ) ja cu da stavim [sm=smiley36.gif]




Figaro88 -> RE: Mil fej (15.3.2013 14:33:51)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0315/j7z-imgres.jpg[/img]




Figaro88 -> RE: Mil fej (15.3.2013 14:53:27)

Francuski krem(recept sa interneta njihov)
475ml mleka
50g belog secera
2 zumanca
1 celo jaje
30g gustina
65g secera
30g butera
5ml vanile ili stapic
To je za 8 porcija
U serpi se pomesa secer(50g) i mleko i pusti se da provri.
U drugoj posudi se umute zumanca,jaje,pomesa se sa secerom i gustinom dok ne postane glatko.Malo mleka sipati u tu ciniju da se jaja ne pretvore u kajganu[sm=smiley36.gif]Onda to sipati u mleko i kuvati dok se ne zgusne.Dok je vruce umesati vanilu i buter pa ohladiti....




Figaro88 -> RE: Mil fej (15.3.2013 15:09:27)

Kad smo vec kod Francuske recept za kroasane[sm=bravo.gif]
5g suvog kvasca
45ml tople vode
220g brasna
8g belog secera
9g soli
160ml toplog mleka
30ml biljnog ulja
150g rashladjenog butera
1 jaje
15 ml vode
Pomesati kvasac,toplu vodu i 1 kasicicu secera,pa pustiti da nadodje.Sipati brasno u posudu za mesenje.U mleko umesati 2 kasicice soli i secera.Pomesati sa brasnom zajedno sa kvascem i uljem.Mesiti dok ne postane glatko.Pustiti da naraste tri puta vece nego sto je bilo,ispumpati nezno pa opet nek naraste duplo.Premesiti nezno pa ohladiti 20 min.
Puter umutiti da bude lak za mazanje,ali ne premekan.Razvuci testo u pravougaonik pa namazati buterom dve trecine,ostavljajuci ivice ne namazane.Presaviti testo pa opet razvuci,namazati ponovo.Presaviti pa posuti brasnom i staviti u frizider na 2 sata.Razmotati,posuti brasnom i nezno ispumpati.Pa opet premazati dva puta,presaviti,zamotati i vratiti u frizider na 2 sata.Kada se ohladi razvite u pravougaonik,secite na kocke,pa svaku kocku na trougao.Urolati svaki trougao,Staviti na pleh i pustiti da odstoje.Onda ih premazati jajetom umucenim sa kasikom vode.Peci na 245 stepeni 12 do 15 minuta.




nina26 -> RE: Mil fej (23.3.2013 18:31:53)

uuu milfej moj omiljeni kolac[sm=bravo.gif]

ovde ga prave dosta, a ima i tih kupovnih krema za pravljenje....potrazicu recept pa cu da ti napisem, ovi francuzi znaju da ga zakomplikuju bas[sm=smiley36.gif]




Figaro88 -> RE: Mil fej (25.3.2013 19:40:15)

Nina virim svaki dan da vidim da li si ga nasla[sm=smiley36.gif]
Ja ovde nalazim recepte sa pudingom[sm=hudicek1.gif]Ne smeta mi ni komplikovano,ali ako je kao ovi njihovi kroasani nastavicu da kupujem[sm=jezicek.gif]




Pretty78 -> RE: Mil fej (26.3.2013 8:22:25)

el ovo?
http://www.coolinarika.com/recept/milfej-s-kremom/

p.s ne mogu da stavim lepo link da pise klik




ljubavna -> RE: Mil fej (26.3.2013 8:37:46)

prelep kolač![sm=bravo.gif]




nina26 -> RE: Mil fej (30.3.2013 12:44:54)

Figaro,izvini sto kasnim,nasla sam nego nikako da prevedem[sm=smiley1.gif]

3 φύλλα σφολιάτα (750γρ.) 3 kom lisnatog testa 750gr
Για την κρέμα: za fil:
1 λίτρο γάλα 1l mleka
500 γρ. αχνη 500gr secera u prahu
180 γρ. αλευρι 180gr brasno
2 βανίλιες 2 vanile u prahu
4 αυγα 4jaja
Για το σερβίρισμα: za ukras: secer u prahu
nacin pripreme :

1. zagrejemo mleko
2. u velikoj posudi mutimo mikserom jaja sa secerom i vanilama dok ne pobeli
3.dodamo brasno i dalje mutimo
4.kutlacom dodajemo malo po malo toplo mleko i drvenom kutlacom mesamo sve to
5. prespemo ovaj fil u serpu,i kuvamo na tihoj vatri dok se to sve ne poveze lepo
6. 2 lisnata testa probusimo malo sa viljuskom i malo pokvasimo vodom, a trece ne diramo nego stavimo tako kako je da se ispeku sva tri dok ne porumene
7.u posudu(malo dublju) tepsiju npr, stavimo prvo testo,pa pola fila,pa drugi deo pa ostatak fils,odozgore iseckamo trece lisnato na komade i pospemo secerom.

prijatno!

p.s. hocu slike[sm=smiley36.gif]




Figaro88 -> RE: Mil fej (3.4.2013 18:41:33)

Pravila sam kod mame,nemam sliku,cim opet budem pravila kacim.Samo sto sam stavljala ovako-lisnato testo-fil-maline-slatka pavlaka-lisnato-fil-maline-slatka pavlaka-izdrobljeno lisnato.I super je,samo mora da odstoji da lisnato omeksa...Hvala Nina[sm=smiley1.gif]




nina26 -> RE: Mil fej (3.4.2013 19:08:40)

pa da ima vise kombinacija,ja sam ti izabrala recept bas za tradicionalni milfej[sm=smiley1.gif]

mogu misliti kako je ispalo sa malinama,mmmmm[sm=bravo.gif]




Figaro88 -> RE: Mil fej (3.4.2013 19:15:20)

Ovaj fil je stvarno odlican,takav je i u onom kolacu koji kupujem.Tamo stavljaju slatku pavlaku pa sam zato ubacila,ali bilo bi super i bez nje.A maline je mama imala u zamrzivacu pa sto da ne,bude jos ukusnije....




nina26 -> RE: Mil fej (3.4.2013 20:20:26)

mozes umesto s.pavlake slag da ubacis,bice onako light varijanta...

uh,nema mi druge moram i ja da pravim sada, ti si kriva[sm=smiley36.gif]




Jole84 -> RE: Mil fej (4.4.2013 11:26:04)

Moja sveki pravi ovakav,kao po Nininom receptu,fantastičan je [sm=bravo.gif]




Figaro88 -> RE: Mil fej (27.4.2013 19:16:31)

Obecala sam sliku-
[img]http://www4.slikomat.com/13/0427/hef-IMG-20.jpg[/img]
sad mi se opet jede[sm=jezicek.gif]




Figaro88 -> RE: Mil fej (27.4.2013 19:17:36)

A kasicica prljava[sm=jezicek.gif]Nisam mogla da sacekam da slikam pa da jedem nego sam jela pa slikala pa nastavila da jedem[sm=jezicek.gif]




nina26 -> RE: Mil fej (28.4.2013 16:26:47)

Figaro,super izgleda[sm=bravo.gif] prvom prilikom ga pravim[sm=bravo.gif]




Anoniman -> RE: Mil fej (28.4.2013 23:53:27)

razmisljam da ga pravim, divan je , na slici[sm=smiley36.gif]
e sada ovo vanile u prahu je sigurno puding od vanile[sm=zmeden.gif]?




Figaro88 -> RE: Mil fej (29.4.2013 13:09:01)

Vanilin secer,ja sam to stavila,valjda se na to misli[sm=smiley1.gif]Lis.tsto tanko razvuces i izbockas viljuskom,a ono na vrhu ja izmrvim.I mora da odstoji da lisnato testo omeksa,pa ga napravis uvece za sutra....




Leax -> RE: Mil fej (29.4.2013 13:34:46)

Mmmm,ovo bas deluje ukusno [sm=smiley1.gif] ko me terao da gledam slicicu sada mi se jede nesto tako mljac-mljac[sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Mil fej (29.4.2013 15:08:03)

Figaro hvala na odgovoru, znaci vanila je u pitanju 2 kesice [sm=smiley36.gif]
E sada koje lisnato si koristila?




Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>