Olga75 -> RE: Hurmašice (5.10.2011 11:09:29)
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR IZVORNA PORUKA: Zvoncica77 IZVORNA PORUKA: Olga RR mozda je glupo pitanje ali sta su urmasice Olga,vidim da su ti vec odgovorili za urmasice,samo ih ja ne pravim okrugle vec valjkaste,nekako mi lepse .Jeste jednostavno i bas slatko,evo pisem vam recept,ako se kome svidi.Sa ovim mojim su svi odusevljeni,jer ne ispadnu bas puno slatke i otuzne URMASICE 1 kiselo mleko 1 casa ulja 1/2 case secera 1/2 sode bikarbone 1 jaje 200 gr. griza brasna po potrebi,oko 2 solje,da ne bude tvdo,cisto da moze da se oblikuje. Od svih sastojaka napravis smesu i pravis rukom kao deca gliste od plastelina ,znaci debljine oko 2cm,a dugacke koliko hoces,ja obicno oko 10cm,jer one usled pecenja nadodju i rasire se u sirinu,tako da kad ih redjas u pleh ostavis malo prostora izmedju svake.Peci u rerni na 220 dok ne dobiju zlatno zutu boju. SIRUP 800gr secera prokuvati 15-ak minuta sa 1l vode i 1 vanilom.Vrucim sirupom preliti urmasice i pustiti da dobro upiju i rashladiti u frizideru Prijatno! IZVORNA PORUKA: Olga RR eto ja nisam znala sta su a Zvoncica je bila ljubazna da stavi svoj recept kako ih vi pravite ? IZVORNA PORUKA: New Mom Ovo je sva moja Bosanska rodbina redovno pravila kao čast. IZVORNA PORUKA: n i n a Olga jesi li probala? IZVORNA PORUKA: Olga RR sutra mi je godisnjica braka pa mozda ovako zasladimo deluje mi jednostavno pa cu verovatno probati IZVORNA PORUKA: ksena i ja sam napisala babin recept: 3 solje ulja, secera, brasna, 3 jajeta, 1 pzp. i kad se ispece zalije se vodom i secerom. a evo i link koji nam je nina dala KLIK ja planiram da isprobam te sa kokosom. IZVORNA PORUKA: mihi Juče sam se šetala gradom i na Terazijama vidim kao neka nova poslastičarnica, piše Sultan of Istanbul a u izlogu baklave od čokolade, lešnika, pistaća, klasične kadaif, urmašice zlatno žuto braon...... nisam smela više da gledam, vraćam se posle tri sata i opet bacim pogled kad sve prodato, ostalo malo kadaifa.
|
|
|
|