Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 4.8.2017 13:43:14
|
|
|
|
krin 40
|
Hvala devojke.❤ Bunny sad videh post gore.Kako je prošla kontrola?.Recept je ooušten pristup i stavljaj bebana na sisu kad poželi bez gledanja u sat.Opuštena i zadovoljna mama-takva je i beba❤
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 5.8.2017 9:31:57
|
|
|
|
Bunnyca
|
E Krin, kontrola prva sa mesec dana ima 4450gr Rodjen sa 3250, na otpustu 3100 gr Videcemo sad u drugom mesecu posto sada samo sisa, ono na pocetku smo dodavali i dohranu
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 5.8.2017 9:42:20
|
|
|
|
krin 40
|
Bunny to je super.Beba za prva dva meseca ne bi trebalo da dobije manje od 1.5 kg..to je sve ok.Samo nastavite i ne odustaj❤ Svaka napreduje individualno.Mimicin mali u drugom mesecu dobio 1.9kg😄 Kao krofna je.Super ste❤
< Poruku je uredio krin 40 -- 5.8.2017 9:44:08 >
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 5.8.2017 11:40:32
|
|
|
|
Mariya
|
za male drugare sisoljube Bunny, naša dr je zadovoljna ako beba u prva tri meseca napreduje i po pola kg mesečno, ne mora 1 kg! A vi ste super,samo nastavite sa sisanjem!
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 5.8.2017 12:13:40
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Super za napredovanje I nama je dr rekla da je ok ako dobijaju i 500 gr mesecno.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 5.8.2017 14:40:40
|
|
|
|
degu
|
Bogdan je rodjen sa 3750g, otpusten sa 3720g, 1 mesec 5kg i 56,5cm. 2 meseca 5850g i 59cm 3 meseca- 6650g i 61cm 4 meseca-7250g, 65cm 5 meseci, 7650g, 69 cm 6 i po meseci, 8140, 70cm 7 meseci, 8350,71cm Do 6 meseci iskljucivo dojen, sad ima samo dorucak, zadovoljna sam s njim Bravo za male sisavce
< Poruku je uredio degu -- 5.8.2017 14:41:31 >
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 17.8.2017 12:24:12
|
|
|
|
emicaa
|
IZVORNA PORUKA: emicaa RR IZVORNA PORUKA: emicaa RR IZVORNA PORUKA: emicaa RR David danas bio na kontroli,dug je 65 cm a tezak 6150,rodjen je sa 2980 danas na kontroli sa 6 mjeseci ima 7200 gr. a dug je 68.5 sm Danasnja kontrola,tezina:8 kg,duzina 72,5 Juce na mjerenju sa 13 mjeseci,tezak je 9180 a dug 78 cm
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 17.8.2017 12:29:19
|
|
|
|
krin 40
|
Bravo za dečicu Ivana koliko ovaj moj noću ne jede biće dobro da dobije 500g.Mada do sada je fino napucao.Sad može i manje
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 17.8.2017 13:47:35
|
|
|
|
Sarav
|
Bravo bebani, samo rastite❤️
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 19.8.2017 15:46:04
|
|
|
|
vocicana
|
Bravo Davidenko, bravo slatki decacicu.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 21.8.2017 21:33:19
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Krin, pusti dete da spava. Ako bude gladan probudice se. Emice, zet mi porastao :)
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 22.8.2017 7:23:31
|
|
|
|
krin 40
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Krin, pusti dete da spava. Ako bude gladan probudice se. Emice, zet mi porastao :) Ivana to ti je "ludilo" nas majki.Ako se bude celu noć kukamo što ne spavaju ako spavaju mislimo da su gladni
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 22.8.2017 7:26:20
|
|
|
|
degu
|
Mislimo da su gladni i kad spavaju i kad ne spavaju :D
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 22.8.2017 8:15:49
|
|
|
|
krin 40
|
Degu baš tako.Kada je krenuo da spava celi noć jedno dve-tri nedelje sam se štrecala noću i proveravala ga.Tek od pre neki dan sam se "kao opustila"
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.8.2017 21:32:18
|
|
|
|
Milena18
|
IZVORNA PORUKA: Milena18 IZVORNA PORUKA: Milena18 IZVORNA PORUKA: Milena18 IZVORNA PORUKA: Milena18 IZVORNA PORUKA: Milena18 Marta je izašla iz porodilišta sa 3270 gr i 50 cm. Mesec dana: 4200 gr i 53 cm Dva meseca i šest dana: 5230 gr i 57,2 cm 3 meseca i 14 dana: 6060 gr i 61,6 cm 4 meseca i 15 dana: 6400 gr i 66,3 cm 6 meseci i 3 dana: 7170 gr i 68 cm Za par dana punimo 10 meseci: 9200 gr i 73 cm Sa malo više od godinu dana: 10200 gr i 77,4 cm
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.8.2017 21:59:21
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bravo za lepoticu
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 28.8.2017 22:39:16
|
|
|
|
vocicana
|
Milenice bravo za lepojku.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 11:51:36
|
|
|
|
krin 40
|
IZVORNA PORUKA: krin 40 IZVORNA PORUKA: krin 40 Evo i nas sa prve kontrole 😃 Duci se rodio sa 3400gr i 52 cm Iz porodilišta izašao sa 3180gr Prva kontrola sa mesec dana 4kg i 800 gr i 56 cm Dobilo moje prasence za mesec dana 1620 gr i poraslo 4 cm ,samo sisa❤ Evo nas sa druge kontrole.I dalje samo sisa😃 Dobio je u drugom mesecu 1.2kg i porastao još 4cm. sada ima sa puna dva meseca 6 kg i 60 cm. E sada sam se zabrinula.U trećem mesecu dobio samo 500 gr.Porastao još 4 cm(sto je ok)..Ukupna kilaža mu je dobra.Tri mesac 64 cm visok i 6.5 kg težak.Ali da li je 500 gr premalo?? Imamo kontrolu tek za 15 dana
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:06:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
zavisi kako se uzme. Neka zvanicna prica kaze da je minium oko 600 gr. Ali to je naravno samo broj. S druge strane ako je zadovoljan, raspolozen i ti ne primecujes da bas ima bilo kakav problem mozes i da nastavis po dosadasnjem rezimu. Sto bi rekli na majcin osecaj E sad nadam se da nece da skoce sve na mene zbog svetogrdja ali postoji i jos jedna varijanta koju je primenila moja kuma. Mislim da je kod vas issue kao i kod nje sto ako sam dobro shvatila tako mala beba spava celu noc a iskljucivo je dojena. I onda prosto on na 24 h dobije manje hrane nego druge bebe. To je prosta matematika. Ako spava 8+ sati ili duze nema sanse da nadoknadi. da bi pojacala ukupnu kalorijsku vrednost ona je uvela jednu flasicu pred spavanje sat vremena pa onda jos sisanje. i nastavila da doji redovno sve ostalo vreme. Pomoglo je. Slazem se da inace treba biti jako oprezan i da kombinovanje flasice i dojenja moze brzo da dovede do smanjenja ovog drugog ali akos e radi pametno i strogo limitirano onako kao sto sam opisala sve je ok. Ona je dojila do punih godinu dana i mislim da je i tu flasicu izbacila posle kad je bebi uvela cvrstu hranu. u svakom slucaju nema razloga za neku zabrinutost. Ali razmisli. Pozdravljam te.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 1.9.2017 12:07:07 >
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:15:23
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Krin, ja mislim da je ok, njemu je otislo u duzinu, 4 cm za mesec dana i vise nego dovoljno. On lepo spava, raspolozen je, mislim da nemas razlog za brigu.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:22:04
|
|
|
|
degu
|
Krin on je iznad proseka za svoj uzrast, pa u prva 2 meseca se napucao dobro, mnogo iznad proseka. Skoro je vec udvostrucio kilazu a tek ima 3 meseca. Nasa dr-ka gleda ukupan napredak a ne samo mesecno. Pitanje je i koliko si ga precizno izmerila. Meni je Doda dodavala po kilo do 6 meseci a B je vec drugaciji, manje dodaje al sam potpuno zadovoljna. Po meni je bitno da dete napreduje i da je hidrirano. Pa on ima kilazu bebe od 6 meseci, zasto bi ga sad gojila jos. Uzivajte u tom spavanju, nemoj mu uvoditi nikakav dodatni podoj nocu. Jos malo izgurate i krecete sa cvrstom hranom. Po meni je on odlican.
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:23:34
|
|
|
|
krin 40
|
On jeste definitivno visok za taj uzrast.Ali činjenica je i ovo što je konstatovala Maslačak.On "zakucava" sa spavanjem i ne unosi dovoljno mleka.Preko dana je super.Zadovoljan,razigran..mada sam i ja čitala da bi trebao dobijati bar 20 gr dnevno.A da ga izmerim opet za 7 dana?Pa ako stvarno oper dobije ispod 100 gr da reagujem?
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:33:49
|
|
|
|
Mala Elena
|
Sada bas gledam, moja P je u trecem mesecu dobila oko 700g a E je oko 600 , kako je odmicalo sve su manje dobijale, to jeste normalno, mi nikakvih problema nismo imali.
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:35:55
|
|
|
|
dddaca
|
Koliko se secam, nama je pedijatar na kontroli rekla da je sve preko 500 gr u redu. Sacekaj jos malo, ako je zadovoljan, spava celu noc, ne bi trebalo da je gladan. I mi smo u pocetku slabo napredovali, ali evo sad je bas jedna mala zgodnica
|
|
|
|
RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo 1.9.2017 12:38:13
|
|
|
|
krin 40
|
Degu ja i ne mislim da ga budim.On sme žitarice sa 4 puna?Maslačak a koliko mu je dodavala ad ml?Zvuči glupo pitanje ali nemam predstavu o ad nikakvu.Ja nikada nisam morala da dohranjujem decu.Pitam za svaki slučaj?
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?