Dača -> RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo (21.9.2013 21:34:58)
|
Hvala puno Nataša1. Hvala na ohrabrenju, prije svega. Pokusavam veceras da je podojim, ali slabo ide, spava na grudima, budim je,pomjeram, ali slabo ide, vrsim kompresiju na dojku koju doji, da istisnem mlijeko, ali slabo ide. Guta pet gutljaja i odustaje. I tako cijeli dan. E sad, znam da djeca slabo napreduju ako piju smao povrsinsko mlijeko, i ako ih se ne pusti da dovoljno dugo doje da dodju do "zrelog" mlijeka. Mi smo jako rijetko stizali do druge dojke, uglavnom nam se podoj i zavrsi na jednoj dojci, gospodjica obicno vise i ne moze da podoji. Nataša1, sad je dojim na sat i po do dva, tako m ije doktorica i rekla. To se ispostavlja kao mnogo gore, nego na tri sata, jer ona sad nikako nece fino da podoji, povlaci pet puta i tu staje, zasiti se, vjerovatno. Kad sam je dojila na tri sata, bar je znala da izgladni, pa pojede bar malo vise. Bas sam se opteretila sa ovim hranjenjem, dojila sam sina, dijete je dobijalo po 1300 g mjesecno. Ali je vristao i dan i noc, i visio na dojci, doslovno.
|
|
|
|