|
RE: Logoped pre pete godine,da ili ne? 10.9.2016 22:28:21
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa Dunja, jeste propričao tada. Sada priča i čitave rečenice, ali onako nerazgovetno. Ne znam šta da mislim. Isto i od S, priča nepotpuno reči (nema još složene rečenice). Ja ga sve razumem, i ispravljam ga, ali izgleda ne dovoljno ubedljivo. Danas sam drugačije postupila, kada on kaže amion, ja sam 15 puta ponovila kkkkkamion, i počeo je da govori kamion, i dalje ne baš čisto, ali veže k. I tako sam počela za sve reči u kojima izostavi prvo slovo, a ima ih 80-90% od njegovog ukupnog vokabulara, možda i više. On ima veliki fond reči, ali samo par reči izgovara čisto i tačno - mama, tata, deda, baba, teta, voz, voda ... ostalo sve ili izostavi prvo slovo/slog ili improvizuje, tipa tobogan mu je ugangan. Malopre kada je počela kiša, on mi kaže iša ada, i ja opet - kkkkiša ppppada, i par puta je rekao tačno,vidim da hoće da sluša i da se trudi. Tako da ću nastaviti tako, ali ću se konsultovati sa još nekim logopedom, čisto za savet, kako da pričam sa njim. Jer očigledno želi da priča, komunicira, imenuje, vezuje. Jedino u parku kada je sa decom, samo vrišti (od sreće), valjda želi da pokaže koliko je srećan, a ne zna rečima da iskaže.
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.9.2016 22:30:43 >
|