|
RE: Logoped pre pete godine,da ili ne? 22.10.2020 13:06:59
|
|
|
|
dunja RR
|
Ljišo, tek sada vidim ovo što si pisala, ne videh juče. Kada smo iši kod logopeda sa malo manje od 2 godine, S je na pitanje kako se zoveš odgovarao čisto - AVA, bez S, i logoped nam je rekla da je to skroz normalan sled, da će dodati S uskoro, na početku, tako je i bilo. To apropo ovoga što pišeš, ne deluje mi da je nepravilno već da ide nekim tokom, kod svakog deteta je drugačije. Ne kažu svi pravilno tj. celu reč odmah. M kada je pitamo kako se zove, već dugo govori-Mka. Posle M ide kao progutanI IU zajednom, ne znam kako da objasnim :D Od juče je uvela za sve ptice .Koko, ima ona dosta reči ali su sve tako sa dva slova ponavljajuća, dede, baba, zvezda je dzedda, jaja, koko, itd, jedino baka (to je bata) ima 3 različta slova, možda ima još neka sa više od 2... Kada se S vrati iz vrtića ona glasno vikne Bakaaaa, i zaleti mu se u zagrlajj ♥ IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Zene moje. On ima jako mali fond reci za yzrast. Znaci kakon je traktor. Neku je necu, mama tata baba deda laze, da, ne, seka kaze ali to ne znam kako napisati😂, keks kaze kek,kaka za kakenje. Ali to je vrlo malo i uglavnom NEpRAVILNO. Znaci i ako krene vise da prica njemu ce 100% biti potreban logoped. Kod njega je razumevanje isto stopostotno. Kompleksne naredbe izvrsi.
< Poruku je uredio dunja RR -- 22.10.2020 13:10:37 >
|