Bebilina -> RE: Uniforme u školama DA ili NE (12.3.2013 21:10:07)
|
Iz licnog iskustva ogromno ZA! Imali smo uniformu u predskolskom, pa sad u skoli. U ovom uztrastu em sto mi je prelepo kad ih vidim doterane u istoj boji, sa amblemom skole, em sto mi je prakticno jer tacno znam sta ima za sutradan oprano I ispeglano, em sto nema bubica da nece da nosi to ili ovo. Ima izbor od suknje I haljine, nekoliko boja za unihop ili duzina za carape a kosulja I dzemper su uvek isti. Kasnije I blejzer I kravata, ma ko bombonice! U leto letnja haljina, cipele dozvoljene u dve boje I kraj. Za likovno svi imaju kecelje tako da ne moram da brinem o flekama, nikakve glavobolje kad jednom na pocetku kupis I onda menjas kad prerastu. A na temu imucnosti iskreno nisam razmisljala, nego mi je mnogo bitnija ona tema pristojnosti u kasnijem uzrastu. U osmom je razredu moj profesor matematike poslao nasu skolsku kuci "da se obuce". E to mi je jako bitno kad dodju u pubertet- znas u cemu si ih u skolu poslao I kako ce da izgledaju, suknju mogu da zavrnu van skole, ali u skoli je propisana duzina I nema gavobolje od tinejdzerskih bubica.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|