jole82 -> RE: Kad si poslednji put nekome pomogao i u cemu (13.6.2013 22:26:02)
|
Volim da pomazem drugima i to cinim kad god mogu... Al ovo mi je ostalo duboko urezano...to je bilo 3 meseca pre nego sam zatrudnela... Devojka od svojih 26 godina(pacijentkinja...na poslu)...dobila sepsu na porodjaju sa blizancima..bila u komi, pa u vigilnoj komi, pobudila se...u jako teskom stanju na aparatima..bori se vise od 8 meseci..tesko sve to ide..njeni je vise ne obilaze..bebe nikad nije ni videla, sem na slici..ja sam radila sa njom(fizioterapeut) tada nekih 2 meseca...trebala je krv za nju...ceka se operacija danima...nema krvi...pogledam na listi...O+...ja cu dati krv za nju!...dva puta sam davala...uskoro su je opet operisali...ali nije to ni bitno toliko...nego njene reci, kad se vec priblizio kraj..pitala me je da joj pomognem : "Jovana znam da puno trazim, ali shvati najbliza si mi sad, u meni je tvoja krv, necu dugo...molim te budi sa mnom kad...znas vec "...najezila sam se i rekla "Naravno"...kroz nekoliko dana je upala u komu, na viziti kad sam pitala za nju samo mi je dr. odmahnuo glavom i rekao "Ocekujemo svaki cas"..Usla sam kod nje u boks i sedela 2 sata pored kreveta i drzala je za ruku...doslo je ...znas vec...poceo je i aparat da zvizdi..sestra je usla, ugasila ton i izasla....Posle par minuta...stegla mi je ruku na sekund i pustila..tad sam i zaplakala... Iako znam da je to bio samo refleks, ja sam taj stisak oset_ila kao hvala..iako to zbog hvala, niti zbog bilo cega drugog nisam uradila..nego sam jednostavno oset_ila potrebu u tom trenutku da to eto bas tako treba da bude...
|
|
|
|