Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: elina Pozdrav cure :) da li je neko od vas u 13-toj sedmici dobio neopisivu mucninu i tek poceo povracati? da li je to normalno? prva mi je trudnoca pa ne znam.... IZVORNA PORUKA: nensi27 Svaka trudnoca je drugacija,tako da mislim da nemas razloga za brigu...I meni su malo kasnije krenule mucnine,ne secam se tacno koja sam bila nedelja,ali znam da sam se hvalila kako nemam mucnine,a onda je odjednom pocelo Ali da bi bila mirnija,pitaj svog dr sledeci put kad budes isla ili ga nazovi telefonom ako imas broj... IZVORNA PORUKA: elina bas sam se zabrinula :( inace sam imala do sada cijelo vrijeme mucninu ali tek sam sada pocela da povracam. Termin za UZ imam tek 17.06tog to je sledeci termina a posto nisam u BiH ovamo je malo drugaciji sistem vodjenja trudnoce. jos nisam cula u zivo a isla sam prosle sedmice na prvi UZ, beba je 7 cm dugacka i sve je ok... u kojoj se sedmici osjeti pomjeranje bebice? IZVORNA PORUKA: Tashke Moja kuma je mučnine dobila tek u drugom trimestru, ali nije povraćala. Tu mučninu je povezivala sa Utrogestanom, iako ga je pila od početka trudnoće. Brzo su prošle mučnine, a jedino što joj je pomagalo bila je Coca - Cola. IZVORNA PORUKA: elina u kojoj se sedmici osjeti pomjeranje bebice? Kada ste prvi put osjetili bebino pomijeranje.. KLIKNI Dobrodošla na forum! Evo jedna korisna tema za tebe, da se lakše snađeš: Kako da nađem temu? KLIKNI IZVORNA PORUKA: Snelle elina, ja sam počela tek u četvrtom mesecu da povraćam kao blesava. I skoro ceo četvrti sam povraćala dok nisam otkrila uzrok tome - Mamavit tablete! Barem je kod mene to bio slučaj. IZVORNA PORUKA: Panicarka Ja imam mucnine od samog pocetka trudnoce i jos nisu prestale... Dan danas povracam, nisu svakodnevne i celodnevne kao u prva cetiri meseca ali su tu. Sve je to individualno. IZVORNA PORUKA: Nejtiri Nije neka uteha, ali moja mama je sa mnom u trudnoci povracala svih 9 meseci po nekoliko puta dnevno (nije joj bilo muka samo dok jede), kada je pocela i na porodjajnom stolu, nisu mogli da veruju da to trajesve vreme... A sa sestrom, sporadicno, nista spec... IZVORNA PORUKA: pepino IZVORNA PORUKA: Nejtiri Nije neka uteha, ali moja mama je sa mnom u trudnoci povracala svih 9 meseci po nekoliko puta dnevno (nije joj bilo muka samo dok jede), kada je pocela i na porodjajnom stolu, nisu mogli da veruju da to trajesve vreme... A sa sestrom, sporadicno, nista spec... I moja mama Nejt isto,sa mojim sestrom koja je starija manje,a kada je mene nosila povratila je zadnji put cim sam ja iskliznula!!! Ja cu vjerovatno biti na nju,sto se tice tih mucnina,u prosloj trudnoci sam umirala,bila sam gora nego moja mama! IZVORNA PORUKA: Anina mama ja sam povracala od prvog do poslednjeg dana bilo je i dana bez mucnine, dana kad bih povratila samo ujutru i mucnina koje su trajale po citav dan da sam bukvalno povracala i vodu koju bi popila. meni je smetalo svo voce i svi vocni sokovi. prvih 12nedelja sam prozivela na vodi i hlebu i brojala dane kada ce da prodje 12-a nedelja jer tad kao mucnine prestaju. i nisu prestale do poslednjeg dana. cak je i u devetom mesecu bilo celodnevnog povracanja i plasila sam se da ne bude nesto bebcu posto bih dan provela GLADNA. bilo je situacija kad sebi u 18h kazem "ako i ovo povratim idemo u savetovaliste" posto je im je radno vreme bilo do 19h. beba je rodjena ziva i zdrava 3650gr. i bez kosice posto kazu da to izaziva mucninu. IZVORNA PORUKA: Nanica1 Ma nemas razlog za zabrinutost! Kod vecine zena mucnine se javljaju na pocetku ali ima i onih kod kojih to dodje kasnije a ima i takvih koje mucnine imaju svih 9 meseci! Moja jetrva je bila takav slucaj- sve joj se gadilo, povracala non-stop a zivela je samo na jabukama! IZVORNA PORUKA: bebablue IZVORNA PORUKA: elina Pozdrav cure :) da li je neko od vas u 13-toj sedmici dobio neopisivu mucninu i tek poceo povracati? da li je to normalno? prva mi je trudnoca pa ne znam.... Ja sam imala mucnine i povracanje sve dok nisam osetila bebicu oko 17-18 nedelje i tad je sve prestalo, zvuci kao bapska prica, ali tako je bilo IZVORNA PORUKA: nala Narode trudni, ja se sad raspisala jer mi je malo lakse. Nemate pojma kako mi je bilo pre 30 minuta. Odem da se istusiram i pre tusiranja se nesto zakasljem (a bljak mi je vec treci dan, ali svakog jutra) i dusu svoju. Dok sve iz sebe nisam izbacila nisam stala. A onda mi krenu jer mi je i dalje bilo . Ali katastrofa, jos uvek me reze u grlu. Da li neka od vas zna ili je dozivela da krene sa u II tromesecju. Ako iko ima odgovor neka me ili utesi ili preplasi. IZVORNA PORUKA: Iwana87 Relativna stvar od osobe do osobe.Ja do 3 m nisam imala mucnine,gadila mi se samo neka hrana,e posle od 3 do kraja sam se mucila i povracala. IZVORNA PORUKA: nala IZVORNA PORUKA: Iwana87 Relativna stvar od osobe do osobe.Ja do 3 m nisam imala mucnine,gadila mi se samo neka hrana,e posle od 3 do kraja sam se mucila i povracala. Povracala si do porodjaja? Jooooj IZVORNA PORUKA: pepino Ja sam imala mucnine od neke 7-8 ndelje pa do 15-16,smanjile su se bile,ali ne i prestale potpuno,mozda bi imala i dalje,do kraja,ali sam, izgubila bebu,a moja mama je sa starijom sestrom povracala manje,a kada je mene nosila povracala je cijelu trudnocu,cak je i kada je mene ,,izbacila,, povratila Mora da sam bila jako ruzna Sve je to individualno,znam kako ti je,al mora se trpiti,meni je bilo katastrofa,nisam mogla nista od hrane strpati u sebe,cim otvorim usta zeludac pocne raditi,nedaj Boze nikome,ufff..... IZVORNA PORUKA: nala Ma najzesce je sto je meni ujutro muka dok nesto ne pojedem. Onda se kao smiri zeludac od hrane, tj. uposli se. Ne mogu da lazem, kad bolje razmislim, od pocetka je meni muka, ali kad uposlim zeludac prodje me. Ali ovo danas i od pre neki dan me bas zbunjuje. IZVORNA PORUKA: Iwana87 nala,resenje je da cim ustanes pojedes nesto,dok jos zeludac ne pocne sam da se buni.Joj kako mi sad sve to deluje daleko,kad je beba tu.Sve su to slatke muke,mada znam da ne deluje sad tako,Sta bih dala da opet imam mucnine i kiselinu ja a da mi se bebce ne muci sa grcevima. IZVORNA PORUKA: nala IZVORNA PORUKA: Iwana87 nala,resenje je da cim ustanes pojedes nesto,dok jos zeludac ne pocne sam da se buni.Joj kako mi sad sve to deluje daleko,kad je beba tu.Sve su to slatke muke,mada znam da ne deluje sad tako. Sta bih dala da opet imam mucnine i kiselinu ja a da mi se bebce ne muci sa grcevima. Od jutros mi je muka, ali nisam jos uvek bila da plasim WC solju. Nadam se i da necu jer sam malo doruckovala, popila sam dve case knjaza i imam utisak da je za sada situacija pod kontrolom. Malo se osecam bzvz. Sto se tice bebecih grceva, jesi li probala sa Espumisan kapima? Nama su pomogle. Cak smo ih koristili dok mi dete nije napunilo 2 godine, u slucajevima kad smo uvodili novu hranu ili jede jacu hranu. Daju se bebama pre podoja, da ne bi bljucnule ako im das posle podoja. Probaj, carobne su.
|