milenatea -> Hemijski piling (3.3.2013 10:15:11)
|
Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože, koja daje dugotrajne efekte. Procedura se sastoji u nanošenju određenih medicinskih preparata na kožu radi kontrolisanog skidanja slojeva u cilju regeneracije. Efekti koji se dobijaju korišćenjem hemijskih pilinga još uvek su zlatni standard u odnosu na sve druge metode podmladjivanja kože. Hemijski pilinzi su efikasna metoda kod brojnih stanja kože: Akne, ožiljci od akni i crni komedoni Mitiseri Pigmentacije na koži (mrke mrlje) izazvane suncem ili drugim faktorima Fleke Fine bore Početni znaci starenja i opuštena koža Masna i seboroična koža Proširene pore Gruba koža nastala usled oštećenja suncem ili zbog starosti Sivkasta koža pušača Hemijski piling je takođe dobar uvod u tretmane lica. Ova procedura podrazumeva nanošenje rastvora određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože, čime se omogućava obnavljanje uklonjenog sloja novim, zdravim slojem kože. Nakon detaljnog pregleda kože prelazi se na osnovno čišćenje lica kozmetičkim preparatima koji odgovaraju tipu kože. Lice se posle toga prosuši, nakon čega se nanose određeni citratni inicijatori za regulaciju sebuma, tretiranja svih vrsta fleka, ili inicijatori sa antioksidantnim dejstvom. Nakon delovanja ovih inicijatora nanosi se rastvor specifične kiseline određene koncentracije. Procedura se završava uklanjanjem i neutralizacijom pilinga nakon čega se nanose hladne obloge. U toku trajanja procedure klijent oseća blago do umereno peckanje na koži. Ovo porestaje odmah nakon nanošenja neutralizatora. Posle urađenog pilinga obavezno tretiramo kožu specijalnim maskama koje smanjuju crvenilo i iritaciju kože, daju prijatan osećaj hlađenja i konačni efekat zategnute podmlađene kože. Nakon toga nanosi se krema sa zaštitnim faktorom. Hemijski pilinzi se mogu raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od dubine, mogu biti površni, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Uobičajeno je sprovođenje serije od šest tretmana na dve nedelje. Idealno vreme za sprovođenje hemijskih pilinga je jesen, zima i rano proleće, odnosno period kada sunce nije preterano jako. Hemijski piling daje izuzetno dobre rezultate kod eliminacije sivkaste nijanse kože pušača. Kod ovakvih stanja kože ovaj tretman se preporučuje jednom mesečno. U procesu podmlađivanja kože najpopularniji su površinski pilinzi, jer njihovo izvođenje traje kratko, daju odlične rezultate, a nije potrebno dodatno vreme za oporavak, kao kod srednje dubokih pilinga. Zavisno od tipa kože, rade se i hemijski pilinzi sa drugim vrstama kiselina, kao što je to salicilna, bademska i lakticna, a svaka od njih rešava specifični problem. Neposredno nakon ovih pilinga postoji blago crvenilo. Narednih dana prisutna je manje izražena suvoća kože. Perutanje je gotovo neprimetno i traje do 4 dana. Imam pcos, samim tim uzasno lice i krenula sam kod kozmeticara koja je lekar i uradila sam prvi hemijski piling lica. Nakon samo jednog tretmana lice mi se preporodilo a stavila mi je slabu kiselinu. Sledece nedelje idem opet sa jos jacom kiselinom. Da li ima drugarica na forumu koje su radile hemijski piling
|
|
|
|