Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Zemunka85 Mod, ja sam imala to iskustvo. Pisala sam dosta, a ako imas vremena procitaj, a ja cu ti sada ukratko pisati. Mi smo imali zuticu tri meseca. Nikada joj bilirubin nisu ni merili. Normalno primili sve vakcine. Poslati smo u IMD ali tamo je neonatolog pregledao i nije hteo da joj bzv vadi krv, jer - nju zutica nije ometala ni malo. Nije bila ni mlitava, ni uspavana, sisala je kao zmaj isto tako i napredovao. Tako da DA jeste bilo od mog mleka (cim je trajala tri meseca) i to se desava u nekom % slucajeva. Ali koliko se secam, to je samo cinjenica i sa njom se nista ne radi. Jer i da jeste tako, to se "ne leci". Proci ce samo od sebe. Ja sam trazila savete par pedijatara i rekli su mi da bi mogli tako (prestanak dojenja na 48h) da dokazemo da je od mog mleka, ali da nema potrebe, tako da smo mi normlano funkcionisali. Procitaj o ARIASOVOM IKTERUSU. Ja nju nisam ni budila da sisa, nije bilo potrebe, jer kazem od prvog dana je iiiizrazito aktivna. Ta prica o budjenju ide ukoliko je dete uspavano, pa treba da se budi, da klopa cesce, da bi secse i izbacivalo taj bilirubin... MOZDA treba da se obustavi dojenje, ukoliko zutica toliko ometa dete, da ne moze biti redovno budno i redovno jesti, a od majcinog mleka je ... ovako ne ... Znači ti si ta! Znala sam da je neko pisao samo nisam mogla da se setim ko! Hvala na odgovoru. Zanimalo me baš to - da li se prestaje sa dojenjem sasvim ili ne. Nikola super napreduje, živahan je, sisa tačno na tri sata, preko dana nekad i na dva sata, ima periode kad je budan preko dana. Sve je znači ok, samo što mu je kože i dalje onako žuta kad se pipne prstom. AKo dr bude smatrala da treba da se rade bilirubini, uradićemo, ali ne bi da prestajem da dojim. Lu kod nas se ostaje u bolnici ako bilirubini predju 200, Nikola je bio malo ipsod toga, oko 190.