jovana j -> RE: Lose vezivno tkivo kod dece (19.4.2013 11:29:01)
|
Bobo zdravo, Ja sam razmisljala prvo da li cu da otvorim novu temu i kako bi je nazvala, mozda cu to i da uradim, ali prvo da ti napisem nesto. Moj sincic ima 19meseci i sa nekih 10 meseci mu je ustanovljena upala vezivnog tkiva i to u celom telu. Dijagnoza ''fashit'' (tako to ovde zovu, ali to mi je prijateljica koja je lekar objasnila da su te fashije omotaci misica) je donesena i krenuli smo sa terapijom kortisonom i jos nekim inekcijama koje dobija jednom nedeljno jos od tada... Zeznuto je, nisam znala da moze i da oslabi vezno tkivo kao sto je kod tvog deteta slucaj. Ovo nase je bas zeznuto jer se upala nije otkrila na vreme pa su njemu svi ( ne bas svi) misici skraceni. Tako da evo jos uvek ne mozemo da ispruzimo nogice (zbog butina od pozadi, istezemo i tamo), stopalca i sakice su nam tvrde i tako... Trebace nam habilitacije i vezbica jako dugo da nam dete stane jednog dana na nogice... Eto, ne znam da li je slicno iskustvo, ali rekla bih da je kod tvog sina ovo ipak na vreme otkriveno, a i on je veliki u smislu da je sve ok, nece mu trebati ko zna sta, osim mozda posle nekih vezbica, bazencica i sl. Nadam se da ce se mozda jos koja mama javiti sa temom vezivnog tkiva pa da mozemo da cujemo jos iskustava. Puno pozdrava! [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|