lesica -> Mocart torta (7.2.2013 12:48:31)
|
Kora: 5 belanaca 5 kašika šećera 5 žumanaca 1/3 maslaca (oko 40g) 100 g mlevenog keksa (plazme) 100 g mlevenog badema 75g istopljene čokolade Umuti se maslac,pa se dodaju žumanca,istopljena čokolada,keks i badem,i na kraju posebno umućena belanca sa šećerom. Lagano se umeša izlije u pleh i peče na 200°C oko 10-ak minuta.Peku se dve ovakve kore,pa se posle pečenja iseku na pola. Nugat krem: 250 ml slatke pavlake 300 gr noisette milka čokolade 300 gr nugat paste Otopiti čokoladu na laganoj vatri,pa joj dodati vruću slatku pavlaku,umešati i ostaviti da se ohladi. Kada se fil dovoljno prohladio umešti nugat pastu. Marcipan krem: 250 ml slatke pavlake 300 gr bele čokolade 300 gr marcipan paste Otopiti čokoldu,pa u nju umešati prethodno zagrejanu slatku pavlaku. Kada je dovoljno prohladjeno umešati marcipan pastu. Pistaći krem: 250 ml slatke pavlake 300 gr bele čokolade 150 gr mlevenih pistaća Otopiti čokoladu,pa u nju umešati zagrejanu slatku pavlaku.Izmešati i ubaciti pistaće. Čokoladni krem: 250 ml slatke pavlake 300 gr crne čokolade 1/3 maslaca (oko 40 g) Otopiti čokoladu,pa joj dodati zagrejanu slatku pavlaku,i maslac. Tortu slagati ovako Kora Nugat krem Kora Pistaći krem Kora Marcipan krem Kora Čokoladni krem (premazati sa svih strana) I na kraju,odozgo tortu obložiti sa marcipan masom, pa preliti otopljenom mlečnom čokoladom,i ukrasiti mocart kuglama (što celim što seckanim).
|
|
|
|