minna -> RE: Cirkularni karijes kod dece (6.2.2013 11:33:05)
|
Nama su zubi za sada u redu, ali ja dosta brinem da mu se ne pojavi karijes, jer jos pije to mleko nocu, bas kao sto ti pises Tiziana, i znam da ce to prestati samo ako mu uzmem flasicu, jer to radi zbog flasice, a ne zbog mleka, i skoro sam sigurna da posle toga vise nece hteti mleko. Mada ima dosta i u kvalitetu zuba, genetika, neko ima bolje neko losije zube bez obzira na slatkise...pa mogu samo da se nadam da ce biti ok, jer sam ja to isto radila sa sokom, pa nisam nikad imala problema sa karijesom, ni sa mlecnim, ni sa stalnim zubima. Inace proslog vikenda smo gledali predstavu Karijus i Baktus (dva lutka, karijes i bakterija koji zive u ustima devojcice koja ne pere zube) u pozoristu Pinokio, bas lepa predstava, i Vlada ih sad stalno spominje i kako hoce da ima zdrave zube. Ne pali bas za mleko nocu jer se ja jos nisam nakanila da mu ga ponovo ukinem, ali sigurno moze da bude poucna. Nije bas resenje za one koji vec imaju karijes, ali eto mozda bude korisno nekome pa pozeli da povede dete, bar kao zabava.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|