bonita -> RE: Pročitam pa potpišem (18.8.2009 9:02:04)
|
tascho,ovo ti je odlicna tema. naime ,bas sam sinoc gledala jednu dokumentaciju o tome da ljudi potpisuju a ne citaju staje.sledeca situacuja. Ovde u nemackoj u svakoj radnji ili bilo gde nude ti da potpises kartice i ostavis svoje licne podatke kao njihov kupac i sakupljas bodove. A oni te adrese koriste da ih prodaju firmama i da vam salju reklame. Bas je bilo testirano sledece, na ulici otvoren stand kao tipa nagradna igra osvijite porshe bla bla. Masa ljudi je potpisivala kartice,davala svoje licne podatke,kontobroj,tel,adresu,datum rodjenja. A na dnu kartice su pisali da mogu osvojiti malu maketu porchea. Na drugoj kartici je pisalo,da mozete sa necijeg racuna skinuti sve pare,ali da mu nazad posaljete 15 najskupljih masina za ves. Kada je reporter pitao ljude da li znaju sta su pozpisali i da li su procitali,svi odgovaraju sa DA,a kada ih je naterao da stvarno procitaju,svi su bili spremni za slog. Naime to je bio samo test i da se ljudima skrene paznja da ne potpisuju sve i svasta i da ne daju svoje podatke svuda. Ja sam prva to pocela,po radnjama,naime da bih dobila rabate i snizenja ali to je prevara.A i muz me je slatko iskritikovao par puta,tako da vise ne potpisujem nista.
|
|
|
|