prase -> RE: Mašine rade dok ste napolju? (17.8.2009 14:42:30)
|
Ponekad ostavim na šporetu nešto da se krčka, na primer kupus, sarmu i te stvari koje se krčkaju satima. Mali bojler, ispod sudopere, non-stop je uključen. Veliki bojler uključujem samo noću. Mašinu za pranje sudova nemam ovde, dok sam je imala, radila je noću. Mašina za pranje veša isto. Ako zaboravim da uključim bojler za preko noći, ili mašinu za sudove, onda ih uključim preko dana i nemam običaj da ih isključujem kada izlazim... ALI mm mi to ne odobrava, ako je sa mnom kada izlazimo on isključuje sve živo. Najviše se raspravljamo oko bojlera. Pričali su mi da se dešavalo da bojler "eksplodira" u smislu da termostat otkaže pa voda počne da ključa i onda se stvara ogroman pritisak u njemu... što se završavalo (kako kažu, ja nikada nisam videla niti čitala u novinama, to su priče moje mame i tetke valjda iz njihovog detinjstva ili mladosti) letenjem bojlera kroz zid. E sad, ja pitam mm - da li bi voleo da bojler leti kroz zid dok smo tu ili dok nismo tu. Kaže on, ako smo tu, ja ću čuti da se nešto dešava pa ću to sprečiti. Oko toga se, jednostavno, nikada nećemo složiti. Ja sam se odlučila na kompromis - poštujem njegovu želju da se to tako ne radi i vodim računa da uključim bojler svake noći pre spavanja. Uzgred budi rečeno, ne verujem da se i danas prave bojleri koji mogu da "eksplodiraju"...
|
|
|
|