Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Shishica Jacco evo nekih linkova za svaki slucaj.. i necijih iskustava.. http://extracaffe.net/index.php?topic=429.0 http://forum.roditeljportal.com/forums/printer-friendly.asp?tid=1036&mid= http://eserihija.com -Narodni lek proveren u 1l belog vina dodati seckanog belog luka 2-3 glavice ostaviti da stoji sedam dana- 2xpo jedna kafena solja. -Caj od origana sigurno (licno iskustvo) otklanja ovu bakteriju. Cula sam i za varijantu da se razmuti soda bikarbona u casi vode (kasicica valjda ili pola, probaj pa vidi) i to se pije, stvara se neka ravnoteza baznost/kiselost i tako onemogucava zivot doticnoj. -Izbjegavati slatko, jer je secer idealan podstrekac razvoja ovih bakterija... - Treba ispostovati terapiju antibioticima do kraja, cak i kada nestanu simptomi. Uz to, sto vise tecnosti, uvin caj je jako dobar, moze i caj od persuna. Zatim - brusnica: jako dobra protiv svih urinarnih infekcija, pa i protiv ove. Deluje kao teflon, ne dozvoljava bakterijama da se zadrze u mokracnim kanalima, vec samo 'iskliznu' napolje. Samo sto nije bas jeftina. I naravno, dobar imunitet, jer bez njega nista od ovoga nema dugotrajnog efekta. Ja sam je se otarasila (osim prepisane terapije) pijuci brusnicu i Ecomer zbog imuniteta. -Kod te bakterije sve je pitanje imuniteta. Ja sam je prvo lecila lekovima , cajevima i sl jedno pola godine i nista. Onda sam promenila ishranu i pojacala voce i povrce , dosta vitamina , crvenog mesa ribe i sama se povukla. Nemam je vise od godinu dana vec. -Pa kao medicinski radnik htela bi vam dati par saveta koji mozda nisu u vezi sa vasim izvorom infekcije ali dobro ih je znati i pridrzavati.Dakle kod bilo koje urinarne infekcije vazno je uzimati najmanje 2 l tecnosti sa tim da su vam u redu bubrezi.Uvin caj,brusnica,persun sve je ok.Ali ne popiti litru pre podne i litru posle podne i onda reci pa pijem 2 l dnevno.Uzimanje tecnosti znaci konstanto recimo uzeti pola case kad su vrucine i jednu celu ali svaki sat,dva.Drugo jako vazno kada vrsimo veliku nuzdu,prvo i osnovno sto vazi za male bebe i zene,NIKADA ne brisati od cmara ka vagini.Time povecavamo rizik nastanka infekcije i njeno cesto ponavljanje.Znaci higijena posle velike nuzde jako bitna.Moj savet je bristi se vlaznim maramicama detaljno.Zatim jednom nedeljno nije na odmet oprati se cajem od kamilice,zalfije ili cak hipermanganom kada se infekcija prosirila i na vaginu.Uglavnom kada osobe vec imaju takve tegobe.Zatim kao sto je neko vec spomenuo raditi na poboljsanju imuniteta sveze voce i povrce.Sa ti da znate jabuka koja je ubrana zelena i na silu sazrela nema ni C od C vitamina.Najbolji izvor C vitamina je kupus,persun i paprika. 500 grama sleza ( lista ili korena), 100 grama lista vreska ( Calluna vulgaris), 100 grama lista ruže ( Rosa ontifolia), 100 grama cveta vranilovke ( Origanum vulgare), 100 grama suvih peteljki od trešnje. Sve dobro usitniti i dobro izmešati da se sastav ujednaci. Caj se priprema od 2 velike supene kasike smese i 1/2 litre vode. Dobijeni caj se pije tokom dana umesto vode, nakon 7 dana uzimanja proveriti urin. U vecini slucajeva je sterilan. -Recept kod laksih oblika infekcije Dobro oprati i isitniti 400 gr lista celera. Tome dodati dva u mlakoj vodi oprana, a potom iseckana, limuna sa korom. Sve zajedno preliti 1 litrom vrele vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata. Posle toga procediti i piti 3 puta dnevno, pre jela, po jednu šoljicu. Uzima se 42 dana, uz obavezan dorucak iskljucivo od zobenih pahuljica, kuvanih najviše 5 minuta. Hocete me ubiti svi sad..
|