dijana1* -> MONTE TORTA, UKUSNA I SOCNA :-) (8.1.2013 19:37:41)
|
Biskvit: 150 g lesnjaka (pecenih) 6 belanjaka 6 velikih kasika secera 6 velikih kasika brasna ( ja sam stavila 5) Krema: 6 zumanjaka 100 g secera 2 vanilin pudinga 2 velike kasike brasna 1 l mleka 1 vanilin secer 250 g margarina 100 g secera u prahu I jos: 200 g nutele Oko 150 g petitebeure keksa 100 g cokolade za kuvanje 1 slag 1. Iseckajte sitno lesnjake. 2. Belanjke umutite u cvrst sneg, dodajte secer i na kraju lagano dodajte brasno i mutite mikserom na najmanjoj brzini. Kalup za torte namazite maslacem i pobrasnite a na dno stavite papir za pecenje. Na papir za pecenje rasporedite iseckane lesnjake i preko njih stavite smesu od belanjaka. Pecite 10- tak min na 180 C. Ohladite. Ohladjeni biskvit prevrnite na kalup za torte da vam biskvit bude dole a lesnjaci na vrhu. Lagano skinete papir za pecenje i vratite obruc od forme za tortu. 3. Krema : ugrejete 8 dcl mleka sa vanilin secerom. Mutite zumanke sa secerom, dodajte 2 vanilin pudinga, 2 kasike brasna i 2 dcl mleka. To stavite u vrelo mleko i kuvajte kao puding. Ohladite uz povremeno mesanje da se ne stvori kozica. 4. Margarin za kreme umutite dobro sa secerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu. 5. Cokoladu istopite na pari, malo ohladite pa dodajte u jednu polovinu kreme, a druga ostaje zuta. 6. Nutelu malo zagrejte ( zbog lakseg mazanja) pa je polako namazite preko lesnjaka. 7. Keks izlomite na nepravilne komade ( 1 keks na vise komada) i redajte po nuteli. Keks mozete umociti u mleko i potrosite ga koliko vam treba da pokrijete celu povrsinu. 8. Na keks stavite zutu kremupa ostavite tortu u frizideru da se malo ohladi i onda preko staviti cokoladnu kremu. Ostaviti u frizideru da se hladi i premazati je slagom. Na kraju skinite obruc i ukrasite je po zelji. Prijatno[sm=smiley1.gif] ke
|
|
|
|