RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica >> Knjiga i film

Poruka

dunja RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (15.10.2012 20:00:52)

Čini mi se da niko nije spominjao A.Mekol Smita,evo ja pročitah njegovu "Štedljivo sa komplimentima", i mogu reći da je prava knjiga za odmor (ja bila na odmoru-bolovanju, hehe). Baš mi je to trebalo, preporuka! Mislim da ću potražiti još nešto njegovo, u stvari sigurna sam.

Janncica -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (16.10.2012 9:58:11)

Mama mi donela knjigu Meri Higins Klark Dve devojcice u plavom...Nije losa... Napeta je i prosto tera da se procita odjednom..

nata11 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (17.10.2012 10:55:56)

Retko koja knjiga me odusevi jer cesto se pisci sto bi ja rekla ''''zapišu'''' pa pocnu da ubacuju neke gluposti. Nesto sto sam do sada citala 2 puta neprevazidjena Hiljadu cudesnih sunaca. Trenutno citam ''''Usamljena srca'''' malo sladunjava knjiga ali je OK, podize raspolozenje :)

Druid -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.10.2012 22:39:44)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Moj tata mi je dao tu knjigu da citam kad sam bila mala i rekao mi je da sva deca koja citaju "Malog princa" budu dobra deca[sm=smiley36.gif]
Lu, stoji mi u biblioteci ali je nisam citala. Mm jeste, preporucuje

Jani čitam povremeno delove ''Malog princa'', meni je baš nekako divan. Mislim da bi svako dete trebalo da ga pročita.

Trenutno sam u ''50 nijansi siva''. Kad pročitam javljam utiske. Toliko je hvale, pa videćemo.

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.10.2012 23:41:00)

Nato, jesi li citala "Lovac na zmajeve"? Ako nisi, obavzno procitaj. Ja sam dobar deo preplakala.
Da li je neko citao Pekicevo "Vreme cuda"?

indy_25 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.10.2012 23:48:20)

Meni je 50 nijansi siva totalno bezveze knjiga ja sam je pocela citati i odustala. Nista specijalno a toliko je hvale cak pricaju da im je promjenila sexualni zivot na bolje.

Verolina -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (21.10.2012 23:50:48)

Vreme cuda je savrseno delo. To je parodija na Bibliju i Isusa. Ne znam da li si vernik, ali ako jesi nemoj je posmatrati kao ukletu knjigu, zato sto je to fascinantno umetnicko delo. Ja sam vernik i odusevljena sam sa Pekicem. Taj covek je zasluzio Nobela.

Anoniman -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (22.10.2012 15:12:48)

I mene je izgleda teško impresionirati u poslednje vreme, sve knjige su mi nekako "već viđeno".... Čitala sam malo Kapora ovih dana i Foliranti mi se baš i nisu dopali, stil pisanja lep, ali priča mi je nekako ehhh[sm=smiley24.gif]
Sad jurim da nađem celu sarajevsku trilogiju, ali nemaju u biblioteci. Recimo "Poslednji let za Sarajevo" što je inače druga po redu, mi se baš dopala, ali prvu i treću ganjam

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 11:55:20)

Pozajmila sma od MalogMisa Murakamija 1Q84, pa cu posle toga da procitam Pekica. Dobila sam dosta preporuka za njega tako da ga sigurno necu preskociti.[sm=smiley1.gif]

*Alexx* -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 12:30:00)

Murakami je fenomenalan. Nisam još čitala IQ84, ali mi je na listi.
Booka je objavila Kad jaganjci utihnu! Ne znam samo gde više da stavim tolike knjige...

Anoniman -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 13:52:29)

PEDESET NIJANSI SIVA

Progutala sam je za 48h, uz posao, decu, kućne i bračne obaveze.
Lako se čita, svakodnevni rečnik.
Smena emocija... od leptirića u stomaku, preko zgroženosti, do nade, i onda potpuno, za mene, neshvatljivi fijasko sa njene strane.
Nemam običaj da branim žene, mahom sam na muškoj strani, pa tako i ovaj put. Koliko god da je on bolestan, smatram da je ona zeznula stvar. Nije trebala tražiti to na kraju, ne znam šta je htela da postigne? Da oseti koliki je njegov bol u životu? Da mu dokaže da može, pa je loše procenila? Sigurna sam da, da nije to tražila i uradila, da bi se oni našli na nekoj granici prihvatljivog. Ona u sebi definitivno ima blaži oblik sado - mazohističkog uživanja, a on je odlučio da proba neke za njega nove stvari. Zašto je forsirala? Besna sam na nju! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] (pišem neodređeno, za slučaj da neko čita)

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 15:14:34)

Citala sam neke blogove vezane za Murakamija i sto vise saznajem sve mi se vise cita. Ali natovarila sam sebi previse obaveza i sad mi treba deset puta vise vremena nego da sam se latila samo jedne[sm=smiley13.gif] Sinoc sam pocela da je citam. Moram malo bolje da se organizujem

Yula -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 20:42:58)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Nato, jesi li citala "Lovac na zmajeve"? Ako nisi, obavzno procitaj. Ja sam dobar deo preplakala.
Da li je neko citao Pekicevo "Vreme cuda"?

Procitala dok sam jos imala vremena za knjige. Meni se dopala. Znam da sam je preporocila bratu koji se upravo vratio iz Avganistana i na pitanje koliko mu se cini realan opis celog stanja tamo, on mi je rekao da je dosta realan.
Nisam mesecima nista citala jer ja kada uzmem knjigu ne prekidam citanje dok ne zaspim uz nju, a uz dete je to nemoguca misija. Tako mi nedostaje citanje.

Zanima me vase misljenje o knjizi "Duge noci i crne zastave".

Cecana -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 20:45:52)

Ja sam procitala sva tri dela Pedeset nijansi.
Drugi deo je bolji od prvog a treci je najbolji.Uzivala sam citajuci. Interesantna,pre svega ljubavna prica sa divnim krajem.

Anoniman -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (23.10.2012 23:06:27)

Ti si prva koja je to rekla. Sve kritike koje sam citala i cula kazu da je prvi deo najbolji. Dogovorila sam se sa koleginicom da ja kupim drugi, a ona treci deo, pa da se menjamo...

red3lilu -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (24.10.2012 8:10:20)

Setih se pre koji dan knjige Sofijin svet moraću da je pročitam ponovo...
a omiljena knjiga mi je Mali Princ[sm=smiley9.gif]

aster -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (27.10.2012 22:39:32)

Knjiga Sofijin svet se i meni svidela. Sad čitam Sagu o Forsajtima, počela treči deo, i stvarno je odlična. Od domaćih autora preporučujem Oštar start od Miće Vujičića.

PoisonEve -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (11.11.2012 22:58:33)

Upravo citam Murakamija 1Q84. Neverovatan je! Recenice su tako fascinantne, mada sama prica nije nesto posebno. Spora je dosta, ali nikako nije dosadna. Sjajno mi je legla bas sad na jesen. I mnogo vise uzivam kad je citam pred spavanje. Ovaj roman me definitivno podstice da ponovo pocnem da pisem. Sjajan je!

dunja RR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (26.11.2012 23:41:30)

PE, daaa, jeste spor, ali je divno čitati ga. Ja završavam sada Igarj, Igraj, Igraj, sutra moram da je vratim u biblioteku, pa sada uživam u kraju [sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (27.11.2012 7:08:49)

"Hektor u potrazi za srećom", divna knjigica, na naslovnici piše,
Čudesna kombinacija Alkemičara i Malog princa, ako će vam to pomoći[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (27.11.2012 8:40:24)

Joj, Lu. Ja ni jednu od ove dve knjige ne volim [sm=smiley36.gif] ja sam sva na svoju ruku što se knjiga tiče, toliko sam ih pročitala sad u trudnoći i ni jedna me nije oborila s nogu (ili ti iz kreveta [sm=smiley36.gif]).... Davno me neka knjiga onako hipnotisala da izgubim pojam o vremenu, da ne jedem i ne spavam dok je ne pročitam [sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (27.11.2012 8:51:26)

Znači dobro je da sam to napisala, sad bar ne trebaš ni probati čitati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pipi_coco -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (11.1.2013 15:17:59)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

PE, daaa, jeste spor, ali je divno čitati ga. Ja završavam sada Igarj, Igraj, Igraj, sutra moram da je vratim u biblioteku, pa sada uživam u kraju [sm=smiley1.gif]

Meni je ta najdraža Murakamijeva knjiga [sm=bravo.gif]

Trenutno citam Šapat orjenta- Sara Sheridan (sladunjava limunada)

Ko voli da cita trilere preporucujem od lika koji se zove Jo Nesbo ( predobre trilere piše)

mtajcica83 -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (11.1.2013 15:32:37)

Andrijan Mol.(Sju Taunzend).. Ima 6 nastavaka...

NadaR -> RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) (29.1.2013 22:18:07)

IZVORNA PORUKA: Cecana

Ja sam procitala sva tri dela Pedeset nijansi.
Drugi deo je bolji od prvog a treci je najbolji.Uzivala sam citajuci. Interesantna,pre svega ljubavna prica sa divnim krajem.

Ako su ti se dopale nijanse ,vjerovatno ce ti se dopasti i Obnazena pred tobom Silvije Dej . Jako slicna prica jedino je ovde Eva realnija i vise se bori za sebe od one glupe Ane.
Drugi dio je Ogledam se u tebi a treci jos nije ni izasao.

Ja sam zadnje procitala Kopelandova nevjesta S.Filips . Onako srednja zalost . [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>