vukosava -> RE: Najbolji film(film za preporuciti) (29.9.2012 15:02:40)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Nedja RR PE, hvala ti mnogo što si mi preporučila Rozmarinu beu, film je fenomenalan! A pogledala sam juče i Dogtooth. Dakle, da je trajao još 3 sata bio bi mi zanimljiv. Nekako mi je kraj došao neočekivano, i mislim da je bio prebrz, a opet, onakav film se možda jedino tako i mogao završiti. S jedne strane ima elemente horora, ali nije baš za peglanje...a sa druge strane, toliki je mindf*ck da sam ostala šokirana. Preporuka, ali samo za one koji vole, recimo, Linča[sm=smiley1.gif] Drago mi je da ti se dopao ja ga OBOŽAVAM (da ima svetlucavih slova njima bih ispisala) Film je jako dobro snimljen, glumci su odlicni, kamera, scenografija, sve zivo. A u njemu nema sta nema od tabua iz porodice. Samo jos da se majka ukrstila sa cerkama i svi bi se obrnuli u krug. Ali na stranu te preterane scene, film ima jako puno slojeva. Slojeva koji cini mi se ladno mogu i da opisuju i Srbiju, ipak smo blizu i imamo tih nekih nijansi slicnih. Vezanih za mesanje porodice u sve zivo, za patrijarhat, za odlazenje od kuce, za ispiranje mozga sto od porodice to od drustva itd. Ali definitvno nije lak za gledanje, zaveze se stomak milion puta, ima elemente horora. Podseca me na Stenli Kjubik fazon u filmu Shining.
|
|
|
|