Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 13.1.2016 18:54:50
|
|
|
|
Smejalica
|
Hvala IvanaSK, znam samo da zumancana kesa ima veliku ulogu bez nje ne moze da nastane plod, ali iako se sekiram imam neku veru zato sto sam test uradila na Bozic
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 14.1.2016 7:34:37
|
|
|
|
serpica
|
Sugradjanko dobrodosla.. meni je na prvom uz zum.kesa bila dosta veca nego sto je normalno..posle dve nedelje sve je bilo ok..ne brini i uzivaj
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 16.1.2016 12:17:53
|
|
|
|
Smejalica
|
Pozdrav sugradjanko Hvala na podrsci imam veru da ce sve biti kako treba , ali sam nestrpljiva da mi to i doktor kaze. Za par dana idem na UZ I odmah vam javljam kaqko napredujemo
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 26.1.2016 15:07:52
|
|
|
|
Smejalica
|
Drugariceee, bila sam na uz , u sedmoj nedelji sam i sve je u najboljem redu,srculence kuca 😇. Za mesec dana idemo ponovo kad udjem u drugo tromesecje gledacemo rukice i nogice. Presrecna sam ☺. Inace mesak je bio nepravilnog oblika zato sto je bila mala trudnoca. Hvala vam na podrsci 😙
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 26.1.2016 15:32:40
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Drago mi je da je sve u redu!
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 27.1.2016 9:17:54
|
|
|
|
marijana22
|
Smejalice bas mi je drago da je sve ok . Pridruzi nam se u trudnickim temama
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 27.1.2016 10:15:04
|
|
|
|
Smejalica
|
Hvala vam, hocu
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 17.2.2017 22:08:01
|
|
|
|
nikiteki
|
Meni piše po ultrazvuku 5+1nedelja gestacioni mesak 11,2.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 5.7.2017 11:48:23
|
|
|
|
Jelenapelena92
|
Pozdrav svima Nova sam na forumu... Juce sam bila kod lekara,zbog nekih malih bolova u predelu jajnika,medjutim rece mi da je sa bebom sve ok Starost trudnoce je oko 5 nedelja e sad mene buni njegov nalaz.... u kavumu uterusa GM 8x9mm, bez trenutno vidljivih drugih elemenata trudnoce. Da li je neka imala nesto slicno ili zna o cemu se radi?? Hvala unapred
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 29.7.2020 17:25:22
|
|
|
|
Ivanica1
|
Cao, bila sam na uz pre 2 dana. Po ciklusu sam 6+1 , na Uz doktor je video samo Gest. Mesak 13mm. Mislite da je ok ?
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 29.7.2020 18:30:04
|
|
|
|
lesli
|
Mozda Maslacak vidi tvoje pitanje... Sta si uradila za hematologa, da li je neko pogledao tvoje rezultate?
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 29.7.2020 20:00:28
|
|
|
|
Ivanica1
|
Ne. Jos jedan ginekolog mi je rekao da nema potrebe da idem dalje, da su ok rezultati
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 29.7.2020 22:24:45
|
|
|
|
lesli
|
IZVORNA PORUKA: Ivanica1 Ne. Jos jedan ginekolog mi je rekao da nema potrebe da idem dalje, da su ok rezultati Mene je dosadasnje iskustvo naucilo da ne verujem ginekolozima po pitanju stvari koje nisu njihova specijalizacija.Ja i dalje mislim da nalaz mora da pogleda hematolog i da on kaze da li terapija treba ili ne. Nadam se da ce Maslacak videti tvoje inicijalno pitanje i reci ti sta misli jer se jedina ovde iole razume u tu pricu.A moj savet ti je da odes do neke laboratorije ovih dana i da uradis d-dimer, kad vec do uputa za hematologa ne mozes jer ginekolozi pametuju.
< Poruku je uredio lesli -- 29.7.2020 22:25:57 >
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 30.7.2020 10:15:15
|
|
|
|
Ivanica1
|
Pa ne znam sta da mislim. :/ vodim se time da sigurno znaju nesto da nisu toliko ludi da garantuju da ne treba nikakva terapija. Mogu ovih dana zakazati negde privatno, videcu.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 30.7.2020 10:19:59
|
|
|
|
lesli
|
Nisu ludi, ali ne znaju. Ginekolog ne moze da odlucuje o uvodjenju i potrebama hematoloske terapije!Ginekolog moze da radi uz, da uzima briseve, da ocitava ctg, prepisuje terapiju tipa utrogestan, vaginalete itd. Ali o potrebi uvodjenja aspirina ili heparina, odluku donosi iskljucivo hematolog. Kao sto rekoh, znam sta pisem i zasto pisem. Neke stvari sam naucila na svojoj kozi. A da vole da se petljaju (ginekolozi) u te stvari, vole.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 8:29:45
|
|
|
|
Vidočka
|
Pozdrav svima, Ne znam koliko je tema aktivna ali cu pokusati...Juce sam bila na uz 6n+4d,dr jos uvek ne vidi plod,nema eha,reko mi je da je zumancana kesa velicine 6,3mm a u tom periodu bi trebalo da bude 6mm. Dao mi utrogestan 200mgx2. I da dodjem za 7 dana. Dijagnoza-preteći pobačaj. Jel imala neka iskustva sa ovim...i šta može da znači? Moj dr nije bio nešto govorljiv,tako da ću danas kod drugog,da vidim i drugo mišljenje
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 8:40:03
|
|
|
|
Milena18
|
Vidočka, da li je to bio uz vaginalnom sondom ili preko stomaka? Ja sam u ovoj trudnoći išla baš u to vreme kad i ti, tj 6+3, video se plod i srčana radnja. Za veličinu ne znam, ali mi je rekao da odgovara veličini koja bi trebalo da bude na osnovu datuma poslednje menstruacije. Ne bih da te plašim, ali ako je aparat dobar i rađeno je vaginalno, trebalo bi da se vidi makar plod.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 8:42:24
|
|
|
|
Milena18
|
Sad sam se set_ila, CRL je bio 2.7mm.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 8:45:48
|
|
|
|
Vidočka
|
Da,radjeno je vaginalno,preko sonde. Zato se malo i pribojavam. A sto se tiče aparata,kao i svi u domovima zdravlja. Zato i idem danas kod drugog koji ima bolji aparat. Sa prvim detetom eho se cuo u 8.nedelji... Ali me i plasi sto vec nije plod.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 9:12:35
|
|
|
|
Milena18
|
I ja bih bila zabrinuta na tvom mestu, ali eto već danas ideš ponovo na uz, pa ćeš znati. Nadam se da ćeš se obradovati 🙂
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 10:04:30
|
|
|
|
Vidočka
|
Nadam se da hoću! Hvala ti♥️
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 13:00:10
|
|
|
|
lesli
|
Vidocka, dijagnoza je preteci pobacaj jer na 6+3 bi morao da se vidi embrion i srcana radnja. Opcija je da je ovulacija bila kasnija ili da je aparat los pa se eventualno ne vidi kako treba, a nazalost postoji mogucnost da se ne zavrsi kako treba. Drzim palceve da bude dobro! 🍀
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 13:13:25
|
|
|
|
Vidočka
|
Upravo se vratila od lekara. Ovak lekar je čuo srce. Citiram-gestacijska vreva blago kolabiranih strana sa nejasnom zumanacnom kesom,sa ehom embriona CRL- 4 mm sa vidljivom srcanom akcijom. Sam mi je rekao da je mozda u pitanju mala trudnoca ili plod odumire. I da ce se znati za nedelju dana. Dobra strana je sto mi je beta porasla i sto cuje srce... Ali videcemo.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 13:53:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Jesi sigurna kad ti je ovulacija bila? Meni su ciklusi na 35 dana..pa po tome ni plod nije skolsle velicine. Nadam se da ce biti sve ok.Tako je mene dr isprepadala u prvoj trudnoci,nije videla plod.
|
|
|
|
RE: Veličina ploda na prvom UZ 25.3.2021 13:58:37
|
|
|
|
lesli
|
Za sada je dobro. Drago mi je. Dobro je sto je bio otvoren prema tebi i pripremio te za oba ishoda. Drzim palceve da za 7 dana ipak sve bude ok! 🍀 Ne volim lekare koji na 50/50 (ako i toliko) daju laznu nadu da je ok. Opekoh se na svom iskustvu i nimalo nije lep osecaj. Lakse bi mi mnogo bilo da me je odmah pripremila sta su moguci ishodi (pogotovo sto sam tacno znala kada je bila ovulacija i to joj rekla), a ne onako - pustila me 3 da nedelje set__am naokolo sa ubedjenjem kako je sve super.
< Poruku je uredio lesli -- 25.3.2021 13:59:48 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?