daca77 -> Mačji nokat/šapa (lat. uncaria tomentosa) (14.8.2009 8:07:45)
|
Evo sta sam nasla: Priznati evropski istraživači i lekari preporučuju mačji nokat (uncaria tomentosa) u prevenciji mioma jer čisti organizam od otrova i malignih ćelija, omogućava da metabolizam funkcioniše normalno i reguliše nivo hormona. Mačji nokat se već primenjuje u poznatim američkim i evropskim ginekološkim klinikama jer je dokazano da smanjuje miome, ali i ciste (bukvalno topi takozvane vodene ciste) i štiti žene od malignih bolesti. O ovome sam cula u bolnici, posle operacije, ali kao jako efikasno sredstvo za jacanje imuniteta. Medjutim, na sajtu herbateke sam nasla i ovo: Macji šapa je bila koristena kod urodjenickih plemena na Andima u Juznoj Americi a koji su je koristili za lecenje raznih upala, reume, cira na zelucu, tumora, dizenterije, pa i kod kontrole radjanja. Dalje... takodje ovu biljku koriste u pojedinim plemenima za kontracepciju. Pleme Ashaninka kuva 5 - 6 kilograma, korena macje sape u vodi da bi dobili jednu soljicu ekstrakta. Ovaj ekstrakt se zatim pije po jedna soljica dnevno tokom perioda menstruacije , tokom tri meseca . Dejstvo ovog tretmana se manifestuje tako sto dovodi do steriliteta tokom naredne tri do cetiri godine.
|
|
|
|