|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Doboš torta
12.8.2009 13:23:44   
Anoniman
JA OBOŽAVAM DOBOŠ TORTU! user posted image  Nikada je nisam pravila, moja baka je po nekada (sve ređe) pravi. Na Krstarici sam našla recept, koji ću staviti samo na forum, a ako neka od vas ima recept po kom je ve pravila tortu, neka ga ubaci i ovde u temu i među recepte.

Dakle, evo ga:

Sastojci
 
Kore
  • 6 jaja
  • 170 grama šećera
  • 170 grama brašna

Fil
  • 6 jaja
  • 5 žumanaca
  • 400 grama šećera
  • 4 rebra čokolade
  • 250 grama putera

Preliv
  • 200 grama šećera

Način pripreme
 
Odvojite 6 žumanaca od belanaca. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno. Čvrsto umutite sneg od belanaca, pa ga dodajte žumancima. Izmešajte, pa dobijenu masu podelite na 8 jednakih delova, od kojih ćete ispeći 8 kora.
Umutite 6 celih jaja, dodajte žumanca, šećer, izrendanu čokoladu, pa sve zajedno izmutite. Puter posebno umutite, pa ga dodajte ostaloj masi nadeva. Dobro sve izmešajte. Filujte koru po koru torte, spajajte ih i oblikujte celu tortu. Gornju koru nemojte premazivati, ali premažite stranice torte.
Rastopite šećer i mešajte dok ne dobije bledožutu boju. Prelijte vrelu glazuru preko gornje kore torte. Razmažite je brzo vrelim nožem kojim ćete označiti parčad torte. Ostavite tortu da malo odstoji, poslužite je i secite po označenim linijama.


user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Doboš torta
20.9.2010 14:09:52   
Crvenkapa85
moja dobos torta ima oko 20 korauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Doboš torta
20.9.2010 18:06:36   
Anoniman
Pošalji mi parče kad je budeš pravila... mmmmmmmmmmmmm 

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Doboš torta
21.10.2010 13:14:50   
Anoniman
Ova torta je super,samo ne stojim bas dobro sa tim korama,u cemu mogu da ih pecem?Imam onu tepsiju malu u kojoj se pravi djuvech,tako se i zove,jel mogu u njoj?Koliko dugo se pece jedna kora?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Doboš torta
21.10.2010 13:36:27   
Shishica
Mnogo truda, a ja je nesto i ne volim..bar one koje sam probala... mozda je ova lepsa user posted image

A postoji li neka varijanta sa belim kremom.. eto na primer da se sa belom cokoladom pravi user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Doboš torta
21.10.2010 13:39:06   
Rivana
Lepo izgleda na slici gore, ali ja se nesto ne secam da sam je jela....mozda ja ustvari pojma nemam kako se koja torta zove user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Doboš torta
21.10.2010 16:17:28   
mihi
Stamevski ima fenomenalnu doboš tortu znači nikad nisam jela bolju. mešene ne mogu da joj priđu.

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj
Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here