Piroske (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Cindarella -> Piroske (4.12.2012 13:10:31)

Sastojci za 4 osobe2 dl ulja
Fil
200 g šunke
200 ml pavlake
Testo
0.50 kg brašna
200 ml mleka
1 kašičice soli
7 g suvog kvasca
2 kom žumanca
300 g krompira
3 kašike ulja






Cindarella -> RE: Piroske (4.12.2012 13:11:59)

Ja pravila po ovom receptu.Ali mi je u sredini testo bilo gnjetavo,a spolja je pocelo da hvata. A inace svi hvale ovaj recept.[sm=zmeden.gif]
Moguce da sam ja smotana. Majo,hellp.




bojanica7 -> RE: Piroske (4.12.2012 13:18:45)

meni jedino pada na pamet da su mozda bile previse debele, a?

joj, ne znam da li da podelim i ja s vama jos[sm=smiley36.gif] jedan recept [sm=smiley1.gif]




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 13:20:53)

Prvo i osnovno brasno, jaja i sve sto ide u kolac, ili bilo sta mora biti na sobnoj temperaturi, znaci ne pravo iz frizidera....hehehe osecam se kao draga saaveta....hehehe


Drugo nisi smotana, ali to je trebalo biti prvo...piroske same po sebi su malo gnjetave ako imaju nadev.odnosno vidim da ovde ide pavlaka i sredina im je takva zbog pavlake.

Kada se mese testo treba da bude malo tvrdje od onog za knedle sa sljivama, tacnije zbog krompira ce se lepiti za ruke, ali ce se manje lepiti ako umesto svezeg krompira upotrebis minut pire. e sad za razliku od testa za knedle ovo testo se mesi kada se krompir ohladi skoro do kraja dok se knedel mese sa vrucim pireom.

Masnoca za przenje je kao za pomfrit, znaci jako vruca, kao i za krofne, e sad i dubina je bitna, piroska bi trebalo da moze sama da se okrece, ali ako to nije slucaj negde oko dva minuta se przi po strani i posle stavlja na papir da izadje suvisna masnoca....eto toliko od mene za sad, ako jos nesto treba ili nisam lepo objasnila...reci




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 13:21:58)


IZVORNA PORUKA: bojanica7

meni jedino pada na pamet da su mozda bile previse debele, a?

joj, ne znam da li da podelim i ja s vama jos[sm=smiley36.gif] jedan recept [sm=smiley1.gif]



Deli B deli[sm=smiley36.gif]




Cindarella -> RE: Piroske (4.12.2012 13:22:27)

Moguce da su bile debele.Danas mozda pravim ponovo,pa okacim sliku.Uradicu kako mi je Maja rekla,na bas jakoj vatri da ih przim.
Daj receptic slobodno.[sm=smiley36.gif]




MarijaBg -> RE: Piroske (4.12.2012 13:22:55)

Ako ide krompir u testo, mora biti gnjecavo kad se isprzi, slicno kao knedle [sm=zmeden.gif]




Cindarella -> RE: Piroske (4.12.2012 13:23:59)

Majo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Danas pada drugi pokusaj,pa javljam!




Cindarella -> RE: Piroske (4.12.2012 13:25:32)

Marija,moguce,ne znam,prvi put sam ih pravila.




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 13:26:49)


Cin prepolovi meru nemoj celu jer od ovoga izadje mnogo, a one nisu nesto kad se ohlade, bar te piroske u koje ide krompir

Jos nesto, probaj da pravis male piroske na primer velicine omanje virsle jer se lakse i lepse isprze, doduse to se odnosi na duzinu, a da budu debljine kao npr casa 3 cm u precniku




MarijaBg -> RE: Piroske (4.12.2012 13:28:16)

Ja volim one obicne piroske, na fazon ustipaka, njam [sm=smiley36.gif]




Cindarella -> RE: Piroske (4.12.2012 13:28:37)

A vidis,meni je izaslo 10 komada.Moguce da testo niej lepo naraslo? Daj recept bez krompira.




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 13:30:36)

odoh da vodim dete u skolu kad se vratim pisem....




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 14:44:10)


3 blago umućena jaja
300g sitnog sira
200ml ulja
180g kiselog mleka
40g kvasca razmućenog u 100ml vode i 100ml mleka
1 kašičica soli
1 kašičica sirćeta belog
oko 1100g brašna
1 prašak za pecivo
ulje za prženje

Ja najcesce pravim ove, a mogu i da se naprave za kasnije, a evo kako

Staviti kvasac da nadođe u mleku i vodi (toplo)

Ulupati blago jaja, dodati sir, ulje, kiselo mleko, so pa dodati pola brašna, prašak za pecivo, kvasac i sirće.

Sve umutiti ručno pa postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatka masa.

Odmah staviti u frižider u kesu na 60 minuta. Ne čeka se da naraste.

Razviti oglagijom na oko 1.5-2 cm i seći pravougaonike 12cm x 3 – 4cm.

Spuštati na vrelo ulje. Ređati na žicu od rerne koju ste stavili na pleh od rerne da se lepo ocede i prosuše na vazduhu zbog lepe hrskave korice.

Mogu da se zamzavaju i izvade kada imate iznenadne goste ili nemate ideju sta bi spremile za veceru.








Snelle -> RE: Piroske (4.12.2012 16:21:24)

Majo, jel ispadne mnogo od jedne mere? Hoće li biti dovoljno pola mere za mene, mm i dete?




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 16:31:38)

Ako pravis ove bez krompira napravi celu I podeli stavi u zamrzivac, a ako ih radis sa krompirom onda ne mogu pod led da ne pusti krompir vodu. Tako da ako niste izjelice pola mere je sasvim dovoljno. Ja za nas cetvoro pravim pola mere.




Snelle -> RE: Piroske (4.12.2012 16:43:34)

IZVORNA PORUKA: MajaMV

ako niste izjelice pola mere je sasvim dovoljno.


Pa sad, kako ko [sm=smiley36.gif] A jesi li ih punila nečim, npr šunkom, kačkavaljem?
P.S. Ja ne znam koje ti je to "belo" sirće [sm=smiley9.gif]




MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 16:48:24)

Belo je alkoholno.
Punila sam sunkom kajmakom I slaninicom ove koje sam przila odmah, a ako ih zaledjujem ne punim ih




Stranica: [1]