MajaMV -> RE: Piroske (4.12.2012 13:20:53)
|
Prvo i osnovno brasno, jaja i sve sto ide u kolac, ili bilo sta mora biti na sobnoj temperaturi, znaci ne pravo iz frizidera....hehehe osecam se kao draga saaveta....hehehe Drugo nisi smotana, ali to je trebalo biti prvo...piroske same po sebi su malo gnjetave ako imaju nadev.odnosno vidim da ovde ide pavlaka i sredina im je takva zbog pavlake. Kada se mese testo treba da bude malo tvrdje od onog za knedle sa sljivama, tacnije zbog krompira ce se lepiti za ruke, ali ce se manje lepiti ako umesto svezeg krompira upotrebis minut pire. e sad za razliku od testa za knedle ovo testo se mesi kada se krompir ohladi skoro do kraja dok se knedel mese sa vrucim pireom. Masnoca za przenje je kao za pomfrit, znaci jako vruca, kao i za krofne, e sad i dubina je bitna, piroska bi trebalo da moze sama da se okrece, ali ako to nije slucaj negde oko dva minuta se przi po strani i posle stavlja na papir da izadje suvisna masnoca....eto toliko od mene za sad, ako jos nesto treba ili nisam lepo objasnila...reci
|
|
|
|