lesica -> Čorba od praziluka sa mlevenim mesom (3.12.2012 13:52:24)
|
Za čorbicu je potrebno : 3 srednja,da ne kažem veća praziluka iseckana na kolutove, jedna srednja šargarepa takodje na kolutove sečena 1/2 kg mlevene junetine ili još bolje teletine 1 pakovanje topljenog sira (i nije najzdravija varijanta,ali šta sad) ja konkretno uzimam biser sir,najlepše mi se umuti 1 kocka za supu koja se ubaci na 2,5 l vode začini po ukusu,ja stavim so ,biber i mešavinu suvih začina. U dubljoj šerpi se izdinsta na malo ulja praziluk sa šargarepom,u drugoj se izdinsta takodje na malo ulja meso u koje se ubaci so,biber,začini Kada je gotovo ubaci se meso u praziluk i nalije sa pola pripremljene supe,ostavi se kad proključa par minuta (bude baš gusto) a onda se doda i ostatak supe. Kada ovo opet proključa,zavisno od ličnog ukusa ko kako voli,može a i ne mora da se doda još malo vode. Uglavnom,kada je postignuta gustina čorbe koja je po volji,u kjučalu čorbu se ubaci topljeni sir i pusti se da se otopi. I to je to [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|