hocukusurnecuzvaku -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (29.12.2012 15:44:16)
|
IZVORNA PORUKA: bojanica7 ferero rocher > Sastojci: Kora: 100 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 4 žumanca, 4 belanca, 130 g čokolade, 1 kašika kakaa, 1 vanilin šećer, 70 g brašna, 1 kašikica praška za pecivo, malo soli, 70 ml slatke pavlake, 130 ml mleka Fil: 400 g nekog eurokrema (ja sam stavila cipirikpi), 400 g krem-sira (stavila merkatorov jer je bio najpovoljniji), 250 g prženih mlevenih lešnika, 4 napolitanke samlevene *ja sma stavila 6 Uputstvo: Priprema kore: Mikserom umutiti šećer i maslac *ja ga prethodno rastopim u mikrotalasnoj), dodajte žumanca,jedno po jedno, zatim otopljenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Tome se lagano doda brašno koje je vec pomesano s praskom za pecivo. To se lagano izmesa kulinarskom žicom, te se uz mesanje doda prethodno ulupana slatka pavlaka, pa mleko i na kraju sneg od belanaca. Ako imate manji pleh, onda se kora presece u duzini (potrebna su dva sprata na torti) Priprema fila: Izmiksajte krem sir,lešnike ,eurokrem i mlevene napolitanke. Namazite koru kremom,a potom prekriti drugom korom,ostavite malo krema ako zelite i tortu da ukrasite. uzivajte! Vreme pripreme: 45 - 55 min Da li sigurno u koru ide slatka pavlaka,pitam,da ne za..... nesto [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|