RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Snelle -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (3.12.2012 13:26:16)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Kod mene ne postoji termin "previše slatka" [sm=smiley36.gif]

Ni kod mene! Sačuvaj mi dva parčeta, stižem prvim busom! Samo mi reci kako ti ono beše adresa [sm=jezicek.gif]

bojanica7 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (3.12.2012 14:17:39)

evo moje. samo joj fali glazura

[img]http://www4.slikomat.com/11/1203/25l-703935.jpg[/img]

Anoniman -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (3.12.2012 14:23:10)

Bojanice [sm=smiley20.gif] joj ja do tamo negde februara neću nikom pominjati ovaj recept, jer sam inače gotova! [sm=smiley36.gif]

Yag -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (3.12.2012 14:35:13)

Kud udje na temu a znam da imam secer[sm=smiley13.gif]
Bar da vam kazem izgleda fenomenalno a okus mogu tek da mislim[sm=smiley1.gif]

Sesilija 83 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (3.12.2012 15:19:56)

Uhuhhhu... lepo lepo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

MajaMV -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (3.12.2012 15:43:55)

Al ste se raspisale I zacnule me pricom I slicicama, pa eto ipak nece biti torta za vikend, vec ce sutra naci mesta na trpezi:-)

Yag -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (4.12.2012 12:35:31)

Ako ne zavrsim u bolnici ja cu da je pravim u cetvrtak kad se mm vraca sa puta ko sisa secer[sm=smiley36.gif]

bojanica7 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (4.12.2012 13:17:40)

ma kakav porodjaj pre vikenda, ti ces za novaka da se veselis u porodilistu [sm=smiley1.gif] a mozda to beba bude i ona prva beba u godini[sm=smiley1.gif]

maja, javi kako je uspela [sm=smiley1.gif]

Yag -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (5.12.2012 7:04:04)

Ujela se za jezik da toliko cekam..ja ocu sto pre... [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (25.12.2012 10:50:33)

diiivna , divnaaaa , preukusna ali teskaaa [sm=smiley36.gif]
jos ja nisam stavila toliko krem sira , zamenila sam ga slatkom pavlakom [sm=smiley36.gif]
preukusna je

cockic -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (25.12.2012 10:56:43)

ja sam je previla jos pre nekih dve nedelje jako je lepa ali jeste jaca pa i logicno kad ima sve masnije sastojke ali je bas lepa i byde bas velika[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mada ja sam ipak vise za vocne torte ili neke cokoladne ali sa vocem npr.visnjama ima takva ali ne znam kako se zove mislim da je i svarcvald ta kombinacija.ali za kycno pravljenje sy one komplikovane jer meni za ovy sa dvoje male dece je trebalo ne 45 min nego 2h [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]sve pocnem pa stanem presvyci obyci i tako y kryg

ne mogy da zamislim koliko bi mi vremena trebalo za moskvy ceo dan sigyrno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

bojanica7 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (25.12.2012 15:55:18)

evo ja sam pravila za galin rodjendan :) smao sam malo stavila lesnika... ali divna je! ja je pravim kad gala zaspi oko podna, dok s eprobudi gotova torta :)

miimiica_28 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (25.12.2012 16:21:52)

Danas sam pravila sarmice od kiselog kupusa i pire krompir njam njam , cokoladnu tortu sam jucer ,a danas je jos bolja i sladza[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (26.12.2012 13:42:10)

Pravicu je za Bozic, bas je lepa! Mislim da pecem koru u plehu od rerne pa prepolovim! Javicu utiske!

bojanica7 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (26.12.2012 16:52:19)

torbice, takos am ij a, najlakse je. kontamk da sma smotana da je secem uzduz napola.

Sonreir -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (29.12.2012 10:16:13)

Zene, posto ja i nisam neka domacica, a imam zelju da sutra napravim ovu tortu, imam par pitanja [sm=smiley36.gif]
- Od ovih sastojaka ispada jedna kora koja kada se presece dobijaju se dve kore? Ili mogu da prepolovim sastojke pa pecem 2 kore odvojeno jer sam smotana da je presecem?
- Okvirno dimenzije pleha u kojoj pecete kore?
- Stavlja se kora, pa se namaze fil, pa opet kora, i da li onda jos jednom ide fil ili se zavrsava korom?
Hvala unapred!

hocukusurnecuzvaku -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (29.12.2012 15:44:16)

IZVORNA PORUKA: bojanica7

ferero rocher >

Sastojci:
Kora: 100 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 4 žumanca, 4 belanca, 130 g čokolade, 1 kašika kakaa, 1 vanilin šećer, 70 g brašna, 1 kašikica praška za pecivo, malo soli, 70 ml slatke pavlake, 130 ml mleka Fil: 400 g nekog eurokrema (ja sam stavila cipirikpi), 400 g krem-sira (stavila merkatorov jer je bio najpovoljniji), 250 g prženih mlevenih lešnika, 4 napolitanke samlevene *ja sma stavila 6

Uputstvo:
Priprema kore: Mikserom umutiti šećer i maslac *ja ga prethodno rastopim u mikrotalasnoj), dodajte žumanca,jedno po jedno, zatim otopljenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Tome se lagano doda brašno koje je vec pomesano s praskom za pecivo. To se lagano izmesa kulinarskom žicom, te se uz mesanje doda prethodno ulupana slatka pavlaka, pa mleko i na kraju sneg od belanaca. Ako imate manji pleh, onda se kora presece u duzini (potrebna su dva sprata na torti) Priprema fila: Izmiksajte krem sir,lešnike ,eurokrem i mlevene napolitanke. Namazite koru kremom,a potom prekriti drugom korom,ostavite malo krema ako zelite i tortu da ukrasite. uzivajte!

Vreme pripreme: 45 - 55 min

Da li sigurno u koru ide slatka pavlaka,pitam,da ne za..... nesto [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif]

Olga75 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (29.12.2012 15:48:20)

ja sam stavila slatku pavlaku po receptu , verovatno ne mora ali onda treba jos vise mleka
Sonreir , ja sam umesala sve sastojke i podelila u dva ( odoka ) , pekla sam u maloj modli - srcu mada mozes peci i u vecoj pa ga preseci po pola ali ne po debljini nego duzini ili sirini
stavila sam kora - fil - kora - fil ( ima ga jaaako puno za velicinu mog pleha [sm=smiley36.gif] ) i posula gore mleveni lesnik

hocukusurnecuzvaku -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (29.12.2012 15:54:34)

Hvala Olga [sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

bojanica7 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (29.12.2012 16:14:41)

tek sad vidim. [sm=smiley1.gif] jao stos am srecna sto svi prave tu tortu, obozavam ej [sm=smiley1.gif] mada mi prosli put nije bila tooooliko lepa jer sam stedela na lesnicima [sm=smiley36.gif]

da, ide slatka pavlaka. ja kontam da to mozda istyo daje tu socnost kori. a sto se tice posuda za pecenje... pa evo ja recimo imam bas pleh koji pase ojoj manjoj rerni, i pecem u njemu. dakle, izadje tanka kora i podelis na dva dela. a ako ti kora bude debela (koristis manji pleh) onda je preseces po duzini.

Dani.kv -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (30.12.2012 16:16:28)

Ja sam ovu tortu probala u "Srcu" i preporucila je kad sam ugledala recept kolegenicama. Brzinom svetlosti se recept siri a ja sam srecna sto ce sutra da krasi moju rodjendansku trpezu!

hocukusurnecuzvaku -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (30.12.2012 19:22:54)

Napravljena,hladi se u frižideru,što je najvažnije obećava i mami [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

lesica -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (18.1.2013 13:04:04)

Bojanice,zlikovče! Šta mi uradi sa ovom tortom [sm=smiley36.gif]
Opet je pravim...kora se peče,a fil je gotov.

Modessty -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (18.1.2013 13:11:31)

Pravila za novu godinu. Skupa i lepa, ali ja sam više za puslicu.
Malo mi je fil bio kiselkast [sm=zmeden.gif] Možda je trebalo manje krem sira ili slatke pavlake.

marince1 -> RE: ferero rocher torta (socna s eurokreom i lesnicima) (18.1.2013 15:43:55)

Evo sprema se :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>