Didy -> RE: Šta smo danas pravile V deo (29.10.2013 14:21:17)
|
IZVORNA PORUKA: Torbica IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Torbica Danas kod nas cureca supica, guzvara-gibanica i tartaran ala Didy [sm=smiley1.gif] Dopalo ti se?[sm=smiley1.gif] Meni se od svega najviše sviđa što je brzinski.[sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: tanjica85 rendam bundevu...biće nešto Ja sam juče pravila neku pitu s bundevom, onako sve se izlije u kalup ili pleh, ništa komplikovano, a ukus je baš dobar. Nije preslatka, a ide dosta bundeve. Na kraju sam je dala deci za večeru uz šolju jogurta, baš su slatko jeli. Imas link za ovo? [sm=smiley4.gif] Nemam link, imam recept: oguliti i očistiti bundevu da se dobije 400 g čistog mesa, iseći na kockice, skuvati u malo vode, procediti i izgnječiti. Čvrsto umutiti 2 belanca. Izmiksati 80g maslaca sa 120g šećera (ja sam stavila šećer u prahu, verovatno ne mora), dodati 2 žumanca, zgnječenu bundevu, 125g kiselog mleka, kašičicu cimeta (ja sam stavila više jer ga mi svi baš volimo), 180 g brašna, 1 suvi kvasac i na kraju umešati sa belancima. Smesu izliti u prethodno podmazanu okruglu modlu ili kalup (što manji to bolje, moj je 26 i bila je tanka pita). Peći 40 minuta na 180 stepeni (ja sam i duže, jer mi je bilo jako bljeckavo). Kolač bude onako mekan, nikad se ne stvrdne kao npr. piškota, ali kad se ohladi bude fin za jelo. Može se posuti šećerom u prahu ko voli.[sm=smiley1.gif] Stavila sam recept i u temu KOLAČI SA BUNDEVOM.
|
|
|
|