RE: Šta smo danas pravile V deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 14:53:49)

Nisam Lu, ovako je stajalo u receptu, a meni odgovaralo jer mi je rerna malo luda (stara), ne znam da li bi ispekla tikvice. Ali obzirom kako se brzo dinstaju, verovatno bi i u piti tako bilo. Da znaš da ću probati tako sledeći put :)
IZVORNA PORUKA: Lu


IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Macaki

dunja, kako tacno pravis tu pitu? dinstas luk, tikvice i papriku, zacinis i time filujes kore? jel sve sitno seckas? to je pita na ulju?



Pita jeste na ulju, kratko dinstam sitno iseckan luk i tikvice, pa u taj fil, koji bude kašast, jer tikvice puste vodu, dodam sveže paprike sitno seckane i začinim. Znači paprike ne dinstam, jer one se priliom pečenja lepo razmekšaju. Ovaj recept je u stvari za mrsnu pitu - u ovaj fil se još dodaju jaja i pavlaka, ali kada pravim posnu, samo izbacim jaja i pavlaku, i bude super.

Kada je mrsna, jaja i pavlaka stegnu fil, kada je posna, bude malo tečniji fil zbog tikvica, pa se ta vodica može odmah nakon dinstanja tikvica i luka blago procediti, da fil ne bude previše tečan i tako nakvasi kore.

A jesi probala da ne dinstaš ni tikvice?
Ja pravim tako, sa običnom bundavom i sad sa tikvicama kad im je sezona, isto dodam i papriku ali ništa ne dinstam, tikvice omekšaju isto kao i paprike.[sm=smiley1.gif]





lanajelena -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 14:56:23)

Pasulj [sm=smiley4.gif]




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 14:56:38)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26
A posna spanska pita? Daj recept. Mm samo posni ali mozemo i mi da jedemo.


sanjice, nasla sam neki recept na netu, ali sam ga ja modifikovala.
iseckala sam malo praziluka, 3 kisela krastavcica, 2 sargarepice iz tursije i 2 paprike iz tursije, jednu zutu, jednu crvenu i pomesala sa testom. a testo je: 3 soljice projnog brasna, 3 soljice belog (ja sam stavila 2 belog, a 1 integralnog), 1 prasak za pecivo, 3-4 soljice kisele vode, vidis prema gustini. ovo je sto sam ja spremala na vodi, ako posti na ulju stavi naravno i ulje u testo. ja sam ih pekla u korpicama za mafine, mozes i na pek papiru ako peces u tepsiji (ako pravis na vodi). odozgo sam posula susamom. mogu da ti kazem da sam bila skepticna, ali je ispalo super.




branki* -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 20:49:59)

boranija sa mesom za danas i sutra,supa i salata..




Bebilina -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 21:44:47)

Teleci djuvec i paradajz salata. [sm=smiley1.gif]




Torbica -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 22:42:37)

Supica od povrca, pekarski krompir, salata od mariniranih tikvica, lenja pita sa visnjama! [sm=smiley1.gif]




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 11:53:03)

danas : supica od povrca i to iz moje bastice je luk , sargarepa i persun a celer iz mamine , krompir iz mamine baste i cureci medaljoni iz hungarije , oni smrznuti [sm=smiley36.gif]

Macaki , sad citam , ti si mislila na njoke , ono krompir testo , i to pravim otprilike i isto pravim za gomboce ( tamo stavim i malo secera ) a njoke pravom otprilike , izgnjecim krompir , stavim malo soli , kasiku - dve ulja ( moja teta Anica kaze - obavezno bar dve kasike ulja ) i to zakuvam sa brasnom i malcice mleka da bude glatko
a valjuske za paprikas i przgance pravim samo sa testom i vodom ili jajetom - razlika u terminologiji [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 12:21:48)

mislila sam na ovo
http://www.coolinarika.com/recept/paradajz-corba-sa-valjuskama/
samo sto mi valjuske spremamo kao testo za gomboce, sa krompirom. sad mi je tu mama pa ona pravi, ove posto su posne su sa krompirom, brasnom i malo soli. a kada su mrsne stavlja se jos i jaje i malo masti.




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 12:30:51)

e pa to za paradajz corbu mi zovemo cipedke [sm=smiley1.gif]
i to se pravi sa ostrim brasnom , ja pravim odprilike znaci za zednu corbu oko 50 g brasna i jedno 2 kasike vode ( bez soli ) i to se utvrdo zakuva , doda se jos malcice vode da pokupi i prstima se iscepa na knedlice i to se ukuva u corbicu kad je pri kraju , treba negde 20 min da se cipetke skuvaju :)




sandrina 85 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 12:41:16)

Marinirana piletina, tikvice i salata krastavac-paradajz




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 13:18:45)

evo mojih

[img]http://www.dodaj.rs/t/3q/qd/4uwiPYiU/valjuske.jpg[/img]

malo sam se zeznula sto se sosa tice, prekiseo je a i malo ljutkast, jer sam stavljala samo paradajz iz flase.

kako vi pravite sos?




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 13:22:21)

iskreno da ti kazem , meni je onako bzvz stavljati recept za paradajz vcorbu sa cipedkama , to je nesto neverovatno jednostavno i nemoze da se pokvari [sm=smiley24.gif]
mada kad bolje razmislim , mozda bih trebalo da napisem neki ku
var jer se po kojekakvim glupavim blogovima i testo sa pavlakom provlaci kao neki recept
mislim , koliko glup moras biti da ne znas da napravis testo sa pavlakom [sm=smiley5.gif]




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 13:46:39)

da znam.. al me zanimao vojvodjanski recept i bila sam u pravu, nije isto kako je moja baba spremala valjuske/cepedke, zovi ih kako hoces.
a sto se blogova tice, ima svacega, nailazila sam i na recept za grasak, sataras, corbica od blitve sa jajima i taaaako
al ste mi vi vojvodjani legende da vasim testima, al dzabe kad mi ti sve kazes "otprilike", kao i moja mama [sm=smiley36.gif] a ja sam jos neiskusna domacica. [sm=smiley9.gif] iako 4 god u braku, al nije me muz nesto ganjao da spremam.. [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 13:53:26)

ma moja Macaki , sve ti je odoka i ako zapnes pitaj me , samo da prevazidjemo jezicku barijeru [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 13:59:04)

e sad pitanje kako pravim paradajz sos :)
uzmes nesto ulja ( negde , stajaznam , dve - tri kasike , ) zagrejes i smanjis nacisto i na to dodas kasiku - dve ostrog brasna i to kao uprzis i onda dodas jednu solju vode i dve takve soljeparadajz sosa i dodas dooobre dve supene kasike secera ali pre njih jednu ravnu kafenu kasiku soli
i to mesas i mesas i to je to , neka baci par kljuceva tj neka kljuca jedno 2 - 3 minute
i sad posto se cesto dodaje kupovni paradajz sok koji je soljen , sve moras da probas i po ukusu da solis
i da u taj sos mozes da dodas i origano i mirodjiju i sa god da volite
a sos mora da bude onako pudingast [sm=smiley1.gif]
ja volim i sos od jabuka i od visanja ali to je moj ukus




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 14:06:35)

pa to je to, i ja isto tako spremam, ali u poslednje vreme izbegavam da stavim secer, pa onda bude malo vise nakiseo... sta da im radim, ima da jedu sta spremim. [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 14:09:33)

ako se ne stavi secer bude kiselo [sm=smiley1.gif]
inace mene je majka ucila da pravim soseve ( ono je bas etno - bunjevacka varijanta )
a sto se tice testa i to je kod mene etno i naziv i izrada
a ono sto se nadje na blogovima i q - p je samo q - p a ne etno recept




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 14:23:27)

pa kao pazim na secer, pa ga zato ne stavih, al sam se presla, jer ne valja bez njega. tj. ako se sprema sa tomatinom ili tako necim moze, ali sa paradajzom iz flase ne moze!




Figaro88 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 15:15:12)

Piletina iz rerne,pirinac sa dinstanim povrcem i salata....




Anoniman -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 15:20:51)

kako da mi przeni krompirici budu onako lepo hrskavi? mislim, ja pravim za nas par puta godisnje, ali M evo vec nedelju dana ne jede, na silu promrlja nesto, ali je u nedelju uzimala krompirice iz mog tanjira, pa hocu da joj pravim. znam da nije nesto zdrava hrana, ali trenutno ne biram, samo nek jede.




Figaro88 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 15:23:34)

Ja prvo skuvam krompir,ali ne da se raspada nego da bude skoro gotov,pa ga onda proprzim ili ispecem u rerni.Unutra bude mekan a spolja krckav...




madre -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 15:34:16)

musaku od tikvica.




Olga75 -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 15:48:06)

Ksena moj ujak ( on je kuvar pa obrazovanju ) prvo krompirice uvalja u brasno i onda ih pravo proprzi u nekoj blagoj masnoci do ne znam tacno koliko , nekih minut - va a onda ih prebaci u vrelo ulje i tamo przi do nekih 7 - 8 minuta
i fantasticni su , hrskavi i zlatno zuti




Cvrčko -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 15:58:26)

Danas domaća pileća supa, dinstana piletina iz supe, sataraš i prženi krompirići (oni do pola kuvani, pa pečeni u rerni-i oni budu spolja hrskavi, a unutra kuvani) [sm=smiley1.gif]
Za miciku lagana pileća supica šargarepa+peršun+keleraba+tikvica




dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (3.7.2013 16:05:21)


IZVORNA PORUKA: Figaro88

Ja prvo skuvam krompir,ali ne da se raspada nego da bude skoro gotov,pa ga onda proprzim ili ispecem u rerni.Unutra bude mekan a spolja krckav...


Jel ovo važi za sve krompire, ili samo za mlade?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>