dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile V deo (2.7.2013 14:53:49)
|
Nisam Lu, ovako je stajalo u receptu, a meni odgovaralo jer mi je rerna malo luda (stara), ne znam da li bi ispekla tikvice. Ali obzirom kako se brzo dinstaju, verovatno bi i u piti tako bilo. Da znaš da ću probati tako sledeći put :) IZVORNA PORUKA: Lu IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Macaki dunja, kako tacno pravis tu pitu? dinstas luk, tikvice i papriku, zacinis i time filujes kore? jel sve sitno seckas? to je pita na ulju? Pita jeste na ulju, kratko dinstam sitno iseckan luk i tikvice, pa u taj fil, koji bude kašast, jer tikvice puste vodu, dodam sveže paprike sitno seckane i začinim. Znači paprike ne dinstam, jer one se priliom pečenja lepo razmekšaju. Ovaj recept je u stvari za mrsnu pitu - u ovaj fil se još dodaju jaja i pavlaka, ali kada pravim posnu, samo izbacim jaja i pavlaku, i bude super. Kada je mrsna, jaja i pavlaka stegnu fil, kada je posna, bude malo tečniji fil zbog tikvica, pa se ta vodica može odmah nakon dinstanja tikvica i luka blago procediti, da fil ne bude previše tečan i tako nakvasi kore. A jesi probala da ne dinstaš ni tikvice? Ja pravim tako, sa običnom bundavom i sad sa tikvicama kad im je sezona, isto dodam i papriku ali ništa ne dinstam, tikvice omekšaju isto kao i paprike.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|