Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 19:51:32
|
|
|
|
smeško
|
Malo je problematicno sada u vreme odmora. Kod J se vaspitacice samo smenjuju. Inace, meni i ne govore da li su jeli, valjda su shvatile da uopste i ne pitam. Za to i za spavanje nikada i nisam pitala. Mada, do 5, 6. godine nisu ni znali sta su jeli u vrticu.😂
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 20:21:59
|
|
|
|
Maraj
|
Smesko, ja jednino sto pitam kada dodjwm do L u vrtic je, da li je jeo i da li je spavao
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 21:44:57
|
|
|
|
Filadendronka
|
Cetvrtu nedelju obelezilo sto je ostao da spava od srede i ta poslednja tri dana nije plakao kad ga ostavljamo. Ali od sutra je opet prepodne sa onom vaspitacicom koja mu “ne lezi”. Vrucina je uzasna, sigurno mu i to smeta. Ove nedelje ce morati polako da ostaje sve duze, prosle nedelje sam ga uzimala cim se probudi oko 13:30h. Von, sta bi vama za one promene vrtica?
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 22:52:01
|
|
|
|
mama Jo
|
Fil, pa dobro, veliki pomak je i to sto ne place kad ga ostavljate. Nadam se da ce od sutra zaboraviti da mu ta vaspitacica nije simpaticna, mozda se sutra lepse obuce pa mu postane prijatnija
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 9:04:17
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Smesko, ja jednino sto pitam kada dodjwm do L u vrtic je, da li je jeo i da li je spavao 😂Ja imam cuvenu:,,Je l'' bio dobar"? Mi od sutra krecemo sa spavanjem. To ce biti zanimljivo. On nosi sa sobom jastuce kao Carli B. cebence.😬
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 13:48:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Kod nas je zabranjeno da deca nose igracke,cebad...i dalje se smenjuje 5 vaspitacica... Ni ne pitam vise,tj.nemam ni koga..jer ih predajem i yzimam kod dezurnih vaspitacica koje stoje na vratima,ne rade sa njim..tuga..Kao da smo u 2 drzave,kod nas nije ni smela adaptacija,odmah je sedeo do 15h.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 13:59:41
|
|
|
|
smeško
|
I kod nas je zabranjeno nositi bilo sta, mislila sam na uspavljivanje kod kuce. Ali, adaptacija sme i to lagano posto meni sat gore dole za sada ne znaci puno. I smem da odem do vrata.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 14:11:11
|
|
|
|
Maraj
|
Von odmori su zato se smenjuju vaspitacice. Plus ovaj virus...
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:04:19
|
|
|
|
nata11
|
Mame sta nam sve treba? - Patofne -1 ili 2 para? -Spominje te pidzamice negde - jel se to oni presvlace za spavanje? -Ranac sa rezervom odecom i pelenema. Sta jos? Jel lepimo neke nalepnice na ormarice da znamo koji je nas? Sastanak ce biti tek zadnjih dana avgusta a ja bih da se pripremim na vreme
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:07:42
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Kod nas: -patofnice-rezervne majice, carape, gacice, donji deo trenerke ili sorc-ili ako koristite pelene- jastucnica sa inicijalima-pidzamica sa inicijalima Pidzamica i jastucnica samo u zimskom periodu. A nalepnice nemam pojma. Kod nas je na svakkm ormaricu slika deteta.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:21:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nato, nalepnice sa imenom deteta kod nas lepe vaspitacice.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:37:06
|
|
|
|
smeško
|
Nato, krecete u jaslice? Mi ne nosimo pidzamicu u jaslicama, samo jastucnicu. Naravno uz to rezervnu garderobu i pelene. Patofne. To je to.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:01:00
|
|
|
|
Maraj
|
Nato mi na ormarice ne smemo nista da lepimo. Vaspitacice su odstampale imena dece i zalepile na vrata ormarica. Patofne su obavezne Plus ranac u koji stavis presvlaku za dete(sve po 2kom, za jasle mozda i vise) Pidzamu donosimo ponedeljkom, vracamo petkom(na pranje) Jastucnice nama nikada nisu trazili
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:18:33
|
|
|
|
nata11
|
Hvala mame. Ne verujem da ce trebati jastucnica ipak su mali za jastuk. A jel bila neka info kako ce sada prilagodjavanje ici kada roditelji ne ulaze u vrtic?
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:36:10
|
|
|
|
smeško
|
Nato, ni moj nije na jastuku, to je samo ispod glave.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:57:24
|
|
|
|
vonavoj
|
Kod nas dupla presvlaka,patofne, vlazne maramice i papirne jednom mesecno i to je to. Nalepnice lepe same vaspitacice..nema jastucnice. Moj M je imao adaptaciju sad za vreme korone,nema ulaska u vrtic i nema ono 1h,2h,bar kod nas..prvi dan je do 12h..posle je i spavao..
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 12:35:49
|
|
|
|
Maraj
|
Nato to prilagodjavanje zavisi od vaspitaca. Moj L je odmah mogao da ostane ceo dan, a nije ostajao. Roditelji svakako ne mogu da budu u sobi....tako dane znam.sta bih ti rekla. I nas ceka adaptacija sa S. Ne znam ni kada ce krenuti.ja sam planirala od septembra...al ko zna kako ce ici ovo sa koronom
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 6:23:48
|
|
|
|
Duškić
|
Duse. Polako,svi se uglavnom prilagode na ovaj ili onaj nacin.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 8:43:04
|
|
|
|
flamingos
|
Da ,Duškić,mali su,pa dok se prilagode.Ali,sve to dođe na svoje mesto.❤
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:20:27
|
|
|
|
physio70
|
Obicno se prve nedelje ostaje po nekoliko sati. Spavanje od druge ili trece nedelje.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:25:58
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Jao mi smo u jaslenoj grupi isli po 10 min pa 20 min pa dosli do 1h.. to je bila prva nedelja.. Druga spavanje.. ali je bilo plakanjaaaaaa uhhh
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:26:50
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: physio70 Obicno se prve nedelje ostaje po nekoliko sati. Spavanje od druge ili trece nedelje. To mnogo zavisi od politike vrtica. Ume to da se oduzi
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:34:33
|
|
|
|
physio70
|
Moze da se oduzi do mesec dana. To je preterivanje. Ovo po 10 minuta je smejurija.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.8.2020 15:58:12
|
|
|
|
Maraj
|
Mame da li saljete decu u vrtic? Ako ne saljete, kad planirate da ih posaljete? Od septembra? (Pitam zbog korone) Ustavri, ja razmisljam dal da posaljem L. Znam da cim krene nece sastaviti 2 nedelje. Odmah ce proslinaviti. Al polude i on vise u kuci. Krecem i ja da radim. Prosao godisnji... S treba sad krajem meseca da upisem u vrtic. Primljena je u drzavni. Ne znam ni sa njom sta da radim. Da nije primljena kukala bih...sad je primljena a ja se"mislim" zbog korone sta raditi sad na jesen...
< Poruku je uredio Maraj -- 18.8.2020 15:59:31 >
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.8.2020 16:51:45
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
P ce morati, bar danima kojima ja radim u skoli. Znaci ne planiram redovno da ide ali bar 2 puta nedeljno ce ici. Treba i njemu a vala treba i meni. Ja nemam opciju da ih neko cuva tako da ce morati P u vrtic a D ce stalno ici prepodne u skolu a i tih par sati dok ja ne stignem mislim da ona moze i solo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?