Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 19:51:32
|
|
|
|
smeško
|
Malo je problematicno sada u vreme odmora. Kod J se vaspitacice samo smenjuju. Inace, meni i ne govore da li su jeli, valjda su shvatile da uopste i ne pitam. Za to i za spavanje nikada i nisam pitala. Mada, do 5, 6. godine nisu ni znali sta su jeli u vrticu.😂
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 20:21:59
|
|
|
|
Maraj
|
Smesko, ja jednino sto pitam kada dodjwm do L u vrtic je, da li je jeo i da li je spavao
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 21:44:57
|
|
|
|
Filadendronka
|
Cetvrtu nedelju obelezilo sto je ostao da spava od srede i ta poslednja tri dana nije plakao kad ga ostavljamo. Ali od sutra je opet prepodne sa onom vaspitacicom koja mu “ne lezi”. Vrucina je uzasna, sigurno mu i to smeta. Ove nedelje ce morati polako da ostaje sve duze, prosle nedelje sam ga uzimala cim se probudi oko 13:30h. Von, sta bi vama za one promene vrtica?
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 5.7.2020 22:52:01
|
|
|
|
mama Jo
|
Fil, pa dobro, veliki pomak je i to sto ne place kad ga ostavljate. Nadam se da ce od sutra zaboraviti da mu ta vaspitacica nije simpaticna, mozda se sutra lepse obuce pa mu postane prijatnija
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 9:04:17
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Smesko, ja jednino sto pitam kada dodjwm do L u vrtic je, da li je jeo i da li je spavao 😂Ja imam cuvenu:,,Je l'' bio dobar"? Mi od sutra krecemo sa spavanjem. To ce biti zanimljivo. On nosi sa sobom jastuce kao Carli B. cebence.😬
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 13:48:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Kod nas je zabranjeno da deca nose igracke,cebad...i dalje se smenjuje 5 vaspitacica... Ni ne pitam vise,tj.nemam ni koga..jer ih predajem i yzimam kod dezurnih vaspitacica koje stoje na vratima,ne rade sa njim..tuga..Kao da smo u 2 drzave,kod nas nije ni smela adaptacija,odmah je sedeo do 15h.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 13:59:41
|
|
|
|
smeško
|
I kod nas je zabranjeno nositi bilo sta, mislila sam na uspavljivanje kod kuce. Ali, adaptacija sme i to lagano posto meni sat gore dole za sada ne znaci puno. I smem da odem do vrata.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.7.2020 14:11:11
|
|
|
|
Maraj
|
Von odmori su zato se smenjuju vaspitacice. Plus ovaj virus...
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:04:19
|
|
|
|
nata11
|
Mame sta nam sve treba? - Patofne -1 ili 2 para? -Spominje te pidzamice negde - jel se to oni presvlace za spavanje? -Ranac sa rezervom odecom i pelenema. Sta jos? Jel lepimo neke nalepnice na ormarice da znamo koji je nas? Sastanak ce biti tek zadnjih dana avgusta a ja bih da se pripremim na vreme
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:07:42
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Kod nas: -patofnice-rezervne majice, carape, gacice, donji deo trenerke ili sorc-ili ako koristite pelene- jastucnica sa inicijalima-pidzamica sa inicijalima Pidzamica i jastucnica samo u zimskom periodu. A nalepnice nemam pojma. Kod nas je na svakkm ormaricu slika deteta.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:21:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nato, nalepnice sa imenom deteta kod nas lepe vaspitacice.
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 9:37:06
|
|
|
|
smeško
|
Nato, krecete u jaslice? Mi ne nosimo pidzamicu u jaslicama, samo jastucnicu. Naravno uz to rezervnu garderobu i pelene. Patofne. To je to.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:01:00
|
|
|
|
Maraj
|
Nato mi na ormarice ne smemo nista da lepimo. Vaspitacice su odstampale imena dece i zalepile na vrata ormarica. Patofne su obavezne Plus ranac u koji stavis presvlaku za dete(sve po 2kom, za jasle mozda i vise) Pidzamu donosimo ponedeljkom, vracamo petkom(na pranje) Jastucnice nama nikada nisu trazili
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:18:33
|
|
|
|
nata11
|
Hvala mame. Ne verujem da ce trebati jastucnica ipak su mali za jastuk. A jel bila neka info kako ce sada prilagodjavanje ici kada roditelji ne ulaze u vrtic?
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:36:10
|
|
|
|
smeško
|
Nato, ni moj nije na jastuku, to je samo ispod glave.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 11:57:24
|
|
|
|
vonavoj
|
Kod nas dupla presvlaka,patofne, vlazne maramice i papirne jednom mesecno i to je to. Nalepnice lepe same vaspitacice..nema jastucnice. Moj M je imao adaptaciju sad za vreme korone,nema ulaska u vrtic i nema ono 1h,2h,bar kod nas..prvi dan je do 12h..posle je i spavao..
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 4.8.2020 12:35:49
|
|
|
|
Maraj
|
Nato to prilagodjavanje zavisi od vaspitaca. Moj L je odmah mogao da ostane ceo dan, a nije ostajao. Roditelji svakako ne mogu da budu u sobi....tako dane znam.sta bih ti rekla. I nas ceka adaptacija sa S. Ne znam ni kada ce krenuti.ja sam planirala od septembra...al ko zna kako ce ici ovo sa koronom
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 6:23:48
|
|
|
|
Duškić
|
Duse. Polako,svi se uglavnom prilagode na ovaj ili onaj nacin.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 8:43:04
|
|
|
|
flamingos
|
Da ,Duškić,mali su,pa dok se prilagode.Ali,sve to dođe na svoje mesto.❤
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:20:27
|
|
|
|
physio70
|
Obicno se prve nedelje ostaje po nekoliko sati. Spavanje od druge ili trece nedelje.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:25:58
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Jao mi smo u jaslenoj grupi isli po 10 min pa 20 min pa dosli do 1h.. to je bila prva nedelja.. Druga spavanje.. ali je bilo plakanjaaaaaa uhhh
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:26:50
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: physio70 Obicno se prve nedelje ostaje po nekoliko sati. Spavanje od druge ili trece nedelje. To mnogo zavisi od politike vrtica. Ume to da se oduzi
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 6.8.2020 13:34:33
|
|
|
|
physio70
|
Moze da se oduzi do mesec dana. To je preterivanje. Ovo po 10 minuta je smejurija.
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.8.2020 15:58:12
|
|
|
|
Maraj
|
Mame da li saljete decu u vrtic? Ako ne saljete, kad planirate da ih posaljete? Od septembra? (Pitam zbog korone) Ustavri, ja razmisljam dal da posaljem L. Znam da cim krene nece sastaviti 2 nedelje. Odmah ce proslinaviti. Al polude i on vise u kuci. Krecem i ja da radim. Prosao godisnji... S treba sad krajem meseca da upisem u vrtic. Primljena je u drzavni. Ne znam ni sa njom sta da radim. Da nije primljena kukala bih...sad je primljena a ja se"mislim" zbog korone sta raditi sad na jesen...
< Poruku je uredio Maraj -- 18.8.2020 15:59:31 >
|
|
|
|
RE: Idemo u vrtić-2. deo 18.8.2020 16:51:45
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
P ce morati, bar danima kojima ja radim u skoli. Znaci ne planiram redovno da ide ali bar 2 puta nedeljno ce ici. Treba i njemu a vala treba i meni. Ja nemam opciju da ih neko cuva tako da ce morati P u vrtic a D ce stalno ici prepodne u skolu a i tih par sati dok ja ne stignem mislim da ona moze i solo.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKEPesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?