Misha i Ljisha -> RE: Idemo u vrtić-2. deo (3.9.2014 6:16:36)
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Ljisho, ja mislim da ce Dunja biti ekstra! I nadalje. Moja cera nikad nije plakala a Djole jeste u pocetku.. Ovaj mali isto nije plakao, desilo se da zakenjka i pruza rukice vaspitacici.. Uf Torbice nadam se ali evo vec situacija od juce. Opet je ona ostala najduze, znaci svi su otisli, ona je uzinala u vrticu i sad jelte treba na spavanje. Cujem ja pita nju vaspitacica "Dunja jel hoces u krevetac?" i odgovara ova moja "Daaaa" i nije proslo dva minuta kad krenula ona da se njari ahahaha... Prvo spavalo joj se vec u 10, znaci da je do pola 11 njen momenat za spavanje skoro prakticno prosao. Takva je, ima krizu ali kad je prebrodi dobije nalet snage i cao sa spavanjem. Drugo ona nema vremena da spava, ona place kada neko drugi spava. JA cim je upitam "Dunja da li hoces da spavas ili da li ti se spava?" ona odmah udari u dreku. Ona se bori da ne spava svim silama od eto zene nekog 4tog meseca. Ali njoj je taj san potreban jer ima te "napade" nervoze ukoliko ne spava (verujte probala sam da joj izbacim dnevno spavanje ali ne moze ona bez toga). I kaze meni vaspitacica "Srecom imas lepo vaspitano dete, ali ona uopste ne voli naredbe"[sm=jezicek.gif] I kaze mi da nece to bas ici tako lako kako su one ipak na prvu loptu mislile[sm=smiley36.gif] Ma ja D poznajem ko svoj dzep. Rekla sam im dokle god je ne teraju da spava sve je ok.Ja sam nju naucila kad neka beba spava ili neko da sapuce i da stavi prstic na usta i kaze ššššššš, tako da se nadam ako je ostave da ne spava da nece barem uznemiravati drugu decu. Pa nek spava kad dodje kuci sta da radim. Ide lepo tamo u wc, pere ruke i sve po redu. Juce su jos duvali balone od sapunice D ih zove bučići[sm=jezicek.gif]. Najveselija i najzivlja je tamo (imam utisak da druga deca uopste nisu razbudjena kad odemo da su jos svi uslogirani hahahaha jedino je moja D vec u ful energiji kad stignemo). Inace moja D je juce dobila jos jedan samar. Ja ladno cak uhvatila momenat telefonom kad sam ih slikala. Ta mala Visnja je bas bezobrazna i svu decu maltretira a mama joj je pedagog. D je zbog te devojcice i prethodni dan dobila samar od njenog druga Teice jer se zatekla u sekundi izmedju njih dvoje. I naravno sta moje dete radi????? Pocela da udara druge cim joj nesto zasmeta. Ja bila u šoku. Aman zar se to bas tako brzo skapira???? Vratila joj moja D odmah. Covece kakav je to karakter ja ne verujem. Zene ja imam super dete ali je ona bas bas za*ebana. Kaze mm da nikad nisam zadovoljna njome i da je stalno nesto kudim a ona je sjajna. Jeste ona sjajna ali ja je poznajem ja znam kakva je ona i kako sa njom treba, ali nece drugi biti toliko i strpljivi i uvidjavni i kulturni i sa toliko zivaca. Ona mene slusa ali njoj vaspitacice trenutno ne predstavljaju nikakav autoritet. Ama nikakav. Vidim ja da je nju i guzva malo poremetila, kao i kad smo bili na moru. Sva je usplahirena i vidim uzima jednu igracku, drugu igracku trecu nista je ne drzi tamo a kuci uopste nije takva. Ma ona je u stanju da samo sedi i crta za stolom bar pola sata nekad i vise, i sto se tice drugij igracaka isto tako a tamoooo...Kao da misli da mora sad sve odjednom da istrazi i da sve pipne i da sve proba i nema vremena tacno se vidi kao da je u frci[sm=jezicek.gif] Poznajem ja ovu svoju ko svoj dzep verujte mi bice frke.[sm=jezicek.gif] No danas ona upada tamo skroz na skroz bez mene. Ce da vidimo kako ce da ide. Inace ja mislim da druge mame misle da ja svoju D tucem najstrasnije takve sam neke poglede pokupila juce i prekjuce. Npr D je uzela olovku bangavo i ja joj rekla "lepo uzmi olovku u ruku i crtaj" i moja D lepo uzme pravilno olovku. Jedna mama me pogledala u fazonu kao da sam Hitler. Juce se poskrabala flomasterom (nikad joj ja nisam dala flomastere) i ja je uzmem sa stolice da je odvedem da je obrisem a ona u dreku i mame me gledaju i ja im kazem "prezivece". Iskreno bas mislim da druge mame misle kako sam ja jako stroga prema njoj. No bas me briga ali opet ne zelim ni da se prica kako ja tucem svoje dete kad to nije tako. Ja cak ni ne vicem na nju. Nemam pojma kad je zadnji put dobila packu (kad je bila u setalici pa pokusavala nesto da pipne verovatno-tad mi je jos bila "nerazumna" pa je i dobila po koju packu) I tako. Videcemo kako ce sve to proci. Mozda je ipak rano da ona ide u vrtic. Ne prica jos uvek i ne shvata jos uvek koncept vremena u smislu "prvo cemo to i to pa cemo to i to pa cemo onda napolje" ona odmah krene napolje. Znaci sve ona mene kapira ali njoj je i dalje SAD SAD SAD. Zato je i teska tako za savladati. Ja to naravno znam i rekla sam ja Sladji sve to ali tvrdoglava je haos. No ima dana da se moja cura pokaze sve se nadam da ce pozitivno da me iznenadi ali mislim da ce biti onako kako sam ja i mislila Eto ovo je bas bilo nasiroko hahahaha...
|
|
|
|