|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
24.12.2013 8:38:22   
adulence
Pisacu naravno...evo nas dve smo sada doruckovale,pa cu polako da joj pakujem torbu za jaslice...Iva jeste samostalna u smislu ona ume sama da se zabavi,ona i sada sedi pored igracaka i igra se prica ni ne primecuje me...tako da mislim da i to ima uticaja...pisacu vam kako je danas bilo...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 751
24.12.2013 8:44:43   
Peace*
adulence, bravo!!! user posted image

Zato mi ipak ono sto sam napisala, ko moze da preskoci jasle, nek uradi tako. Tek od tri pune sve to ima smisla.

Sa ovim se apsolutno slažem, ali sa ovim:

dete koje ne pati bar nekad za kucom znaci da kuci nesto nije u redu.

baš i ne.
Mislim da to ima veze sa načinom odgoja. Naime, ja kod Luke nisam umela da izgradim tu sigurnost. Uvek se plašio dal ćemo doći po njega, i mislim da to ima veze sa tim što tada nisam imala živaca da ga puštam da on radi stvari sam ("Neka, mama će! Ja ću brže! Ti si mali"), dok je Marko bio prepušten sebi da sam rešava probleme, ne zato što je mene mrzelo, nego zato što sam smatrala da sam kod Luke pogrešila. Marko je prvi dan ušetao u vrtić kao da je tamo rođen, i nikada ni suzu nije pustio, samo se ljuti kada treba da ide kući. OK, verovatno je od velike pomoći bilo i to da je video da Luka u vrtić ide veseo, i što je Luka još bio u vrtiću kada je Marko krenuo. To je bila jedna od retko dobrih odluka koje sam donela. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 752
24.12.2013 11:01:37   
adulence
Evo nas stigli smo kuci drugi dan je protekao ok nije plakala lepo se igrala ...jedino sto se desilo je da je pred sam kraj pala pa se tu malo rasplakala mada jako joj se spavalo cim je sela u kolica zaspala je...vaspitacica je zadovoljna a i ja sam...jos sutra sat vremena,pa u cetrvrtak ostaje na uzini...
Elem u cetvrtak za uzinu imaju neki kolac sa orasima,ona orahe nije jela jer smo moja mama i ja alergicne i iz tog razloga joj ih nisam davala,naravno ne mora da znaci da ce i ona da bude,rekli su mi da donesem neato za nju,sta je najzgodnije sto bi mogla da joj odnesem...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 753
24.12.2013 11:14:03   
Peace*
Napravi joj kolač koji izgledom liči na taj koji će deca jesti u vrtiću. Deca vole da se stapaju sa grupama (jbg, ja sam moje dala sa 3g, ne znam koliko je to bitno kod tako malih) i vole da jedu isto što i drugi drugari. Mame alergične dece kod kuće spremaju hranu koja na oko izgleda kao ono što drugari jedu, a izostave sastojak na koji su deca alergična. Možda da sutra pitaš kako izgleda taj kolač, pa napravi nešto slično.

Tasha

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 754
24.12.2013 11:19:52   
adulence
Da,da to cu i da uradim,mada ja i kolaci...ahahahah...ne umem da ih pravim ,ali potrudicu se...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 755
24.12.2013 11:21:48   
Peace*
Ne budu to nikakvi komplikovani kolači, mislim, prave se za ceo vrtić... to bude nešto tipa "umuti sastojke, saspi u tepsiju i ispeci". user posted image

Kad saznaš sutra, piši pa ćemo svi zajedno smisliti nešto. user posted image

< Poruku je uredio Peace* -- 24.12.2013 11:23:11 >

Tasha

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 756
24.12.2013 12:04:18   
Sanjica26 RR
Mi i dalje svako.jutro placemo kad idemo u vrtic. Jutros sam i ja isla u vrtic posto je danas slikanje sa deda mrazom. Krenula sam jer mm ne zna da namesta snalice. Bolje da nisam isla. Otisla je placuci i legla na njihovu garnituru.user posted image Posle mi kaze mm tako je svako jutro samo.on nije hteo da me sekira. Jedino je utesno sto se ona lepo igra i sto lepo ruca i jede.
Juce je rekla vaspitacici da je ne voli.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 757
24.12.2013 12:39:29   
adulence
брашно пшенично, јаје, шећер, орах млевени, уље, млеко, прашак за пециво, чоколада за кување, маргарин стони, млеко, какао....evo to su sastojci ima na njihovom sajtu jelovnik...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 758
24.12.2013 12:46:18   
Peace*
Odlično. Napravi bez oraha. user posted image

(znam, umrla si od smeha)

Moraš pitati neku od kuvarica na forumu, možda u temi Pričajmo o hrani, ili Šta smo danas pravile, da ti objasne kako se sprema tačno. user posted image

Tasha

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 759
24.12.2013 12:59:18   
adulence
Ahahahahha..,e jesi luda...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 760
24.12.2013 13:01:16   
Peace*
Vidi KLIK

Pretpostavljam da je to neki običan kolač koji ima ili lomljene komadiće čokolade u sebi ili glazuru od čokolade.

Šta mislim pod običan? Npr, kora ove "torte" je običan kolač po meni. user posted image

Moji sastojci tada su bili:

- 1 šolja (2 dcl) šećera
- 1,5 šolja (2dcl) ulja
- 2 šolje (2 dcl) brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 3-3,5 šoljice (1 dcl) kisele vode
- 3 šoljice (1 dcl) prezle

I ako na to staviš glazuru od čokolade, veoma će ličiti na to što ostala deca jedu.

Pošto ja uglavnom spremam posne kolače, ne umem ovaj recept da pretpoim u tvoj (sa mlekom i jajima), ali javiće se već neko da ispravi moje pisanije.

Tasha

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 761
26.12.2013 8:01:19   
adulence
E ovako juce je isto bila sat vremena kad je videla vaspitacicu pruzila joj je ruke da je uzme,kad sam dosla po nju bila je malkice u suzama,ali uato sto joj se spava...danas ostaje skoro dva sata tamo ce da uzina,eto jedino sto joj pravi problem je to spavanje...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 762
26.12.2013 8:47:07   
Peace*
Polako. user posted image Navići će ona na taj ritam vrtića.

Tasha

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 763
26.12.2013 12:59:05   
jovicaa
bice to super adulence, ona je samostalna, tako je i aleks..
ali za maksima se iskreno plasim kako ce, preterano je vezan za nas..
to sto kaze peace stvar odgoja,a i do deteta je to dosta.. maksim je jednostavno takav, trazi apsolutnu paznju.
to se moglo primetiti i po rodjenju. aleks je nekako tiho plakao, a maksim je urlao jaaako! user posted image
bukvalno se odmah videla razlika u karakteru.
kada su mi doneli aleksa, on je samo spavao. a maksima sam morala da nosam sve vremeuser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 764
26.12.2013 21:03:47   
isidora88
mateja nije isao par dana u vrtic, od juce ide ponovo i sada su spojili nekoliko grupa zbog raspusta, kaze da nece vise da ide u vrtic, place ujutru, kod kuce stalno prica da ne voli vrtic i da mu nije lepo, a do pre koji dan je jedva cekao da krene i plakao zato sto ne moze da ideuser posted image
adulence bravo za ivu, super sto je tako samostalna, mateja da je isao u tom uzrastu mislim da bi do danas urlaouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 765
26.12.2013 21:15:00   
adulence
Samo mora sto pre da se navikne na ovaj tempo,jer je danas bila bas nervozna kada sam doala po nju i kaze i vaspitacica da je bila razdrazljiva,cim smo izasli iz jaslica ona je zaspala,bila je preumorna...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 766
26.12.2013 21:22:04   
Torbica
Adulence, bravo za Ivu! user posted image Moja cerka ide od 11 meseci i nikad suzu nije pustila, voli od prvog dana vrtic. Nikad nije bila ni bolesljiva, otprilike, ako dva puta godisnje bude prehladjena, takva je. U jaslicama se znalo desiti da zakaci stomacni virus, secam se dve epizode i jednom je imala jaci ojed pa su je vratili, to je sve za dve godine jaslica.
Stariji sin mi je krenuo sa 16 meseci, uh, kmezao je na vratima dugo, ali cim se zatvore vrata, prestajao, bukvalno po 30 sekundi...njemu je taj deo odvajanja bio neprijatan, i dan danas se ponekad zakaci za mene, i mazi se, zadrzava na vratima... Ponekad. Bolesljiviji je bio, sve dok nije dobio homeopatski lek, od tad je bas zdrav. Retko se desi da ne ide. Ove jeseni je imao jednu prehladu i jedan stomacni virus, za 4 meseca, ja sam zadovoljna.
A najmanje pile, kao seka, pruza rucice vaspitacici, ma nemam reci, osmeh ujutro, bas voli, a za koji dan ce 18 meseci...Po meni, sa ovim iskustvom, sve je jako individualno, svako dete je prica za sebe. I bez obzira sto kazu - nema socijalizacije pre tri godine, pa sta je onda kad svi sede u krugu i guriskaju loptu jedno drugom? Ili kad svi sklapaju one puzle za stolom, svako svoju, ali svi na gomili... A imamo i jednu vaspitacicu predivnu, ujutro kad predajes dete, bukvalno zurka, ona to zove jutarnja gimnastika, napanji decije pesme i svi plesu dok ne stigne dorucak. Ja pozelim da udjem u sobu. Tako da, moje iskustvo je pozitivno, i sa vaspitacima i sa vrticem. user posted image
A da ne pricam da smo utrefili tri puta iste sestrice u jaslicama, stvarno se bas dobro znamo...deca mi mirisu na parfem kad ih preuzmem, uvek ih neko pomazi, to me najvise odusevljava. Kad poljubim dete u kosicu, tacno oset_im... I vaspitacice gore su ekstra. Ma ja imam vise srece nego pameti, uvek kazem i stojim iza toga.

< Poruku je uredio Torbica -- 26.12.2013 21:23:46 >

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 767
26.12.2013 21:26:18   
jole82
Ma nemoj da brineš adulence..posebno šro su devojčice stvarno drugačije od dečaka i zrelije i kao bebe (a i kasnijeuser posted image )...navići će se..tek je 4. dan...i da je najodmornija, unervozila bi se jer je sve novo oko nje, puno zvukova, puno novih lica..sve to ona snima i sigruno se nekim delom i zapita gde si ti i to je sve normalno..tako da polako će pomerati satnicu i moći će da dočeka lepo spavanjac...biće malo uzbrdo, malo nizbrdo sl doći će sve na svoje....verujem u lepu gospođicu Medenkovićuser posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 768
26.12.2013 21:33:05   
Torbica
Adulence, to je ok skroz, spavace ona i u vrticu kao prava, bez problema. user posted image naviknuce se na taj ritam za par dana, videces.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 769
26.12.2013 22:06:17   
Sanjica26 RR
Ja se sve vise razmisljam da odvedem T kod psihologa . Ajde sto svako jutro kmezi, nego sto je kod kuce postala nepodnosljiva. U sekundi menja raspolozenje od najsrecnije do najtuznije. Mnogo se promenila. Moram da vidim I gde ja gresim.
Inace od kako je krenula da u vrtic sama se oblaci I sama jede sto je bilo nezamislivo. Ima neceg dobrog.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 770
26.12.2013 22:18:10   
Torbica
Sanjice, to je najnormalnija reakcija kad pristigne bebac. Moras joj posvecivati sto vise paznje, koliko god mozes. U Pozitivnoj dsciplini pise da se starije dete oseca onako kako biste se vi osecali da vas partner dovede novog bracnog druga. Meni ovo zvuci jezivo, prosto ne mogu u to da poverujem, ipak je to rodjeni brat/sestra, ali opet mali su oni da pojme to, pa mozda dok malo svare..... Ono sto ce ti psiholog savetovati je sto vise jedan na jedan. Ja sam mojoj govorila, ti si meni najstarija, tebe najduze volim je5r si najduze tu pa si mi samim tim i najvaznija.. A beba ce porasti brzo, dogodine u ovo vreme vec ce trckarati polako za tobom i bice ti drugarica, nikad neces sama biti... Mislim, njima treba da se osecaju da pripadaju, to je najvaznije. A to nije nimalo lako kad stigne bebac. Stalno joj moras davati do znanja da je ona tebi jako vazna i da bude sto vise zagrljaja i neznosti sa tvoje strane, jer ljubav se ne podrazumeva, mora poruka ljubavi da stigne do deteta. Ovaj momenat je kljucan, zvuci kao da je to samo po sebi tako, ali nije. Meni je to bilo kljucno i dan danas imam mir u kuci jer svakom detetu pruzam stalno te neznosti, iskreno, to i meni treba a njima, cini mi se, vise nego hrane. Znam da je jako tesko, ali nije nemoguce, drzim fige i na ovom polju. user posted image

Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 771
26.12.2013 22:18:38   
jovicaa
sanjice tako se dugo i aleksandar ponasao kada dodje iz vrtica, bude stravicno nervozan.
e sad to je mozda kod vas malo i zbog bebe, pa ispoljava na taj nacin... sredice se to sve.
koliko dugo ide?

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 772
26.12.2013 22:29:00   
Sanjica26 RR
Torbice ona sve vreme dolazi kod bebe ljubi , grli I prica. Svaki put posle grdnje kad joj objasnjavam kakva treba da bude naglasim da je volim puno. Vidim cesto da I ona sama ne zna zasto to radi. Zbunjena je. Danas je rekla kad se glupirala da ne zna sta ce sa sobom. Svaka igracka joj je dosadna. Pre se sama igrala. Milina.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 773
27.12.2013 8:51:24   
Peace*
Sanjice, leći će to na svoje. Luka je bio stariji kad se Marko rodio, pa sam ipak imala te ispade... user posted image

Tasha

Direktna veza do poruke: 774
27.12.2013 9:33:27   
Torbica
Sanjice, naravno da je zbunjena, to je ono duboko, podsvesno. Najnormalnije.user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
Nije se vratila kući iz škole. I neće se v...
Pre nego što kreneš da upireš prstom u druge, možda ipak da ga staviš na čelo.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here