RE: Nakon antibebi pilula (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Verus -> RE: Nakon antibebi pilula (31.3.2009 23:35:53)

Tasha ja sam pila Yasmin, godinu dana i to ne zbog prevencije trudnoce, mm i ja smo vec jaaako dugo zajedno, i koristilo smo prekinut snosaj kao "zastitu", jer smo znali da i ako zatrudnimo slucajno, bili bi srecni.  Ja sam pcela Yasmin zbog bubuljica, tj. imala sam te 'odrasle akne'...korisila sami  antibiotik kremu za lice, a uvece Differin, to je FENOMENALNA krema za bubuljice, na bazi retinola, ne znam da li je ima kod nas.  Tako da sam prvo ukinula antibiotik kremu, pa sam posle par meseci ukinula Yasmin, i nastavila sam da koristim differin kremu za lice (samo uvece), jos jedno 6 meseci.  Sada ne koristim nista, i da kucam u drvo....super je.  Dok sam bila na Yasminu nisam imala nikakve simptome, tj. kao i da nisam pila pilule...a pms mi je inace blag, otecene bolne grudi, bolna ledja, i grcevi u materici prvi dan, ili dva.  pms mi varira od meseca do meseca nekada je jaci nekada ni ne primetim..

Verus -> RE: Nakon antibebi pilula (31.3.2009 23:38:49)

Zaboravih da kazem da kada sam sisla sa Yasmin pilula, M se vratila na normalu kao da nikada nisam ni pila pilule, ali eto bile su mi uvek na 28 dana, pa je vajlda samo nastavilo svojim tokom...sve je to individualno naravno...

Tara -> RE: Nakon antibebi pilula (22.5.2009 10:14:47)

[sm=smiley36.gif]

Rivana -> RE: Nakon antibebi pilula (28.1.2010 11:30:24)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Od kada sam prestala da dojim sam pila Yasmin antibebi pilule, sve do ovog meseca. Ne, nisam prestala da ih pijem zbog toga što bih sada da zatrudnim (ili možda ja to i bih, ali nije momenat). Prestala sam jer se nisam osećala dobro:
- glavobolja
- vrtoglavica (po nekada)
- mučnina
- pretrpavanje hranom a totalno bez apetita
- vraćanje hrane (nagon za povraćanje)
- nadutost stomaka
- promene raspoloženja, uglavnom besna i svadljiva.

Onda sam odlučila da pokušam bez njih. Evo ovo je prvi mesec bez (trebala bih sledeće nedelje dobiti - valjda... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... ustvari nemam pojma kada treba da dobijem)... i evo odmah se vratilo sve što su rešavale antibebi pilule: bubuljičice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image], bolne grudi, osetljive bradavice, kratki jaki bolovi u jajnicima... ma sve. Ne možete da verujete. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

doktorka mi rekla za mucninu ali to kaze dok se oranizam ne navikne pojma nemam a jesu li ti pomogle za ciste

cici78 -> RE: Nakon antibebi pilula (29.10.2011 18:19:44)

Ja sam pila Yaz vise od godinu dana i pre 2 nedelje sam prestala jer su mi krenule neke aritmije. Otkad sam prestala sa pilulama uvece mi pritisak skace na 140/90, nekada i 150/100 a aritmije su mnogo manje. Odem kod kardiologa-sve ok, i rekla mi je da se visok pritisak moze dobiti od pilula, da mi se organizam jos "cisti" od istih. I tako ja dobih cak i terapiju za pritisak po 1/4 propranolola ujutru i uvece, kontrola za 3 meseca. Poludela sam nacisto, sta mi napravise pilule...inace sam uvek imala nizak pritisak 110/60 i super mi je bilo. Jeste da sam bila bezbrizna dok sam ih pila sto se trudnoce tice ali ovo mi stvarno nije trebalo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]