RE: krofne (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

isidora88 -> RE: krofne (8.9.2011 17:46:46)

Lu gde je recept za krofne,ja ga ne vidim,moze li link?[sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: krofne (8.9.2011 18:21:10)

nasla sam recept,treba plavusi vremena da skonta[sm=smiley36.gif]

IVA 11 -> RE: krofne (17.9.2011 9:09:44)

Stavljene da se dizu, prvi put ih spremam...javljam utiske. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

IVA 11 -> RE: krofne (17.9.2011 11:25:25)

Do koje debljine razvuci tijesto otprilike?

MarijaBg -> RE: krofne (17.9.2011 11:55:24)

Prst, pa kad ih oblikujes ostavi jos malo 20-ak minuta da narastu pa onda przi. Obrati psznju da ne bude jaka vatra! Srecno...

IVA 11 -> RE: krofne (17.9.2011 11:57:18)

Ja sam malo tanje i manje sam oblikovala, ne volim one velike. Hvala Mare [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Dako uspiju. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

IVA 11 -> RE: krofne (19.9.2011 11:39:42)

Uspjele su, samo sam ih malo tanje napravila, ali recept je fenomenalan, prelijepe su. Sledeci put cu deblje da razvijem tijesto, a volim male krofne, nikako velike.

Lilly* -> RE: krofne (14.10.2011 0:15:00)

IZVORNA PORUKA: Tea2
KROFNE IZ RERNE
Ne znam zašto se ovako zovu,ali su prelepe su.I vruće,i hladne,i nema greške u pripremi,i izdašne su....

Potrebno:
1/2 litre mleka
250 ml ulja
1 kg brašna
2 žumanca
1 kašika šećera
prstohvat soli
1/2 svežeg kvasca
125 gr margarina
pekmez od šljiva
šećer u prahu
Priprema:
Sjediniti 2 dl mlakog mleka,šećer,,kvasac i brašno.Ostavi da nadođe.
Pola kilograma brašna,ulje,preostalo mleko,žumanca,prstohvat soli i nadošlu masu -pomešaj.Dodaj ostatak brašna i zamesi.
Ostavi da nadođe -oko pola sata.Premesi.Ostavi još pola sata.Razvij što tanje i velikom čašom vadi krugove,stavi pekmez,preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom.Ređaš u pleh.Na svaku staviš po malo parče margarina.
Pečeš 20-25 minuta na 180 stepeni u rerni koja je prethodno zagrejana.Posuti šećerom u prahu.
Obavezno probajte!Prijatno!

IZVORNA PORUKA: vonavoj

mmmmm...zanimljivo,u rerni se pece i gotov posao,a ne onako da ode puno ulja!

IZVORNA PORUKA: nina26

preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom

ja ovo ne razumem uvek mi je najteze to spajanje...

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ovako;
[image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/3/f/3f4ad02fbd04c3ddfeefe18d339cacd2_header.jpg[/image]

Stavis krug na ruku,stavis fil,poklopis na pola,stavis na radni sto i krajeve pritisnes viljuskom od kraja do kraja-izgleda kao piroska.

Bravo , lu!

usamljena -> RE: krofne (14.10.2011 8:47:31)

Jao zene ubicete me!!!! Mene mama pita sta ti radis sa tim silnim brasnom, a ja svaki dan pronadjem neki vas recept! Krofne ovako, krofne onako, kolacici, .... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Naravno, i ovo cu morati da napravim

Tea2 -> RE: krofne (14.10.2011 10:52:15)

Krofne iz rerne-kao što već rekoh,ne znam zašto se ovako zovu jer ih ne treba mešati sa klasičnim krofnama.Potrudila sam se da sa vama podelim recept i šteta je da se zagubi ovako na sredini teme jer ne pripada ovde.Bolje je i promeniti im naziv pa ih staviti kao zasebni recept.Ko ih bude pravio,znaće o čemu pričam.

Tea2 -> RE: krofne (29.1.2012 16:04:54)

Lu,hvala za recept,po ovom tvom receptu sam pravila prvi put krofne.Kada sam malo uvezbala cake sa testom-malo sam promenila.Stavim vise jaja,vise secera,celi kvasac i prasak za pecivo.Kad testo nadodje,razvaljam i odmah przim.Mekane su i ukusne,a brze se spreme od ovog osnovnog recepta....

mamamikka -> RE: krofne (25.2.2012 20:04:40)

lu, svaka čast za recept, nestale su kao metlom pometene! samo, sledeći put kad dolaze gosti moraću duplu dozu- što bi moja baba rekla pun vajling krofni... [sm=smiley20.gif]

Lu -> RE: krofne (28.2.2012 7:22:06)

Drago mi je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jeca* -> RE: krofne (28.2.2012 8:14:16)

sa strane 7, ove teme:

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Danas sam spremala krofne koje sam skinula sa zena.blic recepti i mnogo mi se dopadaju. LAko i brzo se prave, nisu masne, nema šećera...ako mene pitate, bolje je da ne stavite ovaj limun koji je u originalnom receptu jer onda kad se spreme odlično idu i sa sirom i sa eurokremom...kao hlebići su.

KROFNE IZ RERNE

600 gr brasna
350 ml mleka
2 supene kasike margarina
1 kom. jaje
1 kom,kvasac
za punjenje: eurokrem
za posipanje: secer u prahu
1 kom limun 

U veci sud stavimo brasno,posolimo dodamo jaje,margarin,sitno izrendanu koru limuna i izdrobljeni kvasac.Postepeno dodajemo mleko i rukom mesimo testo,testo premesetimo na pobrasnjenu radnu povrsinu i premesimo ga,ostavimo ga da raste 30 min.Naraslo testo jos jednom premesimo i na pobrasnjenoj povrsini razvijemo testo oklagijom.nabrasnjenom casom vadimo okrugle forme.Na tepsiju koja je oblozena pek papirom redjamo krofne i ostavimo da narastu.pecemo 20 min na 180c.pomocu sprica punimo pecene krofne eurkoremom moze i nadev po vasoj zelji.kroz cediljku sipamo secer u prahu i prelijemo cokoladom.

bebać -> RE: krofne (13.3.2012 14:56:47)

jasanjala noćas da ih pravim[sm=smiley1.gif] i evo ih nadolaze...ja pravim po receptu od LU, proverena kvaliteta[sm=smiley36.gif]

a i nisam dugo, brate poželili smo

vonavoj -> RE: krofne (30.5.2012 19:33:07)

LU,svaka cast za recept! odlicne su ispale,nema ih vise![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Figaro88 -> RE: krofne (30.5.2012 19:47:04)

Moram da isprobam sutra ove iz rerne,taman je i mm kuci ceo dan.Ja pravim krofne odprilike,sipam brasna u posudu,malo posolim,razbijem par jaja,sipam kvasac razmucen u toploj vodi,jogurt i zamesim testo.Kad naraste onda ga premesim(valjda se tako kaze) i opet pustim da naraste.Onda razvucem,isecem casom i przim.Uvek mi budu extra,baba me naucila da ih pravim tako jos dok sam bila klinka.Valjda joj se smucilo da joj non stop trazim da mi pravi,a obozavam ih[sm=smiley36.gif]

Figaro88 -> RE: krofne (1.6.2012 11:40:38)

Juce sam ih pravila i extra su,samo sto sam ja stavila manje ulja i po mrvicu margarina,mi tako vise volimo.Pola sam punila eurokremom i tako su dobre[sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: krofne (1.6.2012 11:51:59)

e baš ste bezobrazne! pa kako ću ja da smršam kad sve stavljate neke super recepte! [sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif]
Moram i ja ovo da isprobam!

bojanica7 -> RE: krofne (9.12.2012 17:53:58)

evo ponavljam svoj recept da mogu mamike lakse da ga nadju

RECEPT ZA KROFNE
Uzmes dva deci mlakog mleka (vazno da je mlako zbog kvasca), dodas kasiku secera i kvasac i ostavis da stoji desetak minuta.
otom dodas tri deci kisele vode (ili piva), a brasna dodas toliko da prvo mesas varjacom, pa ti se stvrdne toliko da mozes da mesis rukom a da se ne lepi. da, bas tako :) u medjuvremenu stavis kasicicu soli u to testo.
i tako lepo kad si izmesila to testo (a ja bas volim da mesim, nekako je skroz simpaticno, kao kad si mali pa imas plastelin), a to znas jer je jedna lepa smesa koja se ne lepi ni za tu plasticnu ciniju ni za ruku, onda namazes veliku plasticnu ciniju mascu (moze i uljem, al je bolja mast) i stavis u nju to testo. ali treba da bude velika cinija, tako da testo ima mesta da naraste. i onda ostavis da odstoji sat vremena u toploj sobi (kad je hladno, stavis na neki ormar).
posle sat vremena izrucis to testo na sto i premesis ga (e to uglavnom ljudi ne rade pa im ne budu onako lepo rupicaste unutra) dakle, uzmes i mesis jedno dva-tri minuta) i onda vratis u onu ciniiju i opet ostavis da odstoji jedno pola sata do sat.
potom izrucis na sto malo brasna i razvijes oklagijom ili rukom (ja sam rukom) na masu debljine prsta. uzmes casu, umocis u brasno i pravis oblike, koje vadis i stavljas na krpu.
u neku serpu stavis ulja bas dosta, jer treba da plivaju u njoj. i kad bude bilo vrelo, ubacis koliko moze krofni da stane, a pri tome gledas da ubacujes tako da deo koji je bio na krpi bude gore. eto i to je fora... uglavnom kad porumeni ta jedna strana, okrenes na drugu. i onda se prejeeeedes

Braanaa -> RE: krofne (9.12.2012 19:52:59)

bojanice, pa ja ne mogu da docekam sutra da ih pravim... mmm... vec mi krece kiselina hhahahah..[sm=smiley36.gif] Hvala za recept, javljam kako su ispale. [sm=smiley1.gif]

sanjalica978 -> RE: krofne (30.1.2013 19:57:07)

Pravila sam veceras, nisam mogla da odolim. Naravno, Lu hvala sto si me naterala da pravim krofne posle ko zna koliko godina.

viking -> RE: krofne (14.3.2013 23:01:05)

Pravila i ja, provi put u životu. Pravila sam pola mere i od toga bacila pola jer ne jedem krofne (a obožavam ih), i odlične su. Odlične!

Verolina -> RE: krofne (14.4.2013 9:20:17)

Ja pravim danaske za moju celjad u kuci[sm=smiley36.gif]
Javljam utiske.

Sanjica26 RR -> RE: krofne (14.4.2013 10:24:27)

Ja cu danas da pravim posne krofne. Da li neko ima recept?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>