Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 KROFNE IZ RERNE Ne znam zašto se ovako zovu,ali su prelepe su.I vruće,i hladne,i nema greške u pripremi,i izdašne su.... Potrebno: 1/2 litre mleka 250 ml ulja 1 kg brašna 2 žumanca 1 kašika šećera prstohvat soli 1/2 svežeg kvasca 125 gr margarina pekmez od šljiva šećer u prahu Priprema: Sjediniti 2 dl mlakog mleka,šećer,,kvasac i brašno.Ostavi da nadođe. Pola kilograma brašna,ulje,preostalo mleko,žumanca,prstohvat soli i nadošlu masu -pomešaj.Dodaj ostatak brašna i zamesi. Ostavi da nadođe -oko pola sata.Premesi.Ostavi još pola sata.Razvij što tanje i velikom čašom vadi krugove,stavi pekmez,preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom.Ređaš u pleh.Na svaku staviš po malo parče margarina. Pečeš 20-25 minuta na 180 stepeni u rerni koja je prethodno zagrejana.Posuti šećerom u prahu. Obavezno probajte!Prijatno! IZVORNA PORUKA: vonavoj mmmmm...zanimljivo,u rerni se pece i gotov posao,a ne onako da ode puno ulja! IZVORNA PORUKA: nina26 preklopi na pola i krajeve spajaj tako što izbockaš viljuškom ja ovo ne razumem uvek mi je najteze to spajanje... IZVORNA PORUKA: Lu RR Ovako; IZVORNA PORUKA: Tea2 Stavis krug na ruku,stavis fil,poklopis na pola,stavis na radni sto i krajeve pritisnes viljuskom od kraja do kraja-izgleda kao piroska. IZVORNA PORUKA: Tea2 Bravo , lu!
< Poruku je uredio Lilly RR -- 14.10.2011 0:17:35 >