serpica
|
IZVORNA PORUKA: branki kad ovaj moj boza odraste i kad ga osposobim da bude covek,ima da napisem knjigu-kako smo odgajali bozidara. pored svega,sad mu je jos i ruka u gipsu.u subotu vece skakao po krevetu i kako je skakao i padao,lose pao na rucni zglob i nagnjecio ga.ja,reko,nije nista,proci ce,malo samo istegao.juce ceo dan stedi tu ruku i nista ne radi njome i ne da da mu je diram,malo oteceno.danas ga odvedem kod ortopeda,racunam rutinski,nije nista,ali kao da pogleda i da mi on kaze da nije nista.posalju ga na snimanje i...mora gips,cela ruka,3-4 nedelje.toliko je vristao tamo,jedva su uspeli da mu stave gips,njemu ne mozes da objasnis da mora da bude miran i da stvarno ne boli nista.sav se istraumirao...nemam pojma kako cemo izgurati 3 nedelje,ali stvarno..i sta da radim za vrtic,da ne ide?posto kod logopeda i defektologa sam mislila da ga vodim..samo problemi neki.. Branki ako se secas prosle godine kad sam se porodila i dok sam jos bila u bolnici mladja cerka je polomila nogicu.zapravo je mm vozio na bickli i ona je gurnula nogu u tocak,cela podkolenica joj je bila smrskana,da zlo bude vece lekari su samo stavili longetu i rekli da dodjemo za dve nedelje.na tom pregledu ustanovili su da nije lepo srasla kost i sledila je operacija.Najgore od svega je sto nisam mogla da budem sa njom jer me bebac cekao kod kuce.Posle intrevencije nogica jos 6 nedelja u gipsu a nakon skidanja smo ucili da hodamo ponovo,bilo je jezivo,nakoj toga jos 4 nedelje fizikalna terapija.Na stopalu je imala prolaznu ranu od zica tocka pa je ta rana dodatno otezavala oporavak. Evo nakon 10 meseci od povrede ona trci ko da nista nije bilo,hvala bogu,oziljak je ostao,ali to je najmanja briga. Htela sam da ti kazem da je muka velika,znam,ali samo vreme moze da ti pomogne,budi strpljiva sa njim,moras tako,mi nismo isli u wc kako treba,a boga mi se nismo ni oupali posteno 4 meseca.Ali ssve prodje,drzi se...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|