dorina -> RE: Koliko ste se ugojile u trudnoći sa blizancima? (6.1.2009 13:10:41)
|
I ja sam bila jako zabrinuta zbog istog problema ali vremenom se pomiriš. Uzmi u obzir da imaš dvije bebe, dvije placente, dvije amnionske tečnosti (najviše je krajem osmog mjesec po čitav litar), puno veća materica nego sa jednom bebom, pa onda uvećane dojke, pa bar 1.5 litara krvi više nego inače, još ako zadržiš više tečnoti to ti dođe na tih famoznih 15kg bez nabacivanja masnog tkiva [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ja sam imala bar 7 kg viška kad sam zatrudnila pa sam zato dobila sada manje. Sve zavisi od konstitucije, uhranjenosti....ti si sigurno bila mršavija u startu. Sada sam u 32.nedelji i do sada sam dobila nekih 10-11kg, i obim struka mi je 110cm. Opet obim struka i oblik stomaka zavisi od mnogo faktora....konstitucije, visine, stanja trbušnih mišića i materice, položaja beba i sl. Sve se to kasnije sredi, sada je samo bitno da naše blizance donesemo zdrave na svijet.
|
|
|
|