Drage trudnice pridružujem se mnogo ste me nasmejale u prethodnim postovima. Ja sam jedna starija trudnica(38) u 17 nedelji.
Htedoh da vam se izjadam. Izuzetno pazim šta jedem i to: Povrće paprika ( jedino je ne ljuštim),paradajz, krastavac i luk. Oprano u vreloj vodi i ponekad u sodibikarboni. Voće u vreloj vodi oljušteno. Sve pasterizovano mlečno. Meso prepečeno ili kuvano po 2 h. Tirolska šunka kuvana 2h najduže čuvana 2 dana posle je MM jede. Elem, svi znaju koliko se čuvam i onda sl.situacija. Mm kupio pavlaku a nije gledao da li je pasterizovana njega je u tom momentu privuklo 10% mm da se on ne bi dalje debljao jer je gori od trudnice. Pojela sam 3 kom pavlake za par dana i slučajno pogledam piše fermentisana ali ne da je pasterizovana 🤔 Jedva ohladila od tog slučaja odemo kod njegove sestre na ručak koja ima troje male dece i ja uzmem samo testeninu i salatu i pitam koji je sir. Kaže feta. Ja pitam jel pasterizovana računam ina troje male dece, kaže jeste pobogu. Pojedem ja dva parčeta i koju maslinu bez mesa. I sklanjamo hranu kad ja vidim fetu u pakovanju na merenje, šok. Odmah sam je pitala, kaže pa i feta i masline su na merenje ali pošto je iz radnje to je pasterizovano zar ne??
I tako sam opet bila par dana u histeriji i sad malo dođoh sebi. Šta mislite da li preterujem sa ishranom?
|