RE: Šta NE jedete u trudnoći? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Ishrana trudnice

Poruka

viking -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (1.11.2013 20:58:13)

Ma da, nije strašno popiti čašu vina ili piva tu i tamo, ali ja sam to potpuno izbacila zbog šećera, alkoholna pića su puna šećera.

Ivanka 75 -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (1.11.2013 21:00:08)

Pošto ja u trudnoći nisma imala ni mučnine niti sam povraćala najviše me bio strah da ne pojedem nešto to bi ih moglo izazvati (a inače nisam sklona tome).

Torbica -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (1.11.2013 21:09:20)

Ma to za alkohol je sledeca prica...on prolazi kroz posteljicu i u plod jer je liposolubilan, i nezgodno je to sto fetus/beba nema mehanizam kao odrasli da eliminise alkohol, fale enzimi za detoksikaciju. Pa onda taj alkohol ostaje duze tu gde jeste i na taj nacin pravi ostecenje. Naravno, nece nikome biti nista od po koje case tu i tamo, ali nekako nisam...

smeško -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.11.2013 17:15:13)

Nisam izbacila ništa od jaja, sira i sl. To su mi bitne namirnice u ishrani. Izbacila sam kafu, sokove, slatko, prženo i masno svakako ne jedem,... Alkohol i ne volem, pa nisam imala šta od toga da izbacim,...Ne mogu da se setim šta sam još ,,smanjila''. Ah, da. Izbacila sam pušače iz kuće![sm=smiley36.gif] Pušači smeju da dolaze kod nas, ali ne smeju da zapale cigaretu! Šta ću, nisam pušač pa ih ne razumem.[sm=smiley13.gif]

pipi_coco -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.11.2013 17:54:36)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Majko mila crći ću od gladi [sm=jezicek.gif]

Taman sam isto pomislila kad nabasa na ovu temu hahahahhaah[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

viking -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.11.2013 18:49:16)

Ovo nikako ne treba izbaciti, naročito u trudnoći jer su to važni izvori proteina, jedino treba povesti računa i ne jesti jela koja sadrže živa jaja i ne treba kupovati sireve na pijaci.

IZVORNA PORUKA: smeško

Nisam izbacila ništa od jaja, sira i sl. To su mi bitne namirnice u ishrani. Izbacila sam kafu, sokove, slatko, prženo i masno svakako ne jedem,... Alkohol i ne volem, pa nisam imala šta od toga da izbacim,...Ne mogu da se setim šta sam još ,,smanjila''. Ah, da. Izbacila sam pušače iz kuće![sm=smiley36.gif] Pušači smeju da dolaze kod nas, ali ne smeju da zapale cigaretu! Šta ću, nisam pušač pa ih ne razumem.[sm=smiley13.gif]

dijana1* -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.11.2013 18:51:50)

Samo ne treba ni preterivati sa jajima, i bolje ih je kuvati nego peci[sm=smiley1.gif]

viking -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.11.2013 19:03:28)

Ne treba preterivati ni u čemu, to se valjda već podrazumeva [sm=smiley1.gif]

smeško -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.11.2013 20:23:26)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ne treba preterivati ni u čemu, to se valjda već podrazumeva [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley20.gif]

dunja RR -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (22.1.2014 21:25:53)

A ovo za jaja se meni nekako podrazumeva, i totalno sam se zbunila kada mi je jedna RR trudnica rekla da u Frontu redovno daju za klopu trudnicama živa jaja, jao sada se ne sećam da li zbog gvožđa ili čega. I ne znam da li svima ili samo onim trudnicama kojima je gvožđe slabije. Ali opet, nekako, živa jaja u trudnoći [sm=smiley11.gif] Koliko se sećam radilo se o starijim trudnoćama, ali ne znam od kog meseca to primenjuju ..

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ovo nikako ne treba izbaciti, naročito u trudnoći jer su to važni izvori proteina, jedino treba povesti računa i ne jesti jela koja sadrže živa jaja i ne treba kupovati sireve na pijaci.

dunja RR -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.2.2014 13:02:41)

Da li je neka od vas jela konjsko meso u trudnoći?

Mm kupio danas konjske kobasice, sada sam malo istražila po netu, pa bih u toku nedelje kupila mleveno konjsko da napravim japrak (sarmice od raštike) jer imam raštiku u zamrzivaču. Raštika je puna gvožđa a konjetina i vožđa i proteina, pa mi zvuči dobro. Doduše, još mi je gvožđe dobro, ali padaće sigurno kasnije, pa da malo predupredim ..

milicicak -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.2.2014 13:08:28)

Dunja, ja sam u trudnici jela konjsko meso makar jednom nedeljno i krvna slika mi je bila konjska :) pre trudnoce sam bas imala problema sa malokrvnoscu.
Inace, konjsko meso mi je bilo i jedno od prvih mesa koje sam uvela detetu. A i sad uglavnom koristim konjetinu kad pravim musaku :)

dunja RR -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.2.2014 17:07:46)

Hvala ti puno!

Počeću i ja sada, eto sa sarmicama, pa da predupredimo pad gvožđa koji sledi u narednim mesecima ;)

17 joka -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (2.2.2014 17:23:47)

Konjsko meso moze samo da pomogne da steti nece zato Dunjice uzivaj[sm=bravo.gif]

Kata90 -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (21.10.2014 15:28:08)

Izbegavam jaku hranu,jer mi se posle jako nadime stomak i ne osecam se dobro....a sem toga sve jedem i ne biram[sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (22.10.2014 10:17:55)

Jedem sve isto kao i pre trudnoce, i nista mi se od hrane nije ogadilo..jos uvek [sm=smiley36.gif]

bubulence -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (22.10.2014 10:51:58)

malo mi smrducka meso ali ga jedem. evo bas mi je pilence u rerni [sm=smiley36.gif].
uglavnom jedem sve...

jovicaa -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (22.10.2014 10:57:52)

i meni se gadi malo meso, ali ga jedem[sm=smiley36.gif]
i ne prija mi bas preteska hrana, juce sam pravila prebranac, jedva sam ga svarila.

pipi_coco -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (3.12.2015 20:42:36)

Meni dr rekao da izbjegavam suho meso, zbog prevše soli koju sadrži, a ja ga baš vooooolim [sm=smiley13.gif]

Jedete li vi te suhoesnate proizvode u trudnoci?

MAMAMAJ -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (3.12.2015 22:59:50)

Pipi, ja to nešto slabo preferiram, ali sam se oko slave baaaaaš nakrkala pršute. [sm=smiley36.gif]
Ja u prvoj trudnoći nisam mogla da podnesem piletinu, i neko vreme posle porođaja.
Povraćala sam na pomisao na miris piletine. [sm=zmeden.gif]

Animsaj9 -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (3.12.2015 23:18:46)

Ja jedem sveee, kao i pre, i u istoj količini, jedino što mi nekad smeta je crni luk ako ga ima i salati.

sonyasha -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (3.12.2015 23:33:25)

U trudnoći sa V sam sve klopala, i sve mi je prijalo, meso i pomorandže najviše!
Sada sa Budom, ne jedem mleveno meso, od domaće supe, graška imam gorušicu tri dana, nisam mogla šljive, grožđe, jaja, sir, ne smem pasulj, gadi mi se pašteta...[sm=smiley36.gif] ludo i nezaboravno!

emicaa -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (4.12.2015 8:47:58)

Ništa što ima friška jaja u sebi,meso koje nije do kraja pečeno,prženo,suhomesnate proizvode,tunjevinu iz konzerve,one budjave sireve(njih ne jedem nikad).Suhomesnato obažavam inače pa nekad prekršim pravilo pa pojedem malo [sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (4.12.2015 8:58:56)

Sveza jaja inace ne jedem. Budjave sireve samo u trudnoci izbegavam.
U prosloj trudnoci sam retko jela suhomesnate proizvode a u ovoj jedem skoro sve. Sta skoro jedem ama bas sve sto mi padne pod ruku[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: Šta NE jedete u trudnoći? (4.12.2015 9:06:50)

Meni je dr rekla da ovo ne jedem u trudnoći i pokušavam ispoštovati,jedino su mi suhomesnati problem [sm=smiley36.gif] i poželila sam brownies ali izdržaću [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>