Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 1.11.2013 20:58:13
|
|
|
|
viking
|
Ma da, nije strašno popiti čašu vina ili piva tu i tamo, ali ja sam to potpuno izbacila zbog šećera, alkoholna pića su puna šećera.
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 1.11.2013 21:00:08
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Pošto ja u trudnoći nisma imala ni mučnine niti sam povraćala najviše me bio strah da ne pojedem nešto to bi ih moglo izazvati (a inače nisam sklona tome).
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 1.11.2013 21:09:20
|
|
|
|
Torbica
|
Ma to za alkohol je sledeca prica...on prolazi kroz posteljicu i u plod jer je liposolubilan, i nezgodno je to sto fetus/beba nema mehanizam kao odrasli da eliminise alkohol, fale enzimi za detoksikaciju. Pa onda taj alkohol ostaje duze tu gde jeste i na taj nacin pravi ostecenje. Naravno, nece nikome biti nista od po koje case tu i tamo, ali nekako nisam...
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.11.2013 17:15:13
|
|
|
|
smeško
|
Nisam izbacila ništa od jaja, sira i sl. To su mi bitne namirnice u ishrani. Izbacila sam kafu, sokove, slatko, prženo i masno svakako ne jedem,... Alkohol i ne volem, pa nisam imala šta od toga da izbacim,...Ne mogu da se setim šta sam još ,,smanjila''. Ah, da. Izbacila sam pušače iz kuće! Pušači smeju da dolaze kod nas, ali ne smeju da zapale cigaretu! Šta ću, nisam pušač pa ih ne razumem.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.11.2013 17:54:36
|
|
|
|
pipi_coco
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Majko mila crći ću od gladi Taman sam isto pomislila kad nabasa na ovu temu hahahahhaah
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.11.2013 18:49:16
|
|
|
|
viking
|
Ovo nikako ne treba izbaciti, naročito u trudnoći jer su to važni izvori proteina, jedino treba povesti računa i ne jesti jela koja sadrže živa jaja i ne treba kupovati sireve na pijaci. IZVORNA PORUKA: smeško Nisam izbacila ništa od jaja, sira i sl. To su mi bitne namirnice u ishrani. Izbacila sam kafu, sokove, slatko, prženo i masno svakako ne jedem,... Alkohol i ne volem, pa nisam imala šta od toga da izbacim,...Ne mogu da se setim šta sam još ,,smanjila''. Ah, da. Izbacila sam pušače iz kuće! Pušači smeju da dolaze kod nas, ali ne smeju da zapale cigaretu! Šta ću, nisam pušač pa ih ne razumem.
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.11.2013 18:51:50
|
|
|
|
dijana1*
|
Samo ne treba ni preterivati sa jajima, i bolje ih je kuvati nego peci
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.11.2013 19:03:28
|
|
|
|
viking
|
Ne treba preterivati ni u čemu, to se valjda već podrazumeva
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.11.2013 20:23:26
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Ne treba preterivati ni u čemu, to se valjda već podrazumeva
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 22.1.2014 21:25:53
|
|
|
|
dunja RR
|
A ovo za jaja se meni nekako podrazumeva, i totalno sam se zbunila kada mi je jedna RR trudnica rekla da u Frontu redovno daju za klopu trudnicama živa jaja, jao sada se ne sećam da li zbog gvožđa ili čega. I ne znam da li svima ili samo onim trudnicama kojima je gvožđe slabije. Ali opet, nekako, živa jaja u trudnoći Koliko se sećam radilo se o starijim trudnoćama, ali ne znam od kog meseca to primenjuju .. IZVORNA PORUKA: viking RR Ovo nikako ne treba izbaciti, naročito u trudnoći jer su to važni izvori proteina, jedino treba povesti računa i ne jesti jela koja sadrže živa jaja i ne treba kupovati sireve na pijaci.
< Poruku je uredio dunja RR -- 22.1.2014 21:56:11 >
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.2.2014 13:02:41
|
|
|
|
dunja RR
|
Da li je neka od vas jela konjsko meso u trudnoći? Mm kupio danas konjske kobasice, sada sam malo istražila po netu, pa bih u toku nedelje kupila mleveno konjsko da napravim japrak (sarmice od raštike) jer imam raštiku u zamrzivaču. Raštika je puna gvožđa a konjetina i vožđa i proteina, pa mi zvuči dobro. Doduše, još mi je gvožđe dobro, ali padaće sigurno kasnije, pa da malo predupredim ..
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.2.2014 13:08:28
|
|
|
|
milicicak
|
Dunja, ja sam u trudnici jela konjsko meso makar jednom nedeljno i krvna slika mi je bila konjska :) pre trudnoce sam bas imala problema sa malokrvnoscu. Inace, konjsko meso mi je bilo i jedno od prvih mesa koje sam uvela detetu. A i sad uglavnom koristim konjetinu kad pravim musaku :)
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.2.2014 17:07:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala ti puno! Počeću i ja sada, eto sa sarmicama, pa da predupredimo pad gvožđa koji sledi u narednim mesecima ;)
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.2.2014 17:32:01 >
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 2.2.2014 17:23:47
|
|
|
|
17 joka
|
Konjsko meso moze samo da pomogne da steti nece zato Dunjice uzivaj
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 21.10.2014 15:28:08
|
|
|
|
Kata90
|
Izbegavam jaku hranu,jer mi se posle jako nadime stomak i ne osecam se dobro....a sem toga sve jedem i ne biram
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 22.10.2014 10:17:55
|
|
|
|
wivern
|
Jedem sve isto kao i pre trudnoce, i nista mi se od hrane nije ogadilo..jos uvek
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 22.10.2014 10:51:58
|
|
|
|
bubulence
|
malo mi smrducka meso ali ga jedem. evo bas mi je pilence u rerni . uglavnom jedem sve...
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 22.10.2014 10:57:52
|
|
|
|
jovicaa
|
i meni se gadi malo meso, ali ga jedem i ne prija mi bas preteska hrana, juce sam pravila prebranac, jedva sam ga svarila.
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.12.2015 20:42:36
|
|
|
|
pipi_coco
|
Meni dr rekao da izbjegavam suho meso, zbog prevše soli koju sadrži, a ja ga baš vooooolim Jedete li vi te suhoesnate proizvode u trudnoci?
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.12.2015 22:59:50
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Pipi, ja to nešto slabo preferiram, ali sam se oko slave baaaaaš nakrkala pršute. Ja u prvoj trudnoći nisam mogla da podnesem piletinu, i neko vreme posle porođaja. Povraćala sam na pomisao na miris piletine.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.12.2015 23:18:46
|
|
|
|
Animsaj9
|
Ja jedem sveee, kao i pre, i u istoj količini, jedino što mi nekad smeta je crni luk ako ga ima i salati.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.12.2015 23:33:25
|
|
|
|
sonyasha
|
U trudnoći sa V sam sve klopala, i sve mi je prijalo, meso i pomorandže najviše! Sada sa Budom, ne jedem mleveno meso, od domaće supe, graška imam gorušicu tri dana, nisam mogla šljive, grožđe, jaja, sir, ne smem pasulj, gadi mi se pašteta... ludo i nezaboravno!
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 4.12.2015 8:47:58
|
|
|
|
emicaa
|
Ništa što ima friška jaja u sebi,meso koje nije do kraja pečeno,prženo,suhomesnate proizvode,tunjevinu iz konzerve,one budjave sireve(njih ne jedem nikad).Suhomesnato obažavam inače pa nekad prekršim pravilo pa pojedem malo
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 4.12.2015 8:58:56
|
|
|
|
dijana1*
|
Sveza jaja inace ne jedem. Budjave sireve samo u trudnoci izbegavam. U prosloj trudnoci sam retko jela suhomesnate proizvode a u ovoj jedem skoro sve. Sta skoro jedem ama bas sve sto mi padne pod ruku
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 4.12.2015 9:06:50
|
|
|
|
emicaa
|
Meni je dr rekla da ovo ne jedem u trudnoći i pokušavam ispoštovati,jedino su mi suhomesnati problem i poželila sam brownies ali izdržaću
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?