J@n@ -> RE: Inseminacija III deo (26.9.2012 10:23:12)
|
Dimnjacar,[sm=smiley31.gif]!Drzim palceve jako,najjace da ti ova IUI bude uspesna!!!![sm=sloncek.gif] Zeljazeljena,evo mog iskustva mada nije iz Visegradske ali mislim da je manje vise svuda slicno!Prva stvar je da nema lezanja u bolnici,to cak ni privatno ne praktikuju!Negde rade dve inseminaije u razmaku od 24h a negde samo jednu-ne znam od cega to zavisi ali u svakom slucaju to odredjuje doktor!Imaju radno vreme i vikendom ne rade tako da moras moliti vise sile da ti folikuli pucaju samo radnim danima[sm=smiley36.gif]!Moze se desiti da pogresno procene pa ti folikuli vec popucaju-dakle moras biti spremna na sve!Ako radis IUI drzavno pre cele price dr ce ti reci sta moras da odradis-meni je konkretno trazio HSG i histeroskopiju,papa test i kolposkopiju,hormone (od 2-5dc) i progesteron (21dc)!E sad za skoro sve mozes dobiti upute da odradis drzavno-za hormone i neke briseve-moze potrajati pa moze da se desi da nemaju neki reagens a meni je bilo hitno da bih u prvom ciklusu odradila IUI i odradila sam privatno!Kada sam sve to zavrsila i on "detaljno" proucio dogovorili smo se za IUI a pre toga bisevi-cervikalni,vaginalni,hlamidija,ureaplasma,mikroplasma a mm spermogram i spermokulturu i da te rezultate donesem 1dc!Ako je sve sterilno i zadovoljavajuce onda se 1dc dogovrite za stimulaciju-obiceno Klomifen od 2dc ali ima i jacih stimulacija (citam da su neke devojke primale i gonal i ...)-opet to procenjuje doktor!Kada zavrsis sa stimulacijom krece folikulometrija i kada folikuli budu zadovoljavajuce velicine prima se stoperica tj. Pregnyl-to opet dr procenjuje da li ces primiti i od koliko ij i ja sam ga kupila i primila u DZ-ne znam kako je u Visegradskoj! Posle 36h mi je bila IUI-pre IUI je bio UZ da provere da li su folikuli tu,odradili su mi jednu IUI( negde rade dve) i posle toga 30min lezanja i kuci!Sperma je obradjena tom swim up metodom-to takodje zavisi od ustanove u kojoj radis!Dobila sam terapiju Utrogestan i Folnak do vadjenja bete-14dan od IUI a najranije 12-sti!Da im javim rezultat bezobzira kakav je i to je to!!!!!!Nadam se da sam bar amlo pomogla!
|
|
|
|