guppy RR -> Čokoladna eksplozija (3.8.2009 9:38:46)
|
Sastojci: tamni biskvit za tortu (možete praviti sami), sok od jedne narandže, 6 dcl mleka, parfe krema (ima Dr. Oetker ili Podravka) 150 g mascarpone, 120 g čokolade za kuvanje, 100 g lešnika Uputstvo: Hladno prokuvano mleko, parfe kremu i mascarpone ubacite u veću činiju i mešajte mikserom pri najbržoj brzini 4-5 minuta. Čokoladu istopite (na pari, u šerpi - kako vam odgovara). Uzmite posudu sa okruglim dnom i obložite je providnom folijom za hranu ili nekom kesicom, i u posudu izmenično sipajte čokoladni krem i otopljenu čokoladu, dok ne potrošite svu smešu. Stavite u frižider za 2-3 sata. Biskvit natopite sokom od narandže i stvrdnutu čoko masu iz frižidera okrenite na biskvit. Ukrasite lešnicima i servirajte. Vreme pripreme: 50 minuta Više recepata naćićete ovde: RR Recepti <-- KLIK
|
|
|
|