Duškić -> RE: Expres lonac (18.9.2018 10:46:41)
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Ja imam Delimano lonac od 5 l i uz njega manju serpu sa istim poklopcem. A od 9 l imam Berghofer. Sve ih koristim. I imam neki prvi od isto 5 l ali otkad imam Delimano, njega ne koristim. Moja mama ne moze da se nacudi nedeljnoj pilecoj supici koja je gotova za 15-20 minuta, a pritom je bistra kao da se krckala ihaj. Sve zajedno stavim za supicu, odmah i meso i povrce. Meso za glavno jelo uglavnom prvo prokrckam par minuta na maslinovom ulju za kuvanje, nalijem 2 dcl vode sa zacinima koje zelim i zatvorim na 15 minuta. Ohladim poklopac u sudoperi, izvadim meso, ubacim krompir a meso vratim odgore i dolijem jos malo vode, jer tu vec ima masnoce koju je meso pustilo. To zatvorim na 10 minuta i eto ga komplet rucak, kad mi se ne pali rerna. Kod nas najvise prolazi jagnjetina i piletina. Naravno i junetina ali vise deca vole jagnjetinu. Isto tako i kombinacija meso/pirinac. Sve corbice od povrca su za 15-20 minuta gotove. Imam neki recept za cuftice od mesa u paradajz sosu, njima treba 7 minuta. Vecina povrca kao sto su boranija, grasak, mrkva, krompir.. 15 minuta. Krompir ucelo 10 minuta. Pasulj oko 40 minuta, ako sam ga prethodno vece namocila, 30 minuta. Slatki kupus u pardajz soku kuvam pola sata, kiseli isto. Sve kuvam u njemu, bukvalno, jedino ribu jos nisam. Ili on ili rerna! I eto kako uvek moze i neki slatkis da se spremi kad ekspres ustedi bas dosta vremena. [sm=smiley1.gif] Ova zene je stvarno lik. Ja bre ovaj moj ex.lonac moram hitno da ubacim u upotrebu .
|
|
|
|