Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 11.6.2017 13:02:53
|
|
|
|
Duškić
|
Pa mislim da je normalno da unosis sto vise tecnosti i naravno ides vise u wc. A kasnije kad stomacic raste prituska besiku i opet ides cesce
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 11.6.2017 13:29:49
|
|
|
|
Mariya
|
Normalno je. Kao što Duškić kaže, u početku ideš puno puta, pa u drugom tromesečju malo odmaraš i onda u trećem opet ideš milion puta u wc..
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 11.6.2017 14:17:03
|
|
|
|
mama Jo
|
Hehe, pa u pravu ste zene skroz.... a valjda tako naidje neki period brige, kad se samo opteretis bez nekog preteranog razloga. Moram da nadjem nacin da se opustim malo 😊 Ta eserihija u prvoj trudnoci me je bas namucila pa zbog toga odmah i sada mislum na to... a realno toliko se naluvam tecnoscu da je sasvim normalno sto idem cesce na pis-pis 😊😊 tu najvazniju stvar sam zaboravila, hvala Duskuc 😂
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 6.9.2017 22:24:27
|
|
|
|
mama Jo
|
Sada sam u drugom tromesecju i i dalje imam peska u urinu... Kako toga da se resim, plasim se da ne prenesem nesto na bebu pri porodjaju... moja dr mi nista ne daje, samo govori to je normalno 😏
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 6.9.2017 22:49:43
|
|
|
|
Sarav
|
Nemaš šta da preneseš bebi ako je samo pesak u pitanju. Piješ dosta tečnosti, mokri čim osetiš nagon bez odlaganja i to je to. 😉
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 6.9.2017 22:52:08
|
|
|
|
mama Jo
|
Samo pesak...dobro je, ja uvek mislim kako to na porodjaju moze da se prenese... 😊
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 8:30:33
|
|
|
|
krin 40
|
pesak se ne prenosi
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 10:04:17
|
|
|
|
mama Jo
|
😁
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 10:05:37
|
|
|
|
krin 40
|
Nasmejah se
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 23:04:43
|
|
|
|
mama Jo
|
Ali vrvtno kada se ne leci moze da stvori neke druge infekcije koje mogu da se prenesu
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 8.9.2017 8:41:01
|
|
|
|
krin 40
|
Naravno
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 8.11.2017 23:34:57
|
|
|
|
Srecko47E
|
Verovatno mislis da nesto prenese..moze ali samo kandida :)
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 11:25:24
|
|
|
|
mama Jo
|
Da... U prvoj sam imala eserihiju, ali na pocetku trudnoce, pred porodjaj nisam imala nikakvu, opet mi je beba ,,povukla" neku infekciju, 5 dana je imala povisen crp, pa su mi rekli da je to znak neke infekcije s porodjaja najverovatnije...
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:14:48
|
|
|
|
Srecko47E
|
Iako zvuci nelogicno moguce je. Beba pokupi od majke pri porodjaku infekciju ili kandidu.Pravila nema Ja sam srecom eserihiju izlecila pred porodjaj a i kandidu svela na kinimum.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:25:24
|
|
|
|
Maslacak15
|
svasta moze da se prenese na porodjaju. Zato se i rade brisevi pre porodjaja. Beba prolazi kroz kanal, vrlo je logicno. Obavezno raditi bris na streptokoku B za svaki slucaj. On je najcesci uzrok neonatalnog meningitisa.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:32:07
|
|
|
|
mama Jo
|
A ako bris pokaze nesto, jel to onda indikacija za carski?
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:33:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
indikacija je za antibiotike u svakom slucaju. Ima ih gomila koji su bezbedni.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 16:23:49
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 svasta moze da se prenese na porodjaju. Zato se i rade brisevi pre porodjaja. Beba prolazi kroz kanal, vrlo je logicno. Obavezno raditi bris na streptokoku B za svaki slucaj. On je najcesci uzrok neonatalnog meningitisa. To me zanima. Da li se to proverava cb i vb ? I eserihija se vidi na rezultatu urina ili mora ipak urino kultuira jer ja nisam dobila uput za ovo drugo?
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 13.11.2017 12:25:13
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Brisevi pokazu ali se rade pred porodjaj.Ja sam prenela 16 dana i niko mi nije trazio ponavljanje briseva koji su radjeni po ulasku u 9mesec.Nelogicno sasvim. Tu lekari grese.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 13.11.2017 12:26:51
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja isto u prvoj trudnoci nisam pred porodjaj radila, i sad se pitam bas zasto me.nije poslala da radim jer sam na pocetku imala eserihiju, valjda je onda logicno da uradim?
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 13.11.2017 13:07:50
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Ja sam radila privatno ker je po njima jedan bris sasvim ok. Mislim na drzavne ustanove.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 17.11.2017 8:38:30
|
|
|
|
mama Jo
|
Sad sam bas zakazala briseve da uradim, svakako mi je dala terapiju vaginaletama jer imam pojacano belo pranje... nadam se da ce brisevi biti pod kontrolom...
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 17.11.2017 10:32:44
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Odradi ih posle vaginaleta ako imas vremena. Da ne cekas drzavno,mozes i privatno. Dace ti oni stapice,a bris ako neces da ti oni uzimaju mozes i sama pa samo odneses posle. Mada,ja sam cesto rdila bris i naselju u privatnoj lab. Oni su mi uzimali bris,imaju ordinaciju s tim da mi nisu naplacivali tu uslugu.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 17.11.2017 10:34:10
|
|
|
|
mama Jo
|
Aha, e pa super.. Svakako cu uraditi privatno cim zavrsim sa vaginaletama, odradicu i drzavno, to ce mi dr traziti sigurno, ali ovde privatno cu bar brzo dobiti rezultat...
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 1.12.2017 0:28:38
|
|
|
|
Srecko47E
|
I ja sam radila briseve privatno jer drzavno odrade dva puta i to je to. Ovako sam bila mirna Mesecno odradim i ne razmisljam
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?