Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 11.6.2017 13:02:53
|
|
|
|
Duškić
|
Pa mislim da je normalno da unosis sto vise tecnosti i naravno ides vise u wc. A kasnije kad stomacic raste prituska besiku i opet ides cesce
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 11.6.2017 13:29:49
|
|
|
|
Mariya
|
Normalno je. Kao što Duškić kaže, u početku ideš puno puta, pa u drugom tromesečju malo odmaraš i onda u trećem opet ideš milion puta u wc..
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 11.6.2017 14:17:03
|
|
|
|
mama Jo
|
Hehe, pa u pravu ste zene skroz.... a valjda tako naidje neki period brige, kad se samo opteretis bez nekog preteranog razloga. Moram da nadjem nacin da se opustim malo 😊 Ta eserihija u prvoj trudnoci me je bas namucila pa zbog toga odmah i sada mislum na to... a realno toliko se naluvam tecnoscu da je sasvim normalno sto idem cesce na pis-pis 😊😊 tu najvazniju stvar sam zaboravila, hvala Duskuc 😂
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 6.9.2017 22:24:27
|
|
|
|
mama Jo
|
Sada sam u drugom tromesecju i i dalje imam peska u urinu... Kako toga da se resim, plasim se da ne prenesem nesto na bebu pri porodjaju... moja dr mi nista ne daje, samo govori to je normalno 😏
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 6.9.2017 22:49:43
|
|
|
|
Sarav
|
Nemaš šta da preneseš bebi ako je samo pesak u pitanju. Piješ dosta tečnosti, mokri čim osetiš nagon bez odlaganja i to je to. 😉
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 6.9.2017 22:52:08
|
|
|
|
mama Jo
|
Samo pesak...dobro je, ja uvek mislim kako to na porodjaju moze da se prenese... 😊
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 8:30:33
|
|
|
|
krin 40
|
pesak se ne prenosi
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 10:04:17
|
|
|
|
mama Jo
|
😁
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 10:05:37
|
|
|
|
krin 40
|
Nasmejah se
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 7.9.2017 23:04:43
|
|
|
|
mama Jo
|
Ali vrvtno kada se ne leci moze da stvori neke druge infekcije koje mogu da se prenesu
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 8.9.2017 8:41:01
|
|
|
|
krin 40
|
Naravno
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 8.11.2017 23:34:57
|
|
|
|
Srecko47E
|
Verovatno mislis da nesto prenese..moze ali samo kandida :)
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 11:25:24
|
|
|
|
mama Jo
|
Da... U prvoj sam imala eserihiju, ali na pocetku trudnoce, pred porodjaj nisam imala nikakvu, opet mi je beba ,,povukla" neku infekciju, 5 dana je imala povisen crp, pa su mi rekli da je to znak neke infekcije s porodjaja najverovatnije...
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:14:48
|
|
|
|
Srecko47E
|
Iako zvuci nelogicno moguce je. Beba pokupi od majke pri porodjaku infekciju ili kandidu.Pravila nema Ja sam srecom eserihiju izlecila pred porodjaj a i kandidu svela na kinimum.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:25:24
|
|
|
|
Maslacak15
|
svasta moze da se prenese na porodjaju. Zato se i rade brisevi pre porodjaja. Beba prolazi kroz kanal, vrlo je logicno. Obavezno raditi bris na streptokoku B za svaki slucaj. On je najcesci uzrok neonatalnog meningitisa.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:32:07
|
|
|
|
mama Jo
|
A ako bris pokaze nesto, jel to onda indikacija za carski?
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 15:33:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
indikacija je za antibiotike u svakom slucaju. Ima ih gomila koji su bezbedni.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 9.11.2017 16:23:49
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 svasta moze da se prenese na porodjaju. Zato se i rade brisevi pre porodjaja. Beba prolazi kroz kanal, vrlo je logicno. Obavezno raditi bris na streptokoku B za svaki slucaj. On je najcesci uzrok neonatalnog meningitisa. To me zanima. Da li se to proverava cb i vb ? I eserihija se vidi na rezultatu urina ili mora ipak urino kultuira jer ja nisam dobila uput za ovo drugo?
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 13.11.2017 12:25:13
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Brisevi pokazu ali se rade pred porodjaj.Ja sam prenela 16 dana i niko mi nije trazio ponavljanje briseva koji su radjeni po ulasku u 9mesec.Nelogicno sasvim. Tu lekari grese.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 13.11.2017 12:26:51
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja isto u prvoj trudnoci nisam pred porodjaj radila, i sad se pitam bas zasto me.nije poslala da radim jer sam na pocetku imala eserihiju, valjda je onda logicno da uradim?
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 13.11.2017 13:07:50
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Ja sam radila privatno ker je po njima jedan bris sasvim ok. Mislim na drzavne ustanove.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 17.11.2017 8:38:30
|
|
|
|
mama Jo
|
Sad sam bas zakazala briseve da uradim, svakako mi je dala terapiju vaginaletama jer imam pojacano belo pranje... nadam se da ce brisevi biti pod kontrolom...
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 17.11.2017 10:32:44
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Odradi ih posle vaginaleta ako imas vremena. Da ne cekas drzavno,mozes i privatno. Dace ti oni stapice,a bris ako neces da ti oni uzimaju mozes i sama pa samo odneses posle. Mada,ja sam cesto rdila bris i naselju u privatnoj lab. Oni su mi uzimali bris,imaju ordinaciju s tim da mi nisu naplacivali tu uslugu.
|
|
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 17.11.2017 10:34:10
|
|
|
|
mama Jo
|
Aha, e pa super.. Svakako cu uraditi privatno cim zavrsim sa vaginaletama, odradicu i drzavno, to ce mi dr traziti sigurno, ali ovde privatno cu bar brzo dobiti rezultat...
|
|
RE: Urinarne infekcije u trudnoći 1.12.2017 0:28:38
|
|
|
|
Srecko47E
|
I ja sam radila briseve privatno jer drzavno odrade dva puta i to je to. Ovako sam bila mirna Mesecno odradim i ne razmisljam
|
|
|
Anketa
Здрава храна.
пеперутка16
Да ли једете здраво?