Queen Lady -> RE: Mravi! (25.8.2020 13:05:20)
|
IZVORNA PORUKA: Duškić Moja mama vodi borbu sa letecim nekim mravima. Svasta je probala Mi smo ove godine takodje imali problem sa letecim mravima u kuci. Stavljali i sodu i kredu, ali ih je bilo sve vise. I velikih letecih i malih sitnih zute boje. Jedan dan doje neki covek kod nas u firmu, postavlja neke zamke protiv miseva i stavljao neko sredstvo protiv insekata po coskovima. Pitam ja njega jel ima nesto protiv letecih mrava, da ih imam u kuci. Probacu da nadjem papiric na kojem mi je napisao sredstvo protiv mrava. Kupuje se u poljoprivredoj apoteci, mala bocica od 10-20 ml i kosta oko 200-300 din. Suprug kada je isao da kupi, nisu imali taj sto nam je on napisao, ali su mu dali neki drugi, isto mala bocica i ona kosta oko 200-300 din. Cela ta bocica se razmuti u cini mi se 2L vode (pise na bocici) i sa tim se poprskaju mesta na kojima ima mrava. Mi smo sa celom kolicinom poprskali dnevni boravak, hodnik, napolju na dva mesta blizu temelja i plus dali komsiji koji je imao napolju najezdu tih mrava. Od tada da kucnem u drvo nema ih vise. Mi smo u kuci prskali ispod lasjni (ne znam gde ih vi imate) - nam su ispod lajsni izlazili. Za ovaj preparat sto nam je napisao ovaj covek (sto je dolazio u firmu) da se prska 5cm od zida po podu i 5 cm od poda po zidu. Kaze da nije stetno za decu, ali on preporucuje da bar dva sata ne budu u prostoriji u kojoj se prska. Na ovoj bocici sto su dali suprugu umesto te, pise da se poprska i da 2h ne treba da se bude u prostoriji. Mi smo jedan vikend isli u selo, poprskali kada smo krenuli, tako da ceo vikend nismo bili kuci. I od tad ih stvarno vise nema.
|
|
|
|