Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 14:25:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Iz teme: Stomačni virus, jesen 2008: IZVORNA PORUKA: lu TERAPIJSKE INDIKACIJE 1. Proliv i/ili povraćanje Rastvor Orosala 65 se koristi u lečenju od lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje). Tokom prvih 6-12 meseci života prednost ima Orosal, ali se uspešno može dati Orosal 65. Povraćanje je često prva 1-2 sata po započinjanju rehidracije, ali ono nije prepreka za primenu Orosala 65 i obično prestaje tokom narednog perioda rehidracije. Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete uzima Orosal 65 u dozi od 50-100 ml/kg t.m. tokom 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije daje se voda, a odojčetu i majčino mleko u kolicini od 50 ml/kg t.m. Ukoliko stanje normalne hidracije nije uspostavljeno, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu. Pošto je korigovano stanje dehidracije, primena Orosala 65 se nastavlja u dozi održavanja koja iznosi 10 ml/kg t.m. za svaku prolivastu stolicu. Paralelno sa fazom održavanja stanja hidracije, počinje i realimentacija deteta. Odojčetu mlađem od 3 meseca faza održavanja stanja nakon rehidracije se ne sprovodi Orosalom 65, nego vodom, čajem i majčinim mlekom, odnosno odgovarajucom mlečnom formulom. Rehidracija i održavanje stanja normalne hidratisanosti veće dece i odraslih bazira se na sličnom principu i srazmerno većem unosu Orosala 65 koja se kreće od 1-3 l/24 časa, pa i više. Teški oblici dehidracije zahtevaju intravensku nadoknadu tečnosti. 2. Realimentacija deteta sa akutnim enterokolitisom-razblaženje mlečne formule Orosalom 65. 3. Prevencija i korekcija gubitka tečnosti kod opekotina. 4. Nadoknada potreba u vodi i elektrolitima sondom u bolesnika u komatoznom stanju u sklopu povrede CNS. 5. Gastrointestinalna "rehabilitacija
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 14:26:27
|
|
|
|
Lilly*
|
Tasho, je li to taj prah koji si spominjala da nosiš na more? Baš sam te htela pitati kako se zove
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 14:30:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, mislim da se pravi u 1/2 ili 1 litar vode, i može da se koristi 24h. Toliko je slan i gadan, da ja nikada nisam uspela da popijem sve. Kako ga uzimam ja? Imam čašu sa vodom, imam čašu sa OROSAL-om. Svakih 10 min popijem 2 gutljaja OROSAL-a, i pola čaše vode. Kako ga dajem Luki? U flašicu sa sokom sipam malo orosala (recimo da 1/4 tečnosti bude OROSAL), ostatak budu sok i voda. Ima da se kupi i HIPP-ov sokić od šargarepe (mislim da je HIPP-ov) sa OROSALOM. Da se razumemo - nema teorija da bih ga progutala. A ni Luka.
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 15:08:45
|
|
|
|
Lilly*
|
Sad nisam sigurna, jel ga pijete preventivno, ili po potrebi
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 15:10:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Po potrebi. To je ako dete ima proliv, pa da ne dehidrira. A ako si ti mislila na ProbioKid Immuno, pogledaj u temi Probiotici.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 31.7.2009 15:11:10 >
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 15:13:57
|
|
|
|
Lilly*
|
Šta da ti kažem, prsti brži od pameti Kada sam već poslala poruku, pročitala sam tvoju još jednom pažljivo i videla "na 10 min." znači da nikako ne može biti preventivno
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 15:15:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Preventivno ležim u krevetu i pijem Orosal na svakih 10 min. To mi je omiljena zanimacija na moru.
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 31.7.2009 15:30:07
|
|
|
|
Lilly*
|
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 1.8.2009 8:28:04
|
|
|
|
mamanp
|
Ja sam mojima davala Orosal, ali on ima groooooooozan ukus tako da sam presla na Humanin Elektrolit. Pitkiji je i moja ga deca radije piju nego Orosal.
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 1.8.2009 9:56:36
|
|
|
|
MERYEN
|
IZVORNA PORUKA: mamanp Ja sam mojima davala Orosal, ali on ima groooooooozan ukus tako da sam presla na Humanin Elektrolit. Pitkiji je i moja ga deca radije piju nego Orosal. Ja ne znam sta je gore,orosal ili humana elektrolit-uzasno je i jedno i drugo
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 1.8.2009 11:35:34
|
|
|
|
mamanp
|
U pravu si, ali moras priznati da ipak Elektrolit ima malo bolji ukus. Ima onaj obicni i sa ukusom banane.
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 30.5.2011 14:36:49
|
|
|
|
Shishica
|
Ako nemate Orosal, umesto njega spremite sami: * 1.l vode * 8. ravnih kasikica secera * 1/2 kasikice soli
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 26.12.2011 22:54:04
|
|
|
|
madre
|
bogdan vec dva dana ima proliv... trebalo je danas da mu na 5 minuta dajem po kasicicu orosala! i tako 4 sata! kako ste vi to radile? to je prosto nemoguca misija otima se, sve iz usta vrati, nece da proguta, pljune...
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 26.12.2011 22:56:26
|
|
|
|
Vika
|
Orosal je baš gadnog ukusa ali imaš Humana elektrolite, iste namene a mnogo ukusnije -ja sam sipala u mlaku vodu i davala iz flašice sa kljunom, često i po malo i super je pio
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 26.12.2011 23:00:09
|
|
|
|
isidora88
|
ja sam mateji spricem davala,ivancic i sinovi proizvodi neki rehidra ili tako nesto,sa ukusom jagode,mateja je to uglavnom hteo da pije bez problema
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 27.12.2011 10:18:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Mešala sam Orosal u sok, u vodu, u kašice... u sve i tako ga je unosio. Ako mu ponudim čist, tera ga na povraćanje.
|
|
|
|
RE: OROSAL (prah za rehidrataciju) 27.12.2011 12:42:55
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: madre bogdan vec dva dana ima proliv... trebalo je danas da mu na 5 minuta dajem po kasicicu orosala! i tako 4 sata! kako ste vi to radile? to je prosto nemoguca misija otima se, sve iz usta vrati, nece da proguta, pljune... Mešala sam u ohlađen čaj i davala u flašicu (trening čašu).
|
| Stranica: [1] |
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?