mihi -> RE: Pampers pelene (15.12.2011 12:04:47)
|
IZVORNA PORUKA: Zena a Mahatma MOram i ovde da kažem: Mi koristimo samo pamučne pelene i dobijamo samo pohvale od svih lekara i sestara na koje niđemo. Na prvom pregledu doktorica nam je otvoreno rekla da nikada više nije bilo alergija i infekcija. Kaže infekcije su jake kod devojčica, a kod dečaka se sumnja da će biti velikih problema sa plodnošću, zbog pregrejavanja. Prijatelji koji su koristili uglavnom su imali neki problem tokom godina, e.coli, candida a o osipima da ne pričam... mi za sada nikakvo crvenilo :D Sada mi je žao što sam u porodilištu dozvolila da me ubede da koristim plastične pelene. Većina ljudi se vadi na veliki posao oko pamučnih pelena, ali evo ja sama vodim računa o detetu i stignem sve da operem, opeglam (1h-svako drugo veče) a imam samo osećaj zadovoljstva kad ga previjem u nešto prirodno. Odluku sam donela kako zbog toga kako sam se ja osećala u toj šugavoj hemiji tako i zbog ekologije. IPAK, na kraju krajeva mi moramo da vodimo računa kakvu planetu ostavljamo svojoj deci. A misliš da se u pamučnim testisi ne pregrejavaju, mislim da je ta teorija netačna.
|
|
|
|