Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 25.3.2015 11:13:56
|
|
|
|
Modessty
|
sve se uči i vežba pa i sedenje. Iva možda mu treba da još ojača mišiće leđa.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 25.3.2015 13:17:02
|
|
|
|
ivaMark
|
On se sa pet meseci i neki dan okrenuo sa ledja na stomk i odmah i sa stomaka na ledja, sada se stalno vrti....gmize kao glista dize dupe a glava mu je dole ili se podigne na rukice a dupe je dole Videcemo...
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 16.7.2015 11:03:41
|
|
|
|
Ana13
|
Zabica je pre par dana sama sela iz puzeceg polozaja i sad to lagano radi na svim podlogama kao da je odrasla
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 17.7.2015 11:39:01
|
|
|
|
Anarunika
|
Mi smo stigli do pet i po meseci i okrećemo se u oba smera,i pokušavamo da se dignemo u sed. A u nedavnoj konsultaciji sa doktorom saznala sam da je sada period za sedenje od 8,5 do 11 meseci.Misli se naravno na skroz samostalno sedenje.A proveru da li je dete spremno za sedenje rade tako što ga stave u onaj preklopljeni položaj sa rukicama oslonjenim pored i onda ako se dete raduje to je to. Ako se samo prevrne na stranu onda nije još vreme. Ali mislim da niko nije toliko strpljiv da čeka 8,5 meseci da bi dete počelo da sedi ako je ono spremno i ranije.Makar je meni smor da čekam toliko dugo. mi već po malo vežbamo ali ništa na silu naravno.
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 17.7.2015 22:11:33
|
|
|
|
branki*
|
Nama je sad dr na sistematskom sa 6 meseci rekla da je stavljamo svakog dana u sedeci polozaj po desetak min.ja bas i ne praktikujem,stavljam je ponekad i to malo.sama ce ona to,ne sumnjam.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 17.7.2015 22:20:14
|
|
|
|
vikiveki
|
I ja sam moje sa 6 meseci počela da stavljam da sede,onako postepeno
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 18.7.2015 17:28:25
|
|
|
|
wivern
|
Mi smo poceli da sedimo sa osam meseci, nisam ga silila pre toga niti stavljala da sedi dok on sam nije poceo da daje znake. Bitno da je on meni ok, zdrav i prav, a to kad ce sedeti, prohodati, progovoriti i ostalo me ne zanima. Ne jurimo medalju.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 18.7.2015 17:33:07
|
|
|
|
mila83
|
Tako je Wiw.Moji su jako rano poceli sami da se dizu u sedeci stav,kazu da treba pratiti dete kad bude spremno da samo sedi pa pustati polako.Ali ja nisam.Milica je sa 4,5 meseca znala sama da se uspravi u sedeci iz lezeceg,ja bih joj drzala ispravljene noge uz krevet,bas je bila zilava.ali svejedno.Posle punih 6 meseci sam pocela polako ,malo u krilu,pa uz jastuke...Sa 8 punih meseci su mi svo troje lepo i stabilno sedeli sami,sto je i po preporuci pedijatara.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 22.8.2015 18:33:49
|
|
|
|
branki*
|
da se ubelezim boka je pre nedelju dana sa tacno 7 meseci sama se uspravila iz lezeceg u sedeci polozaj.sad se usparavlja da sedi stalno.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 25.8.2015 15:41:00
|
|
|
|
Anarunika
|
Bravo za vas Branki! I mi napredujemo iz dana u dan,ali još ne zna sama da sedne. Za koji dan će sedam meseci. Sada baš gledala Akijeve i Ikine slike iz tog perioda oni već uveliko sedeli. Žilavci mali. Sve sam pozaboravljala kako šta ide. A i šta ima da pamtim,što kaže Branki sami će oni sve to kada budu spremni
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 14.12.2015 21:19:57
|
|
|
|
*milica*
|
Ja sam u dilemi... Vule sa vec neko vreme iz polulezeceg dize. Kad mu dajem mleko da pije dignem ga na jastuk u polulezeci i on pokusava da se digne. Pitala sam dr i on kaze da sve sto pokusava sam da ga pustim ali da ne preterujemo.Bili smo na uz kukova i to je u redu. Inace, on za 6 dana puni 4 meseca i realno je rano za sedenje
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 14.12.2015 21:21:49
|
|
|
|
branki*
|
Jeste rano da ga ti sama stavljas u sedeci,ali to sto se on odize sam je skroz ok,vezba!neka.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 14.12.2015 22:08:23
|
|
|
|
dddaca
|
Jeste rano. Nama su rekli da posle 6 meseci mozemo da je stavljamo u sedeci polozaj, i pre toga nismo ni pokusavali. Desavalo se da u lezaljci sama sedne iz polusedeceg i tad je nisam dirala, pustala sam je da vezba sama misice. Kada bih joj menjala pelene, drzala sam je za rucice kako bi se sama podizala, tako da mi beba od 5.-6 meseca radi trbusnjake Samostalno je sela tek sa oko 8 meseci
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 15.12.2015 13:12:58
|
|
|
|
bojana92
|
Milice jos je rano,tek sa 6 meseci mogu da se stave u polozaj za sedenje,tako je nama doktor savetovao.
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 15.12.2015 13:36:22
|
|
|
|
adulence
|
Zenw a da vas pifam,kada bebama moze da se podigne naslon na kolicima,za jedan,znaci ne u sedeci,nego onaj prvi posle lezeceg,ja sam totalno sve zaboravila,kao da pre R nisam imala dete...
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 15.12.2015 15:35:23
|
|
|
|
branki*
|
Ja sam dizala letos,u junu kad je boka imala pet meseci,to znam,a pre toga nisam,mizda moze,ali ja nisam.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 15.12.2015 16:55:58
|
|
|
|
dddaca
|
Nama su sa 4.5 meseca nakon pregleda kukica rekli da moze da se podigne naslon u polusedeci
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 31.12.2015 21:21:18
|
|
|
|
amelia
|
Drage moje moj A puni za dva dana 4 meseca dali mogu da mu uspravim ono na kolicu sto se dize pozadi u polulezecem polozaju jer on sam sa napinje celo vreme hoce da ustane no naravno ne moze kada je skroz u lezecem polozaju.. al barem pravi trbusnjake mrzi me da iscitam temu a nemam ni toliko vremena
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 31.12.2015 21:46:53
|
|
|
|
dddaca
|
On tako vezba misice i priprema se za sedenje. Videces i kad budes podigla naslon i dalje ce se vuci da sedne . Mi smo cekali da nam dr da zeleno svetlo nakon pregleda kukica
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 31.12.2015 21:53:55
|
|
|
|
amelia
|
dddaco a kad se radi sledeci uz kukuva? Mi smo radili samo kad smo izasli iz porodilista imao je nedelju dana.juce smo bili na kontroli zaboravila sam da je pitam.inace ja probam da mu uzdignem ali kao sto kazes i dalje se napinje zeli da sedne na guzu
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 31.12.2015 22:08:01
|
|
|
|
dddaca
|
Mi smo prvi radili sa mesec dana, a sledeci joj je bio zakazan u 4. mesecu. Ne znam da li je tako i u drugim gradovima. Koliko polozaja ti imaju kolica?
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 31.12.2015 22:11:04
|
|
|
|
emicaa
|
Amelia ovde kukove gledaju samo jednom,sa mjesec dana,možda je i kod vas tako.Ja sam Dori pidigla kad je imala 4-5 mjeseci.
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 1.1.2016 1:31:28
|
|
|
|
amelia
|
Hvala emice sacekacu i ja barem mesec dana jer muslim da je jos uvek mali
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 1.1.2016 13:38:14
|
|
|
|
dddaca
|
Amelia prati ga, pa ako ti se ucini da je dovoljno jak da ne klizi na levo ili desno ti podigni, najbolje ako kolica imaju polozaj od oko 30 stepeni, jer za onaj polusedeci, od 45 stepeni je jos dosta rano. Ja mislim da smo je u taj polozaj stavljali tek sa mozda 5.5 - 6 meseci. U sedeci smo posle punih 6 meseci, ali i tad ne previse
|
|
|
|
RE: Kada može beba u sedeći položaj? 1.1.2016 14:43:53
|
|
|
|
amelia
|
dddaco ne znam da li ima polazaj od 30 stepeni neznam ni kako se to racuna zapravo mozes je podignuti u dva polozaja jedan kad ga podignem to je polulezeci polozaj i bas voli tako da sedi gleda tamo vamo ali i dalje se napinje zeli da ustane na guzi i drugi polozaj je kao sedeci kad ga podignem on moze tako u sedecem polozaju.koji tutkun sam ja nema veze sa zivotom ali zato i postoji ovaj forum zar ne
|
Anketa
ime za decakaanuksunamunkoje ime je misicavije ?roki (
64%)
rambo (
36%)
Ukupan broj glasova: 100Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!